Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere grijpt opnieuw naast landstitel

Het is AviAir Almere opnieuw niet gelukt om de landstitel in de wacht te slepen. In de derde finale die het keurkorps wist te bereiken ging BC Duinwijck, met Jacco Arends en Selena Piek in de gelederen, er met hun 25e landstitel vandoor. De beide dubbels, beide dames enkel, en een heren enkel gingen verloren. Alleen Aram Mahmoud wist zijn partij te winnen. Hij versloeg Jordy Hilbink in drie games. In de Maaspoort in Den Bosch waren opnieuw veel Almeerse supporters om hun favorieten aan te moedigen. Hoe dan ook, vanavond feest want er zijn nog heel wat kampioenen te huldigen en ook de tweede plaats van team 1 gaan we vieren.

AviAir

Op onderstaande video een impressie van de line up van team 1 en de supporters van AviAir Almere

Jelle, Dave2

Na het introduceren van alle spelers en begeleiders gingen de dubbels van start. Dave Khodabux en Jelle Maas kruisten de degens met Ruud Bosch en Jacco Arends. Dat ging gelijk op. Na de break (9-11) sloegen de mannen uit Haarlem een gaatje, bouwden dat gestaag uit en pakten de game simpel met 21-14. In de tweede game was er met de break al een 7-11 achterstand. In het vervolg sprokkelden Dave en Jelle puntje voor puntje bij elkaar en kwamen terug tot 15-16. Maar dat was het sein voor Ruud en Jacco: tot hier en niet verder. Met 5 scores achter elkaar pakten zij de game en wonnen daarmee de partij.

Ilse, Cheryl

In het dames dubbel waren Ilse Vaessen en Cheryl Seinen niet opgewassen tegen Debora Jille en Selena Piek. De Almeersen kwamen geen moment in hun spel en hun opponenten wisten feilloos hun wapens te benutten. In de eerste game meteen al een flinke achterstand van 11-4 en een toch wel ruime 21-10 gamewinst voor Debora en Selena. De tweede game gaf hetzelfde beeld. Na 11-6 werd het 21-11 en een toch wel pijnlijke nederlaag. Duinwijck had zijn eerste 2 punten binnen.

Madouc1

Madouc Linders wachtte de moeilijke opgave om Akvile Stapusaityte proberen te verslaan. Madouc begon prima aan de partij maar kon niet voorkomen dat Akvile daarna snel uitliep van 11-6 naar 15-6. Maar ze kwam sterk terug en verkleinde de achterstand tot 19-14. Verder liet Akville het niet komen en pakte de game met 21-14. Ook in de tweede game haalde Madouc een goed niveau maar Akvile was toch een klasse apart. Na 11-7 was ook deze game voor de geboren Litouwse en met 21-12 bracht zij de stand op 3-0 voor Duinwijck.

Nu is Almere niet met de verwachting naar Den Bosch gekomen om even te titel op te halen maar inmiddels met 3-0 achter. Het zal toch geen 5-0 gaan worden?

Dat werd het ook niet want Aram Mahmoud stond op de baan en had een goed gevoel over gehouden aan de laatste ontmoeting met Jordy Hilbink. Ze gaven in de eerste game elkaar weinig toe. Na 11-10 voor Aram was het Jordy die bij 20-18 op gamepoint kwam. Maar Aram vocht zich goed terug en werkte de twee gamepoints weg om vervolgens wel toe te slaan op zijn eerste gamepoint: 22-20. In de tweede game bleek Jordy de betere. Na 11-8 was de gamewinst met 21-15 voor hem toch relatief eenvoudig. Een derde game dus en in die game nam Aram toch weer grotendeels het heft in handen. Na 11-7 bij de break gaf hij Jordy de mogelijkheid om weer terug te komen tot 15-14. Maar Aram was op tijd weer bij de les en speelde de game met 21-15 gemakkelijk uit. Het eerste punt voor AviAir is binnen. Maar Duinwijck heeft er nog maar 2 nodig.

Tim Vaessen

Tim Vaessen mocht proberen het tweede punt binnen te halen. Tegen Jerry Natenstedt moest hij, gezien het verleden, toch kans hebben. Maar het liep anders. Hoewel het verschil tot de eerste break niet groot was (9-11) nam Jerry daarna toch afstand en pakte de game met 21-14. Ook in de tweede game kwam Tim op 11-9 achter maar liet Jerry niet weglopen. Uiteindelijke moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Haarlemmer met 21-18. Duinwijck op 1 punt van de titel.

De beslissing zou dus kunnen vallen met de partij van Manon Sibbald en Debora Jille. Debora begon sterk en nam via 11-5 een 19-12 voorsprong. Manon kon de achterstand nog wel verkleinen maar de gamewinst ging met 21-16 naar Debora. In het begin van de tweede game lag initiatief bij Manon (9-6). Maar ze kon de voorsprong niet vasthouden en ging de break in met een 11-10 achterstand. Alle druk op Manon want bij gameverlies was de titel voor Duinwijck. En het bleek lastig om onder die druk uit te spelen. Tot 17-17 was de winst nog mogelijk maar Debora scoorde vier maal op rij en sleepte daarmee de titel voor Duinwijck binnen.

Hajé

Drie maal dus geen scheepsrecht. Spijtig als je het hele seizoen met afstand de beste bent met je vaste team. In de eerste plaats natuurlijk voor het team maar ook voor de supporters die bij de thuis- maar zeker ook bij de uitwedstrijden hun steun betuigden. In de reguliere competitie met 13 en in de kampioenspoule een voorsprong van 10 punten. Dat is met deze opzet van de competitie niet goed uitgepakt voor AviAir. Nu wordt er in de wandelgangen al vernomen om volgend jaar Viktor Axelsen, Lin Dan, Carolina Marin de drie laatste wedstrijden en de finale te laten spelen maar dat bleek niet meer dan een gerucht dat in de categorie "nepnieuws" thuis hoort.

Geen titel, wel een tweede plaats. De spelers kregen een heldenontvangst bij aankomst in de kantine van Sporthal Raggers. En gefeest werd er!

Victor
supporters1
supporters2
Jelle, Dave
Aram2
Madouc2
Manon3
Manon2
prijsuitreiking
AviAir finale

Geen bestandsnaam opgegeven

Duinwijck

Geen bestandsnaam opgegeven

racket

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Frank op 10-03-2018 om 17:13 uur

  Ik baal als een stekker. Hoe kan dit nu iedere keer weer gebeuren? Het zit tussen de oren volgens mij. Plus dit competitiesysteem moet veranderen. Als je na de reguliere competitie dik boven aanstaat, behoor je gewoon de kampioen te zijn. Plus dat spelers die in de reguliere competitie geen wedstrijden hebben gespeeld ook niet meer alleen voor de (halve) finale wel kunnen meedoen: competitievervalsing!

  :@ :@ :@

 2. Radjes op 10-03-2018 om 17:58 uur

  Beste AAA-Team, jammer dat het niet gelukt is de beker naar Almere te halen. Desondanks: spelers, coach Erik en alle andere begeleiders bedankt voor de mooie wedstrijden van het afgelopen seizoen!

 3. Frank op 11-03-2018 om 10:13 uur

  Ik stel voor dat BVA voor het volgende seizoen probeert Gayle Mahulette en Nick Fransman vast te leggen voor het geval BVA de (halve) finale(s) haalt.

  Of er moet een bepaling kom en, dat je alleen spelers in de (halve) finale(s) mag opstellen die laten we zeggen in ieder geval in 50% van de wedstrijden uit de reguliere competitie op.het wedstrijdformulier hebben gestaan.

  Dit soort competitievervalsing met spelers als Piek en Arends bij Duinwijk moet niet meer toegestaan worden.

 4. Groenroodhartje op 11-03-2018 om 11:26 uur

  Ben het helemaal met je eens Frank, nog meer spelers halen dan moet het lukken!

 5. Bas op 11-03-2018 om 12:37 uur

  Wij als BV Almere wisten aan het begin van het seizoen wat de spelregels voor dit jaar zouden zijn. Deze zijn voor alle eredivisie teams namelijk gelijk :)
  Ook wisten we dat Duinwijck Jacco, Selena en Ruud gingen inzetten. (Het wereldje is klein dus dat soort zaken zijn snel bekend).
  Wij gaan uit van onze eigen kracht en willen gewoon de mooiste wedstrijden aanbieden. De gehele competitie door. Dit geeft de grootste voldoening aan onze toeschouwers, maar ook voor onze spelers van team 1. We zijn voor de eerste plek in de reguliere competitie gegaan, wetende dat we dan Duinwijck in de finale tegen zouden komen. Op papier (en in het echt) zijn deze gewoon sterker en dat is misschien even slikken.
  Het probleem ligt niet bij Duinwijck of bij het voor één beslissende wedstrijd aantrekken van sterke spelers.
  Het probleem is dat BN een mooie finaledag wil hebben, waarbij alle wedstrijden en uitslagen van de reguliere competitie vergeten worden. En degene die dit wint is dan landskampioen.
  Ik zou zeggen speel een reguliere competitie en de winnaar is landskampioen. Als BN zo nodig een prachtige finaledag wil hebben laat dan de competitiekampioen spelen tegen de winnaar van het bekertoernooi.
  Dat gezegd hebbende wil ik alle toeschouwers van Almere bedanken voor de prachtige dag en het schitterende feest erna. Alleen al het binnenhalen van de spelers (ondanks hun verlies) was hartverwarmend!

 6. Frank op 11-03-2018 om 22:23 uur

  Wat Bas hierboven schrijft is natuurlijk helemaal waar en de overwinning van Duinwijck is dan ook helemaal volgens de regels en daar valt verder (helaas) niets op af te dingen.

  Ik zal Duinwijck dan ook niets verwijten: als de regels zo zijn en ze het toelaten om voor alleen voor de finale (en ik geloof ook voor de play offs tegen DKC als ik het goed heb maar dat weet ik niet 100% zeker) 3 toppers in te zetten die je de rest van het seizoen niet hebt gezien dan mag dat dus.

  Als de regels zijn dat je het landskampioenschap laat bepalen door 1 enkele finale en als dan al die voorafgaande wedstrijden opeens niet meer meetellen dan is dat (helaas) zo.

  Dan hadden wij als BVA (liefst samen met andere verenigingen) voor het begin van het afgelopen seizoen hier al protest tegen moeten laten aantekenen. Doe je dat niet dan heb je daarna niet veel recht meer van spreken. En misschien heeft BVA dat in het verleden ook wel eens gedaan hoor (ook dat weet ik niet zeker maar ik heb wel vaker kritische stukjes van de heer Staats gelezen over het hele reilen en zeilen binnen BN).

  Maar ik ben het volledig eens met wat Bas hierboven schrijft: GEWOON een reguliere competitie spelen en diegene die na afloop van de reguliere competitie bovenaan staat is de Nederlandse kampioen. Zo gaat het toch bij bijna alle andere sporten?

  Je kunt je toch ook niet voorstellen dat zoals in de erecompetitie voetbal na afloop van het seizoen PSV bovenaan staat met (zoals op dit moment) 7 punten voorsprong op Ajax. En dat er dan vervolgens nog even een zogenaamde finale moet worden gespeeld tussen PSV en Ajax waarbij Ajax dan bij wijze van spreken Lionel Messi en Luis Suarez even laat overkomen (of als het top Nederlanders moeten zijn dan bijv. Arjan Robben en Memphis de Paay) omdat die blijkbaar aan het begin van het seizoen ook lid van Ajax bleken te zijn geworden. Ajax speelt vervolgens met al die toppers in zijn team PSV van de mat en dan is opeens niet PSV de kampioen (ondanks 7 punten voorsprong na de reguliere competitie) maar Ajax. Dat zou iedereen toch idioot vinden en geen enkel weldenkend voetbalteam zou dat toch accepteren? NB IK ben zelf een geboren en getogen Amsterdammer dus ben ik natuurlijk voor Ajax en zou dat op zich wel heel prettig vinden :D, maar laten we eerlijk zijn: dat klopt toch voor geen meter?

  Daarom zouden de badmintonverenigingen uit de eredivisie dit ook niet meer moeten accepteren. Mijn oproep zou dan ook zijn: stel dit (opnieuw?) ter discussie bij BN. Deze opzet moet echt zo snel mogelijk verdwijnen.

  En ja indien de badmintonbond graag een mooie finaledag wil hebben dan sluit ik mij aan bij het voorstel van Bas hierboven: organiseer een wedstrijd om een soort Johan Cruijff bokaal maar dan voor het badminton tussen de landskampioen en de winnaar van het bekertoernooi. Laat die finale dan de opening van het nieuwe badminton seizoen zijn zoals bij het voetbal waarbij de strijd om de Johan Cruijff bokaal ook altijd de start inluidt van het nieuwe voetbalseizoen.

  Nou ik denk dat ik wel weer genoeg heb geschreven. Ik moest even al mijn frustraties van mij afschrijven hoor, ik baal zo van die 3e nederlaag op rij.

 7. Roland Branderhorst op 12-03-2018 om 11:13 uur

  Voor de verandering heb ik op de website van Duinwijck gekeken.

  Voor de 25e keer kampioen staat er .Alleen de foto van team 1 lijkt niet op de spelers die de finale speelden.
  Ook op de foto in het programma van de finale in Den Bosch waren de ingehuurde spelers niet te vinden.

  Duinwijk had in de normale opstelling de play-offs tegen DKC niet overleefd.
  Het zegt iets over het niveau van het huidige Duinwijck .Het geloof in eigen kracht is weg.

  Het moet overigens voor de reguliere spelers van Duinwijk die het hele jaar gespeeld hebben en er dan naast gezet worden ontzettend wrang zijn. Dit verdient niemand.
  Het enige positieve voor hen is de kampioenspremie zonder ervoor te hoeven spelen.

  Het moge overigens duidelijk zijn dat het een hele goede zaak is dat onze nationale toppers ook in onze competitie meedoen. dat haalt het niveau omhoog en het stimuleert de jeugd er nog harder tegenaan te gaan om ook op dat niveau te komen.

  Echter

  Een competitie loopt vanaf wedstrijd 1 tot het einde. In deze opzet is het voor een club als Duinwijck enkel pappen en nat houden. Rustig 4de worden. Toppertjes bellen ; 3 wedstrijdjes spelen. Even juichen en
  Kampioen worden.
  Bij DKC en Almere doen internationals mee als ze geen internationale verplichtingen hebben. Daar wordt het Nederlandse badminton beter van. Het geeft ook duidelijkheid aan alle spelers van het eerste team.

  De keerzijde:
  6 aziaten lid maken. ze 3 wedstrijdjes laten spelen en klaar is Kees.
  Niemand is gebaat bij dit soort praktijken.

  Badminton Nederland is aan zet om aan deze farce een einde te maken.

  Het idee van een supercup,zoals hierboven genoemd, kan een oplossing zijn voor een geweldig badminton-evenement in Den Bosch

  in de competitie moet iedere behaald punt even zwaar tellen. vanaf dag 1 tot het einde.
  Henk wist er nog een mooie one liner van Cruijff bij te halen.
  In de competitie wordt je kampioen tegen de kleintjes.

  Topbadmintonners van Nederland. Jullie zijn meer dan welkom in de Nederlandse competitie,maar wel vanaf dag 1.
  Dan weten alle spelers van Duinwijck die er nu naast gezet zijn in de halve finales en de finale hun plaats en kunnen zij hun plan trekken.

  Nogmaals laten we BN oproepen omwille van de toekomst van het badminton er weer een eerlijke competitie van te maken.

  Als dit zo doorgaat zien ze mij de volgende keer niet meer.
  Zonde van de vrije zaterdag

  En Team 1 van Almere. Jullie zijn de ware kampioenen van 2018.
  Ga op deze weg door. Almere heeft naast team 1 een brede jeugdselectie waar met plezier getraind en gespeeld wordt. Het geloof in eigen kunnen zal uiteindelijk resultaten opleveren.

  Volgend jaar er gewoon weer tegenaan gaan en met plezier badmintonnen.

  AviAir bv
  trotse sponsor van team 1

 8. Ben Kramer op 12-03-2018 om 12:50 uur

  Het verhaal van Roland is een weergave van de feiten waar ik mij volkomen in kan vinden. Voor mij is Almere dan ook de ware kampioen!! Wat mij overigens wel is opgevallen dat aan deze wedstrijd bij NOS sport geen aandacht is besteed, of heb ik iets over het hoofd gezien?

 9. Stephan op 12-03-2018 om 12:55 uur

  Aan niemand is dit uit te leggen. Een competie eindigen met een bekertoernooi. Almere won de competitie, Duinwijck het bekertoernooi.

  Natuurlijk kunnen we nu naar Duinwijck wijzen, ze vinden zichzelf ongetwijfeld heel wat, maar uiteindelijk heeft BNL Duinwijck deze mogelijkheid door de spelregels gegeven.

  Met de huidige opzet draai je de eredivisie wel vakkundig de nek om. Eigenlijk zijn alleen de laatste drie wedstrijden echt van belang.

  Natuurlijk was het zaterdag een feest in de Maaspoort maar je kunt je de vraag stellen of het geen feest is waar badminton in de toekomst de rekening voor krijgt......en dan blijkt het toch een kater te zijn geweest!

 10. Frank op 12-03-2018 om 15:01 uur

  Vraag mij inderdaad net zoals Roland Branderhorst af of deze 'overwinning' van Duinwijck de spelers van Duinwijck (en zeker de spelers die er nu naast stonden als Ralph Starren en Raquel Humphris) enige voldoening geeft? Ze kunnen zich toch moeilijk de morele winnaar van de Nederlandse competitie voelen?

  Maar als de competitieregels niet worden aangepast dan vind ik dat Almere dan ook maar (noodgedwongen) op die toer moet gaan en desnoods een paar Aziatische spelers moet inhuren voor 3 wedstrijden! :@

  Maar in ieder geval voor aanvang van het seizoen 2018-2019 deze competitie opzet op de agenda van de badmintonbond plaatsen en steun zoeken bij de andere topclubs (misschien dan met uitzondering van Duinwijck).

  NB Vraag mij overigens wel af hoe deze competitie opzet (allesbeslissende finale) er ooit doorgekomen is? Heeft de badmintonbond dit er gewoon doorgedrukt of hebben de clubs hier nog inspraak in gehad?

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere grijpt opnieuw naast landstitel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)