Badminton Vereniging Almere

Uitstekend verlopen Trofea Junior Master Almere 2018

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 werd in Almere voor de 25ste keer het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Het toernooi had 146 deelnemers en alle 324 wedstrijden werden in de eigen sporthal Raggers gespeeld.

Beide dagen verliepen keurig volgens schema en de toernooiorganisatie kijkt dan ook tevreden terug op deze editie. Een editie welke kleinschaliger was dan voorgaande jaren, wat een logisch gevolg is van het beleid door Badminton Nederland. De wedstrijden waren er niet minder spannend om!

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en prijswinnaars waar we in de toekomst nog veel van gaan horen bij de diverse toernooien.

Bij de jeugd <11 viel vooral de Duitser Rafe Kenji Braach op. Hij won zowel het enkelspel als, samen spelend met de Almeerse favoriet Sam Cuntapay, het dubbelspel. Sam won daarnaast met de voor Van Zijderveld spelende Leila Lechkar het gemengd dubbel. Bij de meisjes was de Belgische Lieke van Parys de sterkste in zowel het enkel- als dubbelspel.

In de jeugd <13 stond Mats Duwel (Velo) in alle drie de finales. In zowel het mannendubbel, met Royce Mink (The Flying Shuttle) als het gemengd dubbel met Stefanie Nijsse ( Velo) won hij de finale. In het enkelspel moest hij zijn meerdere erkennen in de Belg Johan Quintes. Bij de meisjes maakte Famke Wouters (BV ´t Roat) haar plaatsingen waar in zowel het enkelspel, winst in de finale op Flora Wang (BC Geldrop), als dubbelspel waarin ze samen spelend met Amber Boonen (Belgie) won van Meerte Loos / Stefanie Nijsse (Velo).

Er waren veel Almeerse favorieten in de finales bij de jeugd <15. Bij de jongens stond Noah Haasse in drie finales waarvan hij zowel het dubbelspel, met Rens Lagrouw (The Flying Shuttle) als het gemengd dubbelspel, met de andere Almeerse in drie finales Kirsten de Wit, won. In het enkelspel was na een zware wedstrijd de Belg Wannes Soenen in drie games te sterk. Net als Noah won ook Kirsten haar finale in het dubbelspel met Iris van Leijsen (BC Geldrop) en verloor ze de enkel finale van Chloe Li (DKC).

Ook bij de jongens <17 lieten de Almeerders goed badminton zien. Het enkelspel was een volledig Almeerse finale tussen Denzell van Soerland en Robin Mesman. Na drie games was Denzell van Soerland de sterkste. Samen speelden ze de finale tegen Terry Janssen / Teun de Mast (Velo/DKC) waarin beide Almeerders overtuigend wonnen. In de finale van het gemengd dubbel nam Teun de Mast revanche op Robin Mesman door samen met Karlijn van der Lee (DKC) van Robin Mesman en Imke Klopstra (BC Go!) te winnen. Bij de meisjes won Fenna Laros (BC Limes) zowel het enkelspel als samen met Amber Derksen (BC’67 Veghel) het dubbelspel.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie, tellers en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Esther van Valkenburg.

Alle uitslagen en winnaars staan vermeld op badminton.toernooi.nl. Het Trofea Junior Master Almere maakt onderdeel uit van het Junior Master circuit 2018.

Reageer op dit bericht (“Uitstekend verlopen Trofea Junior Master Almere 2018 ↑”)