Badminton Vereniging Almere

Aviair bindt ook Duinwijck aan de zegekar

AviAir Almere heeft een knappe 5-3 overwinning behaald op regerend landskampioen Duinwijck. Good old Léon Nottelman wist knap zijn enkelpartij tegen Jerry Natenstedt te winnen. Door de winst klom Almere naar de tweede plaats in de eredivisie en is plaatsing voor de kampioenspoule een feit. De foto's staan on line via de link onderaan dit bericht.

AviAir
Léon, Dave

Dave Khodabux en Léon Nottelman werden in het begin van de eerste game overrompeld door Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Al snel keken ze tegen een 8-2 achterstand aan maar ze kwamen terug tot 7-11. Vervolgens bleef het verschil tegen de Haarlemmers die de game dan ook met 21-17 wonnen. Zoveel beter ging het in de tweede game. Jorrit en Ties werden met 21-12 te kijk gezet en was een derde game noodzakelijk. De mannen van Duinwijck pakten hun goede spel van de eerste game weer op en kregen drie matchpoints op 20-17. Dave en Léon haalden nog alles uit de kast werkten twee matchpoints weg maar zagen de winst toch met 21-19 naar Jorrit en Ties gaan.

Rosalie, Cheryl
raggers

Vrij kansloos verloren Cheryl Seinen en Rosalie Teuben met 21-11 de eerste game in hun partij tegen Debora Jille en Akvile Stapusaityte. De dames van Duinwijck speelden de mogelijkheden goed uit maar Cheryl en Rosalie herstelden zich knap in de tweede game. Na 14-14 sloegen ze een gaatje van drie punten op 19-16 maar zagen Debora en Akvile toch nog langszij komen. Toch kwamen de Almeersen op gamepoint en dat leek benut te zijn. Tot grote teleurstelling werd er uit gegeven en kwamen die niet meer te boven. Met drie scores op rij was met 22-20 de winst voor Duinwijck.

Amy

Het was aan Amy Tan om de stand weer gelijk te trekken. Zij speelde tegen Corine Breukers die vorige week nog een knappe overwinning boekte tegen VELO- en oud Almerespeelster Tamara van der Hoeven. Amy speelde weer prima en zette Corine bij de break al op een 11-6 achterstand. Gestaag bouwde zij haar voorsprong uit en op de 21-11 viel dan ook niets af te dingen. Het lukte Corine in de tweede game om wel iets beter in haar spel te komen maar Amy bleef duidelijk te sterk. Met bekeken spel pakte ze ook de tweede game en met 21-14 bracht zij de stand weer op 2-2.

Aram

Aram Mahmoud had weer eens weinig te duchten van zijn tegenstander. Hij vernederde Bart Gerrits in de eerste game met maar liefst 21-1. Het klassenverschil werd ook uitgedrukt in de tweede game zei het met 21-6 iets minder groot. Zonder overmatige inspanning bracht Aram het eerste punt voor Almere op het scorebord.

Léon, Jerry
Beround

Léon Nottelman trad na het verlies in het heren dubbel aan tegen Jerry Natenstedt. Dat verlies leek nog door te werken want met 21-11 was de winst voor Jerry. Maar Léon wist zich gecoacht door Gita en de ommekeer in de tweede game was briljant. Na 11-6 kon Léon zijn voorsprong vergroten. Gesteund door de meegereisde Almeerse supporters won hij met 21-13 een fantastisch gespeelde game. Maar zou Léon de zesde game die hij die avond moest spelen die avond nog kunnen winnen?
Hoewel het in die derde game gelijk op ging tot 11-10 was het toch Léon die een gaatje kon slaan en dwong Jerry met 21-16 op de knieën. Een geweldig resultaat en de altijd sportieve Jerry kon dan ook niets anders doen dan hem te feliciteren met zijn verdiende overwinning. En ook de stand zag er met een 3-2 voorsprong ineens een stuk rooskleuriger uit.

Rosalie

Rosalie Teuben speelde tegen Stephanie Pietersz. De eerste game kon alle kanten op. Beiden namen regelmatig de leiding. Rosalie kwam bij 15-17 knap terug en nam zelfs een 18-17 voorsprong. Helaas was het niet voldoende om de game te winnen want die ging net aan met 21-19 naar Stephanie.
In de tweede game leek de Haarlemse snel de winst binnen te gaan halen want met 9-3 was het verschil gemaakt. Maar Roos vocht knap terug tot 8-11 en dat bracht haar geloof om alsnog de gamewinst te pakken weer terug. Bij 20-17 had ze zelfs drie gamepoints maar wist die jammer genoeg niet te benutten. Het zat dan ook even niet mee en daarvan kon Stephanie profiteren. Met vijf punten op rij ging de game met 22-20 alsnog naar Duinwijck. Rosalie kon ondanks het nipte verlies terugkijken op een goed optreden.

Aram, Cheryl
Haje

Bij de 3-3 tussenstand was het aan de mix-partijen om nog twee punten te verdelen. En dat werd nog een mooie strijd voor de aan elkaar gewaagde teams. Aram en Cheryl vormen een sterk koppel en zijn dan ook nog ongeslagen. Tegen Jorrit de Ruiter en Debora Jille hielden zij die ongeslagen status ondanks een gameverlies. In de eerste game werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. Met 21-17 was de eerste game binnen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en ging de winst met 21-14 naar Jorrit en Debora. In de derde game ging het na de 11-9 voor de Almeerders snel. De hoop op Haarlemse winst werd in het tweede deel snel de grond ingeboord. In no time stond er 21-13 op het scorebord en een 4-3 voorsprong voor AviAir.

Amy, Dave

Om de winst veilig te stellen moesten Dave en Amy zien af te rekenen met Ties van der Lecq en Milou Lugters. Dat werd een mooie strijd waarbij beide partijen niet veel voor elkaar onderdeden. Dave was goed op dreef en ook Amy speelde een prima partij. De tussenstanden waren gering in verschil maar de eerste game was met 21-19 wel voor Almere. Zou er misschien een niet verwachte winst worden behaald tegen Duinwijck? Ties en Milou wilden daar in ieder geval niet aan meewerken. Ze knokten voor elk punt en dat leverde een 21-18 winst op in de tweede game voor het Haarlemse koppel. Maar Dave en Amy gaven zich allerminst gewonnen. Een 11-5 voorsprong in de derde game leek toch de overwinning op te gaan leveren. Doortastend en bekeken bleef een voorsprong intact maar zagen Ties en Milou zich puntje voor puntje toch terug knokken in de game. Van 18-15 werd het 18-17, en 20-18 en 20-19. Maar Amy nam op het tweede matchpoint knap de aanval over en mooi geplaatst maakte zei het af. Een geweldige prestatie van het team van coach Erik Staats. Een welverdiend applaus van de steeds weer op komen dravende supporters werd dankbaar in ontvangst genomen door de spelers.

Zaterdag 3 november de laatste wedstrijd in de eerste speelronde tegen Roosterse in Limburg. AviAir is al zeker van deelname aan de kampioenspoule maar elke plaats hoger in de eindstand levert wel een extra bonuspunt op dat het team meeneemt naar de eindronde. Dus gewoon weer een belangrijke wedstrijd.

Victor

Voor alle uitslagen en de stand kijk je op toernooi.nl. Voor de foto's klik je op deze link

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Frank op 28-10-2018 om 10:17 uur

    Heel knap resultaat met zo veel invallers. Chapeau!

  2. Henk Staats op 28-10-2018 om 11:03 uur

    Prima de luxe!

Reageer op dit bericht (“Aviair bindt ook Duinwijck aan de zegekar ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)