Badminton Vereniging Almere

De BNL-bestuursverkiezing of wat daar voor doorgaat

Morgen, 3 februari 2018 is de bondsvergadering met als belangrijk punt de verkiezing van twee bestuursleden. Twee hoor ik u zeggen? Wel, het zijn er maar twee! Andere bestuursleden hebben namelijk hun demissionaire bestuurskeutel van maart 2017 ingetrokken en blijven gewoon aan, want volgens de regels van BNL kunnen bestuursleden niet demissionair zijn. Zijn we toch bijna een jaar lang als leden in de maling genomen, zou je kunnen zeggen.

Een zekere lenigheid van geest kun je de wijze mannen en de bestuursleden niet ontzeggen, maar je kunt je afvragen of de wijze mannen er wel wijs aan doen door zo te handelen. Het doet mij erg denken aan de 'vrije' verkiezingen in de voormalige Oostbloklanden en in sommige Afrikaanse landen nu.

De wijze mannen hadden dit niet moeten willen. Het ligt toch veel meer voor de hand om alle bestuursleden nieuw te kiezen, dan had er nog sprake geweest van een dun laagje democratisch vernis. Maar door het hanteren van de demissionaire truc, want het is een truc, anders kan ik het niet noemen, lijkt het er op dat men een algehele verkiezing van de bestuursleden niet aandurft.
Een gemiste kans van de zogenoemde en zogenaamde wijze mannen, althans dat is mijn conclusie.

Wij zijn een sportbond en we zouden sportiviteit hoog in het vaandel moeten hebben, maar we zijn verworden tot een politieke organisatie en wellicht vindt de beoogd voorzitter dat nu juist een heel aantrekkelijke kant van het voorzitterschap.

Ik moet zeggen dat ik mij, als ik kandidaat-voorzitter zou zijn, nog eens goed achter de oren zou krabben om op deze wijze op het voorzitterpaard te worden gehesen. Ik zou er voor passen.

Ik wens de afgevaardigden oftewel de kroketiers morgen veel wijsheid toe.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pim Kwaks op 02-02-2018 om 15:25 uur

    Geen keuze mogelijkheid voor meerdere kandidaten, geen keuze mogelijkheid over “demissionairen”. Het is inderdaad een banenrepubliek geworden, Toontje en Bokitto hebben het onder controle en de afgevaardigden gaan daar blijkbaar in mee. Ben trouwens benieuwd hoeveel “afgevaardigden” aanwezig zullen zijn, de meehuilers in ieder geval maar de tegenpartij? Wie is trouwens de tegenpartij?

    Volgens berichten op internet heeft Philips in 2017 forse winsten gemaakt met het maken van slaapmaskers, ik snap intussen waarom.

    Nieuwe voorzitter, gast, je hebt binnen deze feestwinkel niets te zeggen dan handjes geven. Veel succes.

Reageer op dit bericht (“De BNL-bestuursverkiezing of wat daar voor doorgaat ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)