Badminton Vereniging Almere

De vertrouwde klok in ere hersteld

De oude digitale klok was aan renovatie toe. Echter was de techniek zo verouderd dat dit geen optie meer was. Voor bijna elke klus hebben we wel iemand binnen de vereniging die dat op zich wil nemen maar zo'n klok vervangen? Jazeker, Peter van Soest, van de recreantencommissie, is erin geslaagd. Velen keken nog automatisch naar de plek waar de oude klok hing maar tevergeefs. Maar dankzij ingenieus werk van Peter hebben we weer een klok zoals die in een sporthal hoort. En op de oude plek.

raggers

Peter heeft de benodigde onderdelen bemachtigd en wat hij niet kant en klaar kon krijgen heeft hij gewoon 'even' gemaakt. Ledstrips, printplaat, aansturing en wat niet meer. Zo'n 100 draadjes op een printplaat gesoldeerd en voila. Een hele mooi klok die zomer- en wintertijd automatisch omschakelt. Maar Peter heeft het ook zo gemaakt dat hij op afstand via een laptop bedienbaar is. De klok is gekoppeld aan het digitale afhangsysteem van de recreanten en zo werkt de zoemer exact op de door het systeem aangestuurde tijden. Maar de zoemer is nu ook handmatig te bedienen en dat is bijvoorbeeld natuurlijk erg handig bij toernooien die op tijd draaien. De analoge radiografische klok, die als vervanging diende voor de oude klok, had in de hal geen ontvangst van DCF77 zender in Frankfurt zodat de omschakeling van zomer- en wintertijd niet werkte. De vereniging is Peter natuurlijk zeer dankbaar.

Paul

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 14-09-2018 om 08:53 uur

  Klasse Peter! Ik weet zeker dat heel veel leden blij zijn met de oude-nieuwe klok!

 2. Cock op 14-09-2018 om 09:20 uur

  Mooi stukje werk Peter.

 3. John op 14-09-2018 om 13:23 uur

  Peter
  Goed gedaan man

 4. Andrea op 15-09-2018 om 14:06 uur

  Dank je wel, Peter!

 5. Teus op 17-09-2018 om 23:02 uur

  Een echte linkse vakman, bedankt Peter

 6. Rolland op 18-09-2018 om 10:19 uur

  Een tijdloze vakman zul je bedoelen
  Bedankt Peter
  Nu kun je je weer 100% op het badmintonnen concentreren.

 7. Cindy op 18-09-2018 om 10:58 uur

  Ah Peter, topper!!! Dankjewel :)

Reageer op dit bericht (“De vertrouwde klok in ere hersteld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)