Badminton Vereniging Almere

International Youth Games dag 3 & 4

Dinsdag is deze week de fundag. Vandaag staan er verschillende leuke activiteiten op het programma. De badmintonkids en -begeleiders stonden allemaal netjes om 8.45 voor de topsporthal te wachten. Om 9 uur vertrokken wij met alle badmintonners naar Walibi. Nadat het probleem met de bussen de dag ervoor opgelost werd (Chapeau voor Stephan Melein) konden wij vertrekken met 2 bussen. Eenmaal aangekomen in Walibi werden de kinderen losgelaten en al snel vormden zich groepen die door het park begonnen te lopen. Wat hierin opviel was dat niet de groepen alleen bestonden uit kinderen van dezelfde landen, maar elk groepje had mensen van andere landen bij zich. Op de tweede dag kan er dus al gesproken worden van een geslaagde Youth Games. Vele vrienden en vriendinnetjes werden gemaakt in het park.

Dag 3: Wedstrijden, disco en leaderbadminton

Door de hitte van dinsdag was het erg van belang dat de kinderen goed bleven drinken en zich gingen insmeren. Om 2 uur uur kwamen er al wat spelers die het eigenlijk wel gehad hadden door het warme weer. Ook waren er rond die tijd spelers die elke achtbaan al gehad hadden. Het was namelijk zo rustig in het park dat er geen enkele rij stond de langer duurde dan 15 minuten. We hadden het zeker getroffen! Om half vier met zijn allen terug naar de bus en dan is een dagje Walibi ook weer voorbij.

Na de leuke middag was het tijd voor het avondprogramma. Hierin waren er twee verschillende programma’s. Één voor de leiders en 1 voor de spelers. De spelers hadden vanaf 7 tot 11 een disco. Dit was niet alleen voor de badmintonners, maar elke deelnemer van elke sport. Ondanks dat veel kinderen er niet veel zin in hadden, met als oorzaak de leuke middag, waren toch alle kinderen enthousiast aan het mee zingen/schreeuwen. Het was hier ook leuk om te zien dat alle badmintonners met elkaar stonden te dansen en je niet groepjes had van landen. Zeker een geslaagde disco!

De leiders en onze vrijwilligers werden uitgenodigd om in onze sporthal (Sporthal Raggers) lekker te komen eten. Toko Sindjaja had een overheerlijke maaltijd voor ons klaarstaan en al snel zat iedereen heerlijk te eten en te drinken. Nadat de maag alles verteerd had, was het tijd voor een potje badminton. De helft van de leiders trokken de badmintonspullen aan en de andere helft zat lekker op de bank te genieten van een drankje. Tijdens de wedstrijden werd er gelachen tot huilen aan toe. Iedereen speelde met iedereen en dat bezorgde hilarische combinaties. Al met al een geweldige dag die wij allemaal niet zullen vergeten.

Dag 4: Wedstrijden, vrije avond en leadersparty

Woensdag stond weer in het teken van de poulewedstrijden. Ook hierin weer mooie wedstrijden gezien. Waarvan de wedstrijden in de ochtend niet de beste waren, want Walibi en de disco had meer energie gevergd dan de spelers liefhadden. De spanning nam in de middag toe toen er gestreden ging worden voor de halve finales.
Nadat de wedstrijden klaar waren om 4 uur hadden de spelers een vrije avond. Na een leuk idee van de ouders ging er een grote groep van 40 man naar Amsterdam een rondvaart volgen. Naar de reacties te horen was dit een super idee! Top gedaan ouders!

De rest van de spelers hadden gekozen voor lekker zwemmen met dit prachtige weer en daarna lekker de stad in om een hapje te eten. De leiders van elke sport hadden in het topsportcentrum een feest met als thema disco. Waar de jonkies de meeste liedjes niet kenden zongen de ouderen goed mee.

Uiteindelijk een geslaagd feestje voor zowel de jongeren als de ouderen.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games dag 3 & 4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)