Badminton Vereniging Almere

2018 Victor Zomerweek Dag 2

Vandaag hadden de kinderen en trainers weer super veel zin tijdens de tweede dag van de zomerweek. De dag begon voor iedereen super goed, alleen voor Andrew niet, want die had zich verslapen en was drie kwartier te laat gekomen.

Ondanks dat hij te laat was gekomen, heeft hij nog wel een leuke dag gehad.

Het doel van vandaag was om de kinderen aan te leren hun racket losjes vast te houden, en tijdens het raakpunt te knijpen in hun grip, i.p.v. continu hard vast te knijpen. Daarbij kwam ook de rotatie in de onderarm kijken. Voor veel kinderen aardig lastig om aan te leren, maar het geeft je veel mogelijkheden in je spel.

We begonnen de dag met een potje trefbal op muziek. De bedoeling was dat wanneer de muziek stopte iedereen ging dribbelen. Zodra de muziek weer verder ging, moest iedereen hoofd, schouders, knieën en tenen aantikken en daarna weer verder gaan met het potje trefbal. Natuurlijk leidde dit tot frustraties wanneer de muziek uitging op het moment dat een kind iemand kon afgooien .

Na de warming-up zijn we begonnen met de knijptechniek op de backhand. De knijptechniek was nieuw voor veel van de kinderen. Bij de knijptechniek houd je je racket voornamelijk met je duim en wijsvinger vast. Op het moment van slaan knijp je in je racket en komen je andere vingers erbij kijken. Aangezien veel kinderen geweend zijn om continu hard in hun racket te knijpen, bleek dit een pittige uitdaging.
In de ochtend begonnen we aan de backhandzijde door de knijptechniek toe te passen op een netdrop. Hierna bouwde we uit naar een cross lob, aftikken aan het net en (de moeilijkste) een lob rechtdoor. Bij bijna de hele groep werd het nog wat moeilijker gemaakt door kinderen vanaf hun basis te laten. Hierdoor kwam er een stukje timing bij kijken.

Na de pauze zijn we verder gegaan met de knijptechniek. Tussendoor hebben we uiteraard nog wedstrijdjes op een halve singel baan gespeeld zodat de kinderen hun energie kwijt konden.

Na de wedstrijdjes was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch hebben we pannenkoeken gegeten die gemaakt waren door de ouders van Suus. We zijn ze hier super dankbaar voor want iedereen heeft zitten smullen! Met name Daan en Victor bleven maar doorgaan. Ook trainster Judith kon er niet genoeg van krijgen!!

Na de lunch maakte we een overstap naar de forehandzijde bij het toepassen van de knijptechniek. Het principe is hetzelfde, maar de uitvoering op de forehand is een stuk lastiger. Net zoals bij de backhand zijn we ook weer begonnen met de netdrop, waarna in uitbouwen naar andere slagen. Veel kinderen merkte dat het toepassen van de knijptechniek lastiger is op de forehand. Dit komt voornamelijk doordat je in je backhand grip je duim achter je racket heb waarmee je kracht kan uitoefenen. Alsnog hebben de kinderen veel vooruitgang geboekt.
We hebben de oefeningen voor de knijptechniek afgewisseld met wedstrijdjes zodat de kinderen hun ei kwijt konden. Na een paar uur waren we klaar met de oefeningen en wedstrijdjes en was het tijd voor de tweede pauze. Hierbij kreeg iedereen fruit en limonade.

Na de pauze gingen we naar de boulderhal achter de badmintonhal van BVA. Hier hadden de kinderen de hele hal voor zichzelf en hebben ze onder begeleiding muren beklommen. Naast de kinderen gingen zelfs een paar trainers de muur op om te klimmen en klauteren. Iedereen heeft ervan genoten!

Na het boulderen hebben de meeste kinderen nog wedstrijdjes gespeeld. Niet iedereen deed mee, want sommigen waren te moe nadat ze hun energie verspild hadden tijdens het boulderen. Na de wedstrijdjes hebben we een gezamenlijke cooling down gedaan en hebben we gerekt en gestrekt. Ook werden weer twee kinderen uitgekozen die deze dag de meeste vooruitgang hebben gemaakt. Vandaag waren dat Murielle en Noah.

Reageer op dit bericht (“2018 Victor Zomerweek Dag 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)