Badminton Vereniging Almere

Nagekomen bericht: Ouder Kind toernooi 2018

Alweer een aantal weken geleden vond op zondag 22 april het altijd gezellige Ouder-Kind toernooi plaats. Met 57 inschrijvingen was het toernooi goed bezet en heeft elk koppel vijf wedstrijden van 15 minuten kunnen spelen.

De jeugd commissie was bijzonder content met de komst van Yvonne Sie, die een koppel vormde samen met haar nichtje Sara Staats. Jarenlang speelster van het eerste team liet Yvonne zien dat ze nog steeds een elegante verschijning op het badminton veld. De toernooi commissie werd overigens nog wel gevraagd of Sara met haar zus speelde... Maar eigenlijk had elk koppel wel zijn eigen verhaal te vertellen. Dat doen we echter niet, want dan hadden jullie nog veel langer op dit verslagje moeten wachten.

Alle koppels van baan vijf waaronder Yvonne Sie en 'zusje' Sara.

De banen met zes koppels speelden een halve competitie van vijf wedstrijden. Dat was ook het geval op de banen met vijf koppels. Om toch ook op vijf partijen uit te komen waren daar er ook een aantal zogenaamde fantasie rondes ingelast. Normaal gesproken spelen de koppels elke wedstrijd met elkaar. Maar in de fantasie ronde speelt Ouder 1 met Kind 2 tegen Ouder 2 met Kind 1. En dat viel bijzonder goed in de smaak. Iets om te om te onthouden volgen voor volgend jaar.

Liam samen met Olav.

Het OKT is een toernooi met een hoog gezelligheid gehalte, waarbij ieder koppel winnaar is. Uiteindelijk werd er dan toch een winnaar bepaald door de gemaakte punten bij elkaar op te tellen. Maar om te benadrukken dat bij een dergelijk toernooi iedereen winnaar is, kregen de koppels met het hoogste puntenaantal een zilveren medaille. En de overige nummers twee een gouden medaille. Of kwam dat toch door een foutje in de bestelling. Het badmintonplezier was er niet minder om en we hopen dat de meeste ouders inmiddels wel genezen zijn van de opgelopen spierpijn.

Nienke samen Bart.

Reageer op dit bericht (“Nagekomen bericht: Ouder Kind toernooi 2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)