Badminton Vereniging Almere

Mooie afsluiting FZ Forza NK met drie titels

Zoals reeds door Henk gemeld wist Cheryl twee finales te winnen en Jelle een van de twee. Manon moest in de halve finale het onderspit delven tegen Soraya de Visch Eijbergen en Léon Nottelman samen met Michiel Kruijt deden hetzelfde tegen de latere winnaars Jelle Maas en Robin Tabeling. De als vierde geplaatste Tamara van der Hoeven was niet fit en heeft zich eerder al voor het NK moeten afmelden.

Gemengd dubbel

Cheryl, Robin
Almere Lokaal

Cheryl Seinen en Robin Tabeling plaatsten zich met gemak voor de finale. Ze waren met 21-13 en 21-12 te sterk voor Alex Vlaar en Iris Tabeling. De andere halve finale leverde winst op voor Jacco Arends en Selena Piek die in de eerste game met moeite wonnen van Jelle Maas en Imke van der Aar met 24-22. Een simpele 21-11 in de tweede leverde ook hen een finaleplaats op.
In die finale pakte Cheryl samen met Robin de titel door Selena en Jacco te verslaan met de gamestanden 16-21 en twee maal 21-16.

Heren enkel

Mark Caljouw

Nick Fransman plaatste zich met groot gemak voor de finale door Ruud Nagel met 21-10 en 21-9 terug te wijzen. De andere halve eindstrijd was die tussen de DKC-ers Mark Caljouw en Michiel Kruijt. Hierin was Mark met 21-16 en 21-13 te sterk.
De finale was een mooie strijd tussen Nick en Mark. Een derde game bracht Mark aan het wankelen door een matchpoint tegen te krijgen maar wist het tij toch nog te keren. Met 23-21 ging de titel opnieuw naar Mark Caljouw.

Dames Enkel

Manon
Kinderkliniek

Manon Sibbald kon in de eerste game goed meekomen met Soraya de Visch Eijbergen maar na de eerste break ging het snel. Met 21-13 en 21-8 ging Soraya door na de finale. Gayle Mahulette won simpel van Meike Versteeg. Met 21-13 en 21-9 was de regerend Nederlands kampioene duidelijk te sterk.
Een mooie finale waarin Gayle haar derde NK-titel wist te behalen. Ze begon sterk en pakte de eerste game met 21-15 maar Soraya kwam terug en pakte de volgende met dezelfde cijfers. Gayle kon haar sterke spel uit de eerste game in game drie vasthouden en prolongeerde haar titel met 21-15.

Gayle Mahulette

Dames dubbel

Cheryl, Selena

De winst van Cheryl en Selena op het DKC-koppel Daisy Bommeleijn en Marlies Baan was met 21-12 en 21-13 simpel. Datzelfde gold voor Samantha Cuntapay en Iris Tabeling. Debora Jille en Imke van der Aar kwamen er met 21-10 en 21-11 totaal niet aan te pas.
Een spannende finale werd het geenszins. In de eerste game gaven Samantha en Iris met 21-16 nog wel tegengas maar met 21-10 in de tweede game was de titel dik verdiend voor Cheryl en Selena.

Heren dubbel

Jelle, Robin

Jelle Maas en Robin Tabeling leidden wel gameverlies tegen Léon Nottelman en Michiel Kruijt maar in de beslissende derde game werd het verschil met 21-8 duidelijk gemaakt. In de andere halve eindstrijd schakelden Alex Vlaar en Jim Middelburg toch wel verrassend Jacco Arends en Ruben Jille uit in drie spannende games (21-18, 19-21 en 21-18). Maar in de finale gingen zij toch vrij kansloos onderuit. Jelle Maas en Robin Tabeling pakten met 21-14 en 21-13 verdiend de titel.

Léon, Michiel

Alle uitslagen van het NZ Forza NK 2018 vind je op toernooi.nl

Jacco Arends

Jacco Arends

Gayle Mahulette

Gayle Mahulette

Léon

Léon Nottelman

Nick Fransman

Nick Fransman

Robin Tabeling

Robin Tabeling

Soraya de Visch Eibergen

Soraya de Visch Eijbergen

Reageer op dit bericht (“Mooie afsluiting FZ Forza NK met drie titels ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)