Badminton Vereniging Almere

Almeerders in halve finale Europese Kampioenschappen in Huelva!

Er nemen deze week twee Almeerders deel aan de Europese Kampioenschappen badminton in Huelva, Spanje. Alleen de sterkste spelers van Europa worden hiervoor uitgenodigd. Onder hen ook wereldkampioen mannenenkel Vikto Axelsen en de voormalig wereldkampioene Carolina Marin. Dit jaar echter ook de voor AviAir Almere spelende Cheryl Seinen en Jelle Maas.

Cheryl begon met partner Selena Piek in het vrouwendubbel als vijfde geplaatst koppel (van de 32 koppels), wat betekende dat ze een beschermde status hebben de eerste ronde. Ze kwamen uit tegen de ongeplaatste Pope/Radovska uit Letland. Dit werd een gemakkelijke prooi voor SEIPIE (zoals het koppel ook wel afgekort genoemd wordt). Met 21-13 en 21-10 waren de Letse dames na 29 minuten de zwaksten.
Hierna volgde het Duitse koppel Goliszewski/Kaepplein voor een plek in de kwartfinale. Met 21-16 en 22-20 lieten Cheryl en Selena wederom zien de betere te zijn. Een kwartfinale plek was een feit. Die wedstrijd is zojuist gespeeld in Spanje en de dames hebben wederom gewonnen! Met maar liefst tweemaal 21-10 werd het als vierde geplaatste Engelse koppel Smith/Walker (laatstgenoemde heeft ook nog voor ons vlaggenschip gespeeld) aan de kant gezet.
Normaal gesproken zouden Cheryl en Selena nu moeten spelen tegen de als eerst geplaatste Denen Pedersen/Juhl, echter kunnen zij hun titel niet verdedigen. Juhl heeft het toernooi af moeten zeggen. De tegenstanders zijn nu het als zesde geplaatste Franse koppel Tran/Lefel.
Brons heeft Cheryl sowieso al in handen, maar morgen zal er gespeeld gaan worden om minimaal zilver mee naar huis te nemen. De wedstrijden zullen pas vanaf 14.00 uur gespeeld gaan worden, maar wanneer is nog niet bekend.

Dan Jelle. Hij komt samen met partner Robin Tabeling uit in het mannendubbel en zij begonnen ongeplaatst aan het toernooi. Dat wil zeggen dat er geen beschermde status was voor de mannen. De eerste ronde speelden ze tegen Dunn/Hall (laatstgenoemde speelde vorig seizoen nog voor de BVA) en ze wisten deze ternauwernood te winnen met 29-27 in de derde game. Dat was door het oog van de naald... De ronden daarna hebben de mannen geen game meer afgestaan: Lane/Vendy uit Engeland werden met 24-22 en 21-12 verslagen en de Duitse Jansen/Zurwonne zijn zojuist met 21-19 en 21-13 geklopt in de kwartfinale. Ook Jelle en Robin hadden eigenlijk in de tweede ronde uit moeten komen tegen de nummers twee van de wereld en het als eerst geplaatste koppel Boe/Mögensen, maar ook zij hebben zich teruggetrokken voor dit toernooi.
Jelle mag dus ook al rekenen op een medaille, maar welke kleur is nog allerminst zeker. Morgen zullen ze uitkomen tegen de Denen Astrup/Rasmussen voor een plek in de finale. De eerste en tevens laatste keer dat Nederland een medialle won op een EK in het mannendubbel was in 1990 in Moskou en nu dus weer, na 28 jaar.

Photo: Badminton Europe/Mark Phelan

Photo: Badminton Europe/Mark Phelan

Via deze link kan de live score bekeken worden.

Cheryl en Jelle, ontzettend veel succes morgen in de halve finale en op naar de finale!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Suus op 27-04-2018 om 23:14 uur

    Cheryl zal de 3e partij spelen na 14.10 uur op baan 2 en Jelle zal meteen de wedstrijd erna spelen op dezelfde baan.

  2. Belinda op 28-04-2018 om 01:04 uur

    Succes Cheryl en Jelle!

Reageer op dit bericht (“Almeerders in halve finale Europese Kampioenschappen in Huelva! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)