Badminton Vereniging Almere

Komend weekend; Trofea Junior Master Almere 2018

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 organiseert BV Almere voor de 25ste keer de Trofea Junior Master. Het aantal deelnemers is ten op zichte van andere jaren duidelijk minder maar met 142 deelnemers is het toernooi binnen het Junior Master circuit goed bezet. Dit jaar komen de Denen, mede door beleid vanuit Badminton Nederland, niet maar we mogen ons wel verheugen met de komst van een sterke delegatie uit België en enkele spelers uit Duitsland. Zaterdag en zondag worden er 320 partijen afgewikkeld en alle wedstrijden worden in onze eigen sporthal Raggers gespeeld.

Het Trofea Junior Masters toernooi is onderdeel van het Junior Mastercircuit van Badminton Nederland en jaarlijks vinden er 11 Junior Mastertoernooien plaats, waarbij Almere niet meer weg te denken is uit het rijtje verenigingen dat een Junior Master toernooi mag organiseren

Het toernooi zal worden gespeeld in:

Sporthal Raggers (10 banen)
Bongerdstraat 6
1326 AB Almere-Stad

De speeltijden zijn:

Zaterdag 9.00-20.30
Zondag 9.00-16.30, de finales staan gepland vanaf 14.00 uur

Zomertijd

Dit weekend gaat de zomertijd in, de klok gaat een uur vooruit dus we slapen een uurtje minder. Het zal zondag dan ook erg vroeg aanvoelen voor de deelnemers.

Voorbeschouwing

Het aantal deelnemers in de <11 is hoger dan bij de vorige editie. Er is vooral bij de jongens een toename te zien. Als we naar de plaatsingen kijken is bij de jongens Joely Cornet, in elk onderdeel geplaatst, de te kloppen man. Bij de meisjes is de verwachting dat Megan Moller en Gwyneth Tan de buit gaan verdelen.

Bij de meisjes <13 is duidelijk dat Famke Wouters de favoriet is. In alle onderdelen is ze als eerste geplaatst. Bij de jongens is het minder duidelijk om een favoriet aan te wijzen. Zo is Kas Sacranie als eerste geplaatst in het enkelspel maar moet hij in de dubbel Mats Duwel voorlaten die zowel in het enkelspel als gemengd dubbel als tweede is geplaatst. In het gemengd dubbel is, spelend met de top favoriet bij de meisjes, Sander Bertens als eerste geplaatst. Kortom een mooi uitdagend speelveld!

Traditiegetrouw is het aantal inschrijvingen bij <15 het hoogst. Niet minder dan 31 jongens hebben zich ingeschreven voor het enkelspel. De verwachting was dat Noah Wattimena en Ivory Johan elkaar in de finale zouden tegenkomen maar helaas heeft Ivory zich terug moeten trekken. Hierdoor is Noah Haase nu de hoogst geplaatste in het onderste deel van het schema. Met 28 meisjes in het enkelspel kun je ook hier spreken over een vol schema. Bij de meisjes zijn er geen uitgesproken favorieten, in elk onderdeel zien we andere namen bij de eerste twee geplaatsten. In het enkelspel wordt een finale verwacht tussen Novi Wieland en Diede Odijk, in het dubbelspel is de verwachting dat Iris van Leijsen / Kirsten de Wit tegen Karlijn van der Lee / Celine Roest spelen en het gemengd dubbel zou, als alles uitkomt, een finale zijn tussen Sylvan Luijsterburg / Leonie Rovers en Just Meijer / Anouk van Wijk.

In de oudste leeftijdsgroep is Teun de Mast in alle onderdelen als eerste geplaatst, hij is dus de te kloppen man. In het enkelspel zal Robin Mesman er in de finale, als hij de verwachtingen waar maakt, er alles aandoen om te winnen. Bij de meisjes is Amber Derksen in alle onderdelen geplaatst en is de verwachting dat ze dus drie finales moet spelen waarbij in het gemengd dubbel tegen Teun de Mast.

De volledige loting en speeltijden zijn te vinden op badminton.toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“Komend weekend; Trofea Junior Master Almere 2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)