Badminton Vereniging Almere

Dag 1 BVA Champions League 2018

Nu voor bijna alle teams de competitie achter de rug is, is het traditioneel weer tijd voor de BVA Champions League. In editie 2018 van deze opstap competitie voor beginnende spelers werd afgelopen zondag afgetrapt met dag 1. In totaal hebben zich 37 spelers aangemeld die mooie en spannende wedstrijden hebben laten zien.

Qua inschrijvingen mogen we van buiten af twee teams van Zeewally verwelkomen. Het aantal deelnemers uit onze eigen BVA jeugd komt dit jaar uit op 28, een aantal om blij mee te zijn. Speciale vermelding is er voor onze jongste deelnemer die speelt bij BC Cross Smash in Werkendam. Met zijn zes jaar heeft Daan Verschuren laten zien zijn badmintonmannetje te staan. En badmintonvrouwtje, want om de wedstrijden passend te maken moeten er soms jongens tegen meiden spelen.

Deelnemers en ouders letten goed bij de uitleg.

Voor de meeste deelnemers is zo'n dag toch wel spannend. Je gaat veelal voor het eerst échte wedstrijden spelen en dan ook nog eens in teamverband. Na de uitleg is daar gelukkig dan de gezamenlijke warming-up om de spanning een beetje te breken. Met wat hulp wordt vervolgens de opstelling ingevuld en dan is het zover. En al zijn de spelregels soms nog een beetje verwarrend en werken die lijnen, het net en de tegenstander ook niet altijd mee, we hebben veel spannende wedstrijden gezien.

Net als in de reguliere competitie werd er tussendoor nog door de teams gezamenlijk van wat te drinken en een pauze in de kantine genoten. Uiteindelijk hebben alle spelers minimaal drie volledige wedstrijden kunnen spelen en sommige spelers zelfs nog meer. Een aparte categorie wordt gevormd door ons 'herenteam'. Met zijn vieren steken ze bijna allemaal qua lengte ver boven de meesten uit, en qua spel vormen ze een categorie apart. Zij spelen onderling twee singles en twee dubbels. Alleen de stand noteren vinden ze nog wat lastig.

Dat deden de andere teams wel heel keurig, wat uiteindelijk heeft geleid tot de volgende uitslagen van dag 1:

Dag twee wordt verspeeld op zondag 18 februari!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 06-02-2018 om 22:15 uur

    Was leuk.

  2. Cas op 21-08-2018 om 16:12 uur

    Wat kan dat kleine mannetje badmintonnen

    #trostebroer :D :D

Reageer op dit bericht (“Dag 1 BVA Champions League 2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)