Badminton Vereniging Almere

International Youth Games aankomstdag & openingsceremonie

Op zondag 22 juli 2018 zijn de landen die meedoen aan de International Youth Games in Almere aangekomen. Niet allemaal op tijd.. maar dat mag de pret niet bederven. Rond klokslag 21:00 uur waren alle buitenlandse sporters ondergebracht en mocht de eerste nacht beginnen. Een vrij rustige, want alle spelers inclusief leiding waren moe van de lange reis (Lancaster 16 uur, Aalborg 13 uur.....).

Op maandagochtend was het dan eindelijk tijd om van start te gaan. Vandaag zijn er gedurende de dag in alle disciplines wedstrijden gespeeld (voor de uitslagen zie: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=02FF8D7A-9043-41B1-B881-491E8551F23E Het was een zeer warme dag, maar door de airco in de hal hebben de spelers hier weinig last van gehad.

Er zijn ontzettend spannende partijen gespeeld, maar er zaten ook een aantal wedstrijden tussen die gemakkelijk over de streep werden getrokken. Dag 1 stond in het teken van de poulewedstrijden. Ook op woensdag gaan er poulewedstrijden gespeeld worden, wat betekent dat de kansen voor de meesten nog open liggen.

Na de wedstrijddag werd het tijd om te gaan eten bij de gastgezinnen. De spelers hebben zich daarna kunnen klaarmaken voor de openingsceremonie.

Om 20:00 uur was het tijd voor de openingsceremonie de geopend werd door de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, gevolgd door een speech van de hoofdorganisatie vanuit Almere (de SPA) en als afsluiter was er een geweldig optreden van Niek Boes die ons omver heeft geblazen met zijn geweldige stemkunsten.

Morgen, dinsdag, een fundag op het programma. Overdag gaan de badmintonners naar Walibi World en in de avond staat de disco op het programma.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games aankomstdag & openingsceremonie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)