Badminton Vereniging Almere

2018 Victor Zomerweek Dag 1

De super fantastische zomerweek is weer van start gegaan!!!! Nadat alle kinderen waren gearriveerd, begonnen we met een gezellige warming up. Als warming up hebben we een potje korfbal gespeeld waarbij uiteindelijk zo’n 7 ballen in het spel zaten. We moesten de kids natuurlijk wel goed aan het werk zetten. Na het potje korfbal pakte veel kinderen voor het eerst in 5 weken weer hun badmintonracket en gingen inslaan.

Voor sommige begon het inslaan wat moeizaam. Natuurlijk hadden we hier rekening mee gehouden. Daarom stond vandaag o.a. een blok vastheid op de planning. Voordat we begonnen met de vastheid trainen, gingen we met zijn allen een potje belgen. Dit is een spel in wedstrijdvorm waarmee alleen in het grote vak en de zijlijn punten kunnen worden gemaakt. Dit speelde we samen met onze gastspeler voor de dag, Nick Fransman.

Na een klein tussendoortje begonnen we ons blok vastheid. Met wat simpele oefeningen begonnen we dit blok, waarbij Nick natuurlijk mee deed. De kinderen waren echter in het begin nog een beetje verlegen om Nick te vragen om te helpen of met Nick te trainen.

Tijdens de vastheid oefeningen merkte we al gauw dat de kinderen 5 weken niks hadden gedaan en deden er even een kleine drinkpauze tussendoor. Na de kleine break gingen we gewoon weer verder met de vastheid oefeningen.

Na de drinkpauze maakte we drietallen, waarbij 1 van de kinderen aangegeven kreeg van de andere 2 kinderen en een x aantal slagen foutloos moest slaan. Dit bleek nog een hele grote uitdaging, maar na een tijdje brachten de kinderen het er nog niet zo slecht van af.

Hierna hebben de kinderen wedstrijden gespeeld waarbij de trainers ook meededen. Toen dit erop zat, was het tijd voor de lunch! Hier hebben we lekker spaghetti gegeten, waarvoor we de moeder van Lianne voor kunnen bedanken. Dus dankjewel Rennie! Na de lunch zijn alle kinderen begonnen met een potje tienen om weer warm te worden.

Nadat de kids warm waren, begonnen ze weer met de training. Het volgende blok was weer een soort vastheid, maar toch iets anders, namelijk multifeeding aangeven. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen elkaar goed kunnen aangeven tijdens de training, aangezien ze met elkaar trainen en elkaar beter proberen te maken. Dit blok werd gegeven in een vorm van een clinic door, Eredivisie speler, Dave Kodabux. Tijdens Dave zijn uitleg, hingen de kinderen aan zijn lippen. Na de uitleg gingen de kinderen van start met de oefening, hierbij kunnen wij met volle vertrouwen zeggen dat de kinderen veel vooruitgang hebben geboekt in multifeeding aangeven.

Na het multifeeding aangeven hebben de kinderen samen met de trainers een potje tienen gespeeld. Dit is een spel waar 4 spelers elk een kwart van de baan moeten denken en moet zorgen dat iemand al zijn punten kwijtraakt. Na dat de kinderen hiermee hun ei kwijt konden, was het weer tijd om verder aan de slag te gaan met vastheid training. Hierbij was de vastheidsoefening in een dubbel variatie, waarbij de loper een x aantal slagen in het achter- en middenveld foutloos moest terug spelen. Deze oefening hebben we op later moment lastiger gemaakt, door van de kids te vragen om alles op een aanvallende manier te retouneren.

Daarna hebben we de kinderen even laten pauzeren met een stuk fruit en een drankje. Om een einde te maken aan de dag hebben de kinderen wedstrijden gespeeld tegen de trainers, waarbij een groepje kinderen het tegen één trainer opnamen, door om de beurt een slag te slaan. Hierbij vonden vooral de trainers, Bas en Sabine, dit erg ‘leuk’.

Natuurlijk zijn er vandaag, net zoals altijd, 2 winnaars van de dag gekozen. Dit zijn de spelers op de dag de meeste vooruitgang hebben geboekt in een specifiek onderdeel. Vandaag was dit onderdeel multifeeding aangeven. De winnaars, die door Dave waren uitgekozen, waren Nora en Joey. Gefeliciteerd! Natuurlijk heeft de rest ook heel wat vooruitgang geboekt. Vervolgens hebben we een einde aan de dag gemaakt met uitlopen, rekken en strekken.
Tot morgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer op dit bericht (“2018 Victor Zomerweek Dag 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)