Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Zaterdag 2 juni 2018 vieren we ons zesde lustrum, oftewel dan bestaan we als Badminton Vereniging Almere 30 jaar. De jubileumcommissie, bestaande uit Ingrid Kramer, Ronald Blok, Geert Berghuis en Cock van Puffelen, heeft voor ons één en ander in petto waaronder een paar leuke maar ook nuttige workshops. Gaat wat worden, dus hou zaterdag 2 juni 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur vrij in uw agenda!

Dan BNL. Ik vind het wel opvallend rustig aan het BNL-front. Je zou toch verwachten van het nieuwe bestuur, dat men met plannen komt om met de nodige dynamiek het badmintonnen uit het slop te halen. Maar tot nu toe niets van dit alles.....

Was ik de vorige 'Van de Voorzitter' juichend over de allerkleinste badmintonners, de mini's van vier tot zeven jaar, we kunnen ook meer dan content zijn over de opkomst op de woensdagochtend, het zogenoemde BadmintonOverdag. Vrijwel iedere woensdagochtend een opkomst van 45 deelnemers en soms zelfs nog meer. Een succesnummer, dat blijkt wel.

Op de voorjaars-ALV die gehouden wordt op maandag 11 juni vinden er twee bestuurswisselingen plaats. Zo treedt Conny Cashoek terug als secretaris, een functie die zij een achttal jaren heeft vervuld. Conny blijft wel actief voor de vereniging, zoals bijvoorbeeld in de toernooicommissie. Edwin Gijssen is een vijftal jaren voorzitter geweest van de jeugdcommissie en zijn plaats wordt ingenomen door Alexander Witsel. De vereniging is zowel Conny als Edwin veel dank verschuldigd voor hun jarenlange inzet voor onze vereniging. Petje af zou ik willen zeggen voor deze vrijwilligers!
Op de komende ALV wordt ook door het bestuur de begroting gepresenteerd voor het seizoen 2018/2019. Een begroting opgesteld door Richard Schrijer en die is goedgekeurd in de bestuursvergadering van 14 mei 2018.

Een tweetal vaste barvrijwilligers is door omstandigheden niet langer beschikbaar voor de reguliere speelavonden en dat betekent dat de kantine soms gesloten is. Dat is bepaald niet de bedoeling, maar als zich geen barvrijwilligers melden dan hebben we een groot probleem. Binnen het bestuur wordt ook al vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Wellicht moeten we besluiten dat ieder lid, overeenkomstig hetgeen bepaald is in het HHR en nadrukkelijk is weergegeven op het lidmaatschapsformulier, jaarlijks één of twee bardiensten tijdens de doordeweekse avonden moet draaien.

Onze jeugdspeler Dennis Koppen heeft zicht geplaatst voor de Jeugd Olympische Spelen, die in oktober 2018 worden gehouden in het Argentijnse Buenos Aires. Aan deze Spelen doen zo'n 4000 sporters mee in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Een prima prestatie van Dennis die we nu al veel succes toewensen in Zuid Amerika.

Komende dinsdag 15 mei vindt er door de BSAO overleg plaats met One Solar over ons ingediende subsidieverzoek bij het Ministerie voor het aanbrengen van zonnepanelen op onze daken.

En we hebben in de hal niet alleen last van muizen, maar ook van mieren. De krakers worden bestreden.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)