Badminton Vereniging Almere

Voorspeeldag BTF Top Junior 8 januari 2018

Afgelopen maandag 8 januari was de voorspeeldag voor de BTF Top Junior. Aan het begin van dit seizoen was er al een nieuwe lichting kinderen gestart, maar op de eerste training van 2018 kwamen weer acht nieuwe kinderen enthousiast opdagen voor een Voorspeeldag. Wij waren ook super blij dat we naast een paar nieuwe kinderen uit Almere, nu ook kinderen van buiten Almere in de hal mochten ontvangen. Namelijk uit Zaandam en Weesp.

De training begon voor de kinderen met een leuke warming up. Voor de kinderen was er een leuk parcours opgezet met o.a. speedladdertjes, springtouwen, hordes, pionnen en plekken voor verschillende opdrachten. De kinderen werden hier meteen al uitgedaagd met een aandachtspunt; de uitvoer. Belangrijk voor ons is de motorische gesteldheid van de kinderen en de mogelijkheid om te leren. Met de uitdagingen die ze in het parcours kregen konden de trainers goed hierover oordelen, aanwijzingen geven waar nodig en vervolgens kijken wat de kinderen met deze aanwijzingen deden. Probeerden ze zichzelf te verbeteren?

Na de warming-up werden de kinderen de baan op gestuurd om lekker partijtjes te spelen. Zo konden de Top Junior kinderen zich vermaken samen met de voorspelers en was er voor de trainers de kans om te kijken hoe de kinderen zich over de baan bewogen. Hier kon er al individueel gekeken worden waar verbeterpunten lagen en wat kinderen juist al goed konden.
Terwijl de kinderen de baan op gingen kregen de ouders een presentatie over de BTF, specifiek de Top Junior en was er de mogelijkheid om hun vragen te stellen.

Hierna werden de kinderen bij elkaar geroepen om verder te gaan met de training. Bij de eerste oefening van de dag lag de focus op looptechniek. Hier werd de groep in tweeën gesplitst. De kinderen die al bij de Top Junior trainden gingen verder met de looptechniek die we al behandelde. Voor sommige betekende dat ook de around-the-head.
Voor de voorspelers werd door een van de trainers een voorbeeld gegeven hoe je naar de hoeken loopt. Hierna werd aan de kinderen gevraagd om het voorbeeld te volgen zodat de trainers naar de techniek van de kinderen konden kijken zonder tussenkomst van een shuttle.

Voordat het tijd was voor een spel stond er nog een opdracht op de agenda. Heel belangrijk, en ook één van de aandachtspunten van de Top Junior, is het overpakken van de forehand naar de backhandgrip en vice versa.
Dit klink natuurlijk heel logisch maar om in een wedstrijd snel over te pakken van grip is natuurlijk best lastig, maar wel heel belangrijk.

Hierbij werd duidelijk uitleg gegeven over de backhand en de forehand door een van de trainers. Na de theorie eerst kort toegepast te hebben in spelvorm gingen de kinderen de baan op om het te proberen wanneer er ook een shuttle bij komt kijken. Het was lastig maar de kinderen waren zeer gedreven en lieten zien dat ze willen leren.

Het einde van de training kwam hierna al nabij. De kinderen hebben goed hun best gedaan en tegen het einde aan werd er nog een leuk spelletje gespeeld. Vervolgens werd de training afgesloten met een cooling-down. Na zo’n training kan het rekken en strekken na afloop natuurlijk niet missen.

Hiermee was de Voorspeeldag alweer aan zijn einde gekomen. We hebben ervan genoten en volgens mij de kinderen ook!
We willen alle kinderen bedanken voor hun komst. Voor de BTF Top Junior is 2018 op een mooie manier van start gegaan!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 09-01-2018 om 17:57 uur

    Goed verhaal!

  2. Rahul op 12-01-2018 om 21:28 uur

    Heel mooi verslag meester Alexander! :D

Reageer op dit bericht (“Voorspeeldag BTF Top Junior 8 januari 2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)