Badminton Vereniging Almere

2018 Victor Zomerweek Dag 4

Dag 4 van de zomerweek zit er weer op. De kinderen waren al wat vermoeid van de afgelopen 3 dagen, maar de kids zijn echte strijders en gingen gewoon door.

Om lekker warm te worden begonnen we de dag met koker hockey. In plaats van een hockey stik dus in je handen te hebben, hadden de kids nu een shuttlekoker als stik. Er waren 4 teams gemaakt en ze speelde allemaal tegen elkaar. Het team dat de minste goals tegen had, won! Na een half uurtje hard te hebben gezwoegd, won het team met de lintjes. Zij mochten nu een opdracht verzinnen voor de andere teams. Dat werd lekker even een minuutje muur zitten + een sprintje.

Na de warming-up gingen de kinderen in te slaan, waarna ze met de backhand aan de slag gingen. Na een uitleg van Alexander over hoe de ‘zweepslag’ backhand techniek werkt, mochten de kinderen er zelf mee aan de slag

Alle kinderen begonnen met de basis, maar de oefening werd steeds verder uitgebreid voor de kinderen wiens niveau hoger lag, of de simpelere oefeningen zonder problemen konden uitvoeren. Na al wat geproefd te hebben van de zweepslag techniek hadden we even wat drinken met een tussendoortje. Na het tussendoortje gingen de kids met de trainers een potje Zweedsen. In principe is dit hetzelfde als tien. Het verschil is alleen dat je met vijftien punten begint. Als de shuttle in het grote vak komt verlies je 1 punt. Als de shuttle in het voorveld, achterveld of zijvlak valt, verlies je twee punten. Een shuttle in het zijvlak van het voorveld betekent drie punten eraf, en in het zijvlak in het achterveld betekent vier punten eraf. Als het lichaam geraakt werd, verloor je vijf punten. De verliezer moest 10 keer opdrukken of kreeg een billy.

Na het Zweedsen gingen we weer door met de backhand. Veel kinderen vonden het nog wel lastig, dat is natuurlijk hartstikke logisch, want voor sommige kinderen was het een hele nieuwe slag. Maar in zo’n korte tijd maakte iedereen veel progressie!!

Voor de lunch gingen we nog even wat wedstrijden doen, alleen dan in een spelvariant, waarbij de kinderen extra hard moesten rennen. Na de wedstrijdjes moesten de kinderen hun schoenen uitdoen en hun slippers aandoen, zodat hun voeten even goed konden luchten.

Vandaag stond er op het menu de bami van Ria ( de moeder van Jordy Haase). Daarnaast was Joost deze dag jarig dus was er lekker een stukje cake met slagroom voor de spelers na het eten. Mmm . Natuurlijk hebben de kinderen ook voor Joost gezongen.

Na de lunch moesten de hardloopschoenen aan, want we gingen lekker buiten hardlopen en verschillende oefeningen doen in het bos. Onder andere optrekken aan het klimrek, estafette, een heuvel op rennen en sprintjes trekken.

Toen ze weer terug in de hal waren gekomen werden er nog wat wedstrijdjes tegen de trainers gespeeld. Bij elke tweede fout van een trainer moesten de trainers tien keer opdrukken en draaide er een nieuwe trainer in. Ja… de trainers gingen kapot.

Vervolgens eindigde we de dag met een lekkere traktraktie van Joost. De winnaars van de dag waren de jarige Joost en Stephanie!

Op naar de laatste dag van de zomerweek!!

Reageer op dit bericht (“2018 Victor Zomerweek Dag 4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)