Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Binnen twee weken vonden er twee aansprekende toernooien plaats in Sporthal Raggers. De toernooicommissie onder leiding van de eminente voorzitter Stephan Melein, organiseerde op 24 en 25 maart het Trofea Junior Mastertoernooi en op 7 en 8 april het AviAir Mastertoernooi. Beide toernooien waren tot in de puntjes verzorgd en met 146 en 161 deelnemers uitstekend bezet, al moet er wel bij worden vermeld dat we twee jaar terug nog ruim 300 deelnemers hadden voor het Trofeatoernooi en op zaterdag in drie hallen speelden. Maar de teloorgang van het Junior Mastercircuit treft ons ook en er is maar één schuldige en dat is Badminton Nederland. Op zich een droevige constatering, een verzakende bond. Maar wellicht zorgt onze nieuwe burgemeestervoorzitter voor nieuw elan, alhoewel ik tot nu toe weinig van hem zie en hoor, maar dat kan aan mij liggen, want ik ben nogal ongeduldig.

Toernooien organiseren doet onze vereniging al jaren en toernooicommissielid Henk Smit is daar vanaf het begin bij betrokken. Zo ook bij het allereerste toernooi dat werd georganiseerd door toen nog de Badminton Club Almere Haven en dat was een B-C-toernooi. Henk Smit vertelde, diep gravend in zijn geheugen, er het volgende over:

BC Almere-Haven werd in september 1978 opgericht. Margriet Vredeveldt, mijn vrouw dus, was lid geweest van de Meppeler Meppers en wilde graag weer badmintonnen. Ook ik, Henk Smit, moest dus aan de bak..... Begin 1979 werden we lid en het niveau van Margriet was direct zichtbaar. Al gauw werd zij gevraagd mee te doen met de competitie. Voor mij was als badmintonbeginner dus alleen trainen op de maandagavond en Margriet trainde op de donderdagavond bij de wedstrijdspelers. Aangezien ik na de geboorte van onze dochter huisman werd dacht ik erover om maar in het bestuur te gaan zitten. Ik had immers toch veel vrije tijd.

Het 1e lustrum, in 1983, kwam er aan en gedacht werd om iets te organiseren. Ikzelf dacht aan een open toernooi om zo met de vereniging meer naar buiten te treden. De andere bestuursleden dachten echter aan een gezelligheidstoernooi. Het werd dus beide.
Als badmintonleek moest ik mij dus inleven in het organiseren van het toernooi. De aanvraag was ingediend en het 1e B-C-toernooi werd gehouden in mei 1983. Met behulp van wijlen Albert van Ens, toen onze referee, begon ik met de voorbereiding. Het maken van het AF/IF formulier. Na de goedkeuring het kopiëren van de formulieren en versturen naar de verenigingen. Daarna het inschrijven van de deelnemers op de ABC-lijsten. Na de plaatsing van de deelnemers werd er geloot en wedstrijdschema’s gemaakt. Nog steeds alles in mijn eentje gedaan. Op de eerste toernooidag kwam er eindelijk medewerking van de overige bestuursleden.
Het toernooi was een succes met 200 deelnemers en zo is de toernooicommissie ontstaan. Het was gezelligheid troef met veel eten aan de zijlijn.

Zo ging dat dus in de beginjaren van het Almeerse badminton en dat is een groot verschil met de professionele organisatie die nu de toernooien organiseert.

En dan het badminton voor de allerkleinsten van vier tot zeven jaar, de zogenoemde badminitonners. We zijn er mee gestart in september 2016 en in het seizoen 2016/2017 vonden zeven badminitonners de weg naar Emmy Vlaar, de trainster van de mini's. Geen wereldschokkende aantallen, maar inmiddels zijn drie van de mini's al doorgestroomd naar de reguliere jeugdopleiding en trainen tweemaal per week. Een seizoen later staat de teller op 21 kleintjes. Die krijgen één uur training op de woensdagmiddag onder leiding van Emmy met vier hulptrainers. Want 20 kleuters bij de les houden is geen sinecure. Maar het is meer dan de moeite waard als je naar het plezier van de mini's kijkt. Ik kan iedere vereniging aanraden om met de mini's te starten. Het is financieel geen cash cow, maar dat hoeft ook niet naar mijn mening.

De WTW-installatie is inmiddels gerepareerd. Het betrof een softwarefoutje...... One Solar heeft namens de BSAO een subsidieverzoek ingediend bij het Ministerie om zonnepanelen aan te brengen op al onze daken, zowel laag- als hoogbouw. Tevens worden dan alle daken vernieuwd. Kan nog weken zo niet maanden duren alvorens we bericht krijgen, maar het is in gang gezet. Ook laten we onderzoeken of we de akoestiek in de badmintonzaal kunnen verbeteren.

Peter van Soest heeft de wandklok van een nieuw binnenwerk voorzien. Samen met Bertus is ook de buitenkant aangepast. Alleen voor het opnieuw aanbrengen van één en ander is een stellage nodig en die is beschikbaar in de zomervakantie. Nog even geduld dus.
En we hebben weer last van muizen. Dat kan mede veroorzaakt worden door de werkzaamheden van de NS aan het Spoorbaanpad. Sinds jaar en dag hebben we middels een abonnement Anticimex als ongediertebestrijder en die zijn inmiddels weer op de hoogte gesteld.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)