Badminton Vereniging Almere

De digitale democratie, een laatste reactie

Zo maar opgepikt vanuit een discussie via badmintonline, ik word gewezen op bondsstukken richting de vergadering van afgevaardigden van 3 februari. Stuk 7, de digitale democratie.

“Staat er niet veel van wat wij willen gewoon in stuk 7 van de bondsvergadering beschreven? Ik citeer bijvoorbeeld, lange(re) termijn:
E. Onderzoek de mogelijkheden voor het invoeren van een zogenaamde digitale democratie: mogelijke wijzigingen/veranderingen worden via sociale media bekend gemaakt met het verzoek hierop te reageren (akkoord/niet akkoord). Hierdoor worden de leden direct betrokken bij de besluitvorming op voorwaarde dat er voldoende reacties zijn. Deze vorm van bestuurlijke vernieuwing lijkt bij andere bonden al haar positieve vruchten af te werpen".

De vondst van de eeuw. Toekomstige parlementsverkiezingen doen we niet meer via stembiljet of naar een stembureau lopen maar doen we gewoon digitaal. Zeker weten dat het aantal stemmers zal toenemen want iedereen is digitaal actief. Men leest verkiezingsprogramma’s, men maakt een bewuste keuze en neemt dus zeker deel aan de verkiezingen. Droom verder.

Afgevaardigden komen niet eens opdagen, wat verwacht je dan van de digitale democratie? Als 10 of 20 afgevaardigden het beleid binnen BNL niet kunnen of willen beoordelen wat moeten dan leden voor elkaar krijgen volgens de richtlijnen van de digitale democratie? Hoeveel leden van BNL, denken jullie, zijn bereid om stukken te lezen, achtergrond op te vragen en een oordeel uit te spreken op welke website dan ook. Sociale media, of beter nog de digitale democratie, het nieuwe toverwoord.
Leuke commissie, goed doordacht voorstel voor iets wat in mijn ogen niet gaat werken. Wederom veel succes, afgevaardigden, goedkeuren dat voorstel.

Maar ter afsluiting, ik ga er mee stoppen. Ik heb jullie de afgelopen weken lastig gevallen met artikelen over de apenheul, Toontje en Bokitto en een kapotte olifant. Het heeft niets opgeleverd maar ik heb er wel plezier in gehad.

Guus van de Vlugt vroeg zich af over wie ik het had, wie enige mate op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen onze bond weet waar ik het over heb.
Toontje zorgt voor het bondsbureau, Ton Wijers de vicevoorzitter en Bokitto is de zelf benoemde voorzitter van de commissie “wijze mannen” Eric Bakker. Samen kandidaten afwijzen omdat ze “niet welkom zijn, niet geschikt of geen verstand hebben van badminton” of welke andere reden dan ook. Komen met de burgemeester van Rijswijk als kandidaat want die gast voldoet aan alle voorwaarden. Iemand noemde het een trekpop, prima bedacht.

Afgevaardigden mogen niet kiezen uit meerdere kandidaten want Toontje en Bokitto hebben dit voorstel ingebracht omdat alle anderen zijn afgewezen, incompetent volgens hen. En wat blijkt, Toontje en Bokitto hebben belangen binnen onze bond. Moet er ook niet gekozen worden over alle leden van het demissionaire bestuur? Blijkbaar niet want dat staat niet op de agenda.

Mijn betoog, stop met die afgevaardigden, leuke mensen maar te weinig of juist teveel op de hoogte van de spelletjes binnen het bestuur. Gewoon een raad van commissarissen zoals bij veel bedrijven en andere sportbonden.

En lees het laatste winstbericht van Philips op internet, Philips verdient dit jaar het meeste geld met slaapmaskers, stond gisteren gewoon op internet, toeval?

En als laatste, ik heb een slaapmasker gekocht, genoeg is genoeg. Ik hoef niet meer, ik slaap rustig verder. De digitale democratie gaat daarmee aan mij voorbij.

Reageer op dit bericht (“De digitale democratie, een laatste reactie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)