Badminton Vereniging Almere

Veel BV Almerespelers door kwalificaties op FZ Forza NK

Negen BV Almerespelers hebben zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen in het Topsportcentrum Almere. Vandaag waren de kwalificaties, morgen begint het hoofdtoernooi en zondag zijn de halve finales en de finales. De BV Almerespelers die door de kwalificaties zijn gekomen beginnen zaterdag aan de 1e ronde en bij winst aan de kwartfinales. Er zijn ook een aantal rechtstreeks toegelaten voor het hoofdtoernooi. Kanshebbers met Almeerse inbreng bij de dames zijn Manon Sibbald, als derde geplaatst, en Tamara van der Hoeven (4). Bij het vrouwen dubbel Cheryl Seinen met Selena Piek als eerste geplaatst en ook als eerste bij het gemengd dubbel Cheryl Seinen met Robin Tabeling en Jelle Maas met Imke van der Aar (3). De niet geheel fitte Amy Tan moest zich voor vandaag terugtrekken voor de dubbel en de mix.

Sabine, Dennis
omroep flevoland

Gemengd dubbel

Jasper Koppen en Rosalie strandden in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde wonnen ze nog wel met 2-0 van Alex Terpstra en Demi Lensselink maar Remco Pots en Renske Kwakkenbos waren in drie games te sterk.
Tim Vaessen en Deborah van de Wal moesten in hun eerste wedstrijd het hoofd buigen voor Elina Nijkamp en Lotte Manenschijn.
Dennis Koppen en Sabine de Wit hadden nog best een kluif aan Andy Buijck en Kiona van der Werf maar plaatsten zich voor de zaterdag via een 2-0 zege op Brandom Bessem en Ella Peters.

Jasper en Rosalie
Almere Deze  Week

Heren enkel

In het heren enkel nam Timo Stoffelen het op tegen Dennis van Bekkum. Timo dwong nog wel een derde game af tegen de eredivisionist van BC Amersfoort maar moest daar in toch capituleren.
Jasper Koppen bereikte de tweede ronde door een zege op Rowan Geers. Na een makkelijke 21-12 gaf Jasper een ruime 19-14 voorsprong in de tweede game nog bijna weg. Maar met 21-19 stelde hij de winst toch veilig.
In de tweede ronde wist Jasper Bart Gerrits te verslaan. Met 21-17 en 21-18 plaatste hij zich voor de derde en laatste kwalificatieronde.
Helaas was dat het eindstation. Na een derde game, waarin Japser halverwege op voorsprong stond, moest hij zijn meerdere erkennen in Niels Veenstra.
Tim Vaessen kwam de eerste ronde simpel door. Met 21-13 en 21-4 hoefde Tim tegen Brandom Bessem geen bovenmatige inspanning te leveren.
Ook zij tweede partij, tegen Richard van Winkoop, verliep voorspoedig. Met 21-12 en 21-11 was het weer een stap richting het hoofdtoernooi.
En dat kwam er voor Tim. Het zette simpel met 21-12 en 21-11 Ruben Kweekel opzij.
Dennis Koppen stond op winst in de eerste game maar moest de winst met 25-23 toch laten aan Marco Jager. Vervolgens kwam Dennis met 15-21 te kort om het Marco echt nog lastig te maken.
Sebastiaan Li kende weinig problemen tegen Teun Yntema na een bye in de eerste ronde. Wel een wat stroeve start maar ook Sebastiaan met 21-15 en 21-11 naar de volgende ronde.
Daarin trof hij Alex Terpstra. Ook hij was geen beletsel voor Sebastiaan die Alex relatief eenvoudig aan de kant zette met 21-12 en 21-14. Door naar het hoofdtoernooi.

wijnkelder

Dames enkel

Judith van Cruchten had weinig kans tegen Jaymie Laurens. De eerste game ging met 21-18 verloren en de tweede zelfs met 21-3.
Sabine de Wit moest het onderspit delven tegen Kelly van Buiten. In de eerste ronde de was de Amersfoortse met 16-21 en 19-21 net te sterk.

Sabine

Dames dubbel

In het dames dubbel nam Sabina de Wit het samen met Maureen Zewald (BC Smashing) op tegen Marije Bloem en Mandy Lenderink. Met 14-21 en 16-21 zat er helaas geen tweede ronde in.

Heren dubbel

In het heren dubbel moesten Aram Mahmoud en Sebastiaan Li wel even alle zeilen bijzetten om Marco de Jager en Rik Wilbers aan de kant te zetten. Met 21-18 en 22-20 plaatsten zij zich wel voor de volgende ronde.
Daar wachtten Elano Nijkamp en Remco Pots. De eerste game ging met 21-16 verloren maar de tweede ging met dezelfde cijfers naar Aram en Sebastiaan. In de derde game werd een ruime voorsprong nog bijna weggegeven maar met 21-17 gingen de Almeerders naar het hoofdtoernooi.
Timo Stoffelen en Lars Kros deden het prima door Harald Hiemstra en Dennis van Bekkum met 23-21 en 21-13 te verslaan en plaatsten zich daar mee voor het hoofdtoernooi.
Dat deden ook de gebroeders Jasper en Dennis Koppen tegen Andy Buijk en Ernst Jan de Keijzer. De eerste game werd met 21-18 binnen gehaald. In de tweede game voerden Jasper en Dennis de spanning nog even op door 3 matchpoints onbenut te laten maar het vierde was raak en met 21-19 gingen ook zij naar het hoofdtoernooi.

scorebord

Voor de alle wedstrijden en uitslagen kijk je op toernooi.nl

Sindjaja

Reageer op dit bericht (“Veel BV Almerespelers door kwalificaties op FZ Forza NK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)