Badminton Vereniging Almere

International Youth Games finaledag en vertrek

Op donderdag stonden de finales op het programma met daarnaast zelf bedacht toernooi: “de Fun Games”. De fun games werden onder leiding van Anke Meijer gespeeld. Ook hier werden fanatieke wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk zijn bij deze fun games 3 prijswinnaars naar voren gekomen:

1. Kay Kraehe (NL)
  2. Pascal Borchert (DUI)
  3. Joost Gijsen (NL)

In de halve finales gemengd dubbel stonden in beide categorieën Nederlandse spelers. In de categorie A streden Pjotr Odijk en Dominique Webbers tegen Tristan Eshuis en Andrea Brahimi voor een plek in de finale. Na een spannende driesetter wisten Pjotr en Dominique zich te verzekeren van een plek in de finale.

In de andere halve finale streden Joost Gijsen en Iris Wilting tegen een sterk Deens koppel om de andere plek in de finale. Het Deense koppel was een maatje te groot en wist met 21-15, 21-9 een plek in de finale te bemachtigen. De uiteindelijke finale werd in een spannende driesetter gewonnen door het Deense koppel Andreas Lund en Eline lyngsø.

In de categorie B streden Niomi Grollee samen met een Deense partner tegen een Deens paar. De halve finale werd vrij gemakkelijk gewonnen. In de andere halve finale werd er in een spannende driesetter gestreden voor een plek in de finale. Uiteindelijk wisten Tieme Holstege en Ellody Webbers van een Duits koppel uit Rendsburg te winnen.

Ook in de singles categorie A en B werden spannende partijen gespeeld. In de damessingles A wisten zowel Mijntje Holstege tegen Emily Rick (DUI) als Diede Odijk tegen Anna Klausholm (DK) de finale te bereiken. Beide dames moesten hier hard voor vechten en hebben uiteindelijk in 3 sets de winst binnen gehaald. De finale werd een Nederlands onderonsje die uiteindelijk door Diede Odijk gewonnen werd.

In de herensingles A stonden er weer mooie partijen op het programma. Tristan Eshuis tegen Andreas Lund (DK) en Pjotr Odijk tegen Oskar Klausholm (DK).

Beide halve finales werden na een zwaar gevecht uiteindelijk gewonnen door de Denen. Allebei de Nederlandse heren hebben ontzettend hard gevochten. Vooral de partij Odijk vs Klausholm was een titanenstrijd die werd bekroond met een mooie driesetter. De uiteindelijke finale werd gewonnen door Oskar Klausholm.

In de categorie B herensingle vonden buitenlandse halve finales plaats. Ook hier werden leuke en spannende partijen gespeeld. Uiteindelijk gingen de Denen er met de winst vandoor. Winnaar: Gustav Villefrance. (DK)

In de categorie B damessingle werd het pas spannend in de finale. Beide halve finales werden vrij eenvoudig gewonnen door Demi Korff (NL) en Astrid Longsø (DK). In de finale werd het een strijd tussen Demi en Astrid. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door Demi die in de derde set de meeste energie over had.

In de damesdubbel A was het in de halve finale een spannende en lange wedstrijd tussen de koppels Iris Wilting/Andrea Brahimi tegen Dominique Webbers/Ellody Webbers. De dames hebben het spannend gemaakt tot het einde. Met 22-20, 19-21 en 26-28 werd er door de zusjes Webbers gewonnen.

De andere dubbel waren Mijntje Holstege en Diede Odijk te sterk voor de Denen. Dit verschil in klasse was ook in de finale zichtbaar. Winst voor Mijntje en Diede en daardoor een mooie eerste plek.

De uitslagen en winnaars zijn te vinden op:

Alle foto’s die gemaakt zijn, worden gepubliceerd op de Facebookpagina van de International Youth Games.

De uiteindelijke medaillespiegel van badminton is

Op vrijdagochtend was het tijd om afscheid te nemen met als volgorde: Lancaster, Aalborg, Rendsburg en Rathenow. Mooi was het om te zien dat er veel vriendschappen gesloten zijn deze week en dat het afscheid voor sommige moeilijk was. De spelers hebben met elkaar contactgegevens uitgewisseld, zodat ze met elkaar in contact kunnen blijven. Hier draait het uiteindelijk ook om met de Youth Games. Sport brengt mensen dichterbij elkaar.

Dat kun je ook wel zeggen van deze week. Wij als organisatie kunnen terugkijken op een ontzettend mooie en sportieve week waarin gevochten werd om medailles, maar waarin ook zeker hele mooie vriendschappen gesloten zijn.

Namens de organisatie en BV Almere willen wij alle gastgezinnen, spelers en vrijwilligers ontzettend bedanken voor de inzet en het kunnen mogelijk maken van de Youth Games in Almere dit jaar. Volgend jaar weer op naar Aalborg. See you soon!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 27-07-2018 om 15:37 uur

Joost en Jasper grandioos gedaan! Ook complimenten naar supervisor Stephan Melein en de programmabeheerder Henk Smit. En alle gastgezinnen en overige vrijwilligers verdienen eveneens een pluim.
    En wat winnen de BVA-ers heel fraai het medailleklassement. Klasse.

2. Geert op 27-07-2018 om 18:32 uur