Badminton Vereniging Almere

Gehavend AviAir Almere verslaat Hoornse BV

AviAir Almere heeft een goed resultaat geboekt in de eredivisie door Hoornse BV met 6-2 te verslaan. Met Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Sebastiaan Li in de ziekenboeg een mooi resultaat. Ook Cheryl Seinen was niet fit genoeg om te spelen. Zij zorgde, samen met haar dubbelpartner Selena Piek, deze week nog voor een daverende verrassing door de Japanse wereldkampioenen Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara op de Denmark Open (met louter top 32 spelers) in twee games te verslaan. Met invallers Léon Nottelman, Gita Djajawasito, Rosalie Teuben en Diede Odijk is coach Erik Staats dan ook een tevreden man. Het fotoalbum is vanaf nu te zien via de link onderaan dit bericht.

AviAir

Voordat de wedstrijd begon werd Cynthia Soselisa in het zonnetje gezet. In een bedankwoord van coach Erik Staats Cynthia bedankte hij haar voor haar werk als teammanager de afgelopen 5 jaar. Haar opvolgster, Jeannette van Cruchten, overhandigde haar daarvoor een geschenk.

Cynthia

Het dames dubbel werd gevormd door Gita Djajawasito en Rosalie Teuben die het opnamen tegen Jessica Ottenhoff en de door Almere aan Hoorn verhuurde Madouc Linders. Madouc was nog vermoeid van de terugreis (aankomst 10.00 uur deze ochtend) uit Buenos Aires waar zij deelnam aan de Jeugd Olympische Spelen. Maar zij weerde zich samen met Jessica kranig. Het verschil was miniem maar Gita en Rosalie trokken in beide games aan het langste eind. Met 21-19 en 21-18 brachten zij Almere op een 1-0 voorsprong.

Gita, Rosalie
raggers

Dave Khodabux en Léon speelden tegen Dave Veerman en Dennis Lens. Dat zou naar verwachting een pittig potje worden en dat ondervonden onze mannen. De eerste game ging lang gelijk op. Bij 15-17 wisselde Léon tijdens een rally nog even van racket om vervolgens het 16e punt binnen te halen. Aan het eind van de game sloegen Dave en Dennis toe en wonnen die met 21-17. Hoe anders ging het in de tweede game. Dave en Léon herstelden zich uitstekend. Na een 9-3 en 11-5 voorsprong werd met 21-11 een derde game afgedwongen. Daarbij kwamen ze na 11-9 op een 13-14 achterstand. Maar met 4 punten op rij bogen zij die om een 17-14 voorsprong en speelden de game met 21-16 prima uit.

Léon, Dave

Aram Mahmoud speelde een wat merkwaardige partij tegen Niels Veenstra. Niet geheel bij de les stond hij snel met 1-5 achter. Mij Aram stelde snel orde op zaken. Na de break (11-9) won hij de game toch nog simpel met 21-10. De tweede game was een heel ander verhaal. Ook nu kwam hij achter (0-5) om vervolgens een 14-10 voorsprong te nemen. Maar te gemakzuchtig gaf hij met 20-22 de game alsnog uit handen. In derde game speelde Aram weer zoals je van hem mag verwachten. Met 21-8 was het verschil toch meer dan duidelijk.

Aram

Voor de tweede maal mocht Diede Odijk haar opwachting maken in het eerste team. Na haar verdienstelijke eerste optreden liet Diede ook nu zien een talent voor de toekomst te zijn. In een goede eerste game kwam zij met 21-18 net iets te kort tegen Chloë Mayer. Maar heel knap kwam zij terug in de tweede game. Met 11-5 aan de leiding bij de rust leek gamewinst er in te zitten. Chloë wist de achterstand nog wel tot 3 punten te verkleinen maar Diede was geenszins van plan die game nog uit handen te geven. Met 21-18 bracht zij de onderlinge stand weer in evenwicht. Helaas waar haar verzet in de derde game gebroken en moest ze die met 21-10 aan Chloë laten. Onder toeziend oog van haar ouders stal Diede (pas 14 jaar oud) wel de harten van de toeschouwers.

Diede

Léon Nottelman, die de plek van de geblesseerde Sebastiaan Li innam, kende geen problemen in zijn partij tegen Finn Achthoven. Men een eenvoudige 21-6 in de eerste game was het krachtsverschil meer dan duidelijk. In de tweede game bood Finn weliswaar meer tegenstand maar wist vrijwel geen moment in zijn spel te komen en kwam de winst voor Léon nooit in gevaar. Met 21-12 bracht hij een 4-1 tussenstand op het scorebord.

Léon
Beround

Amy Tan begon met een kleine achterstand tegen Madouc Linders. Maar al snel nam zij het heft in handen en nam een 11-8 voorsprong en gaf Madouc in het vervolg geen enkele hoop. Met 21-11 was het verschil gemaakt. Ook in de tweede game liet Amy er geen gras over groeien wie er met de winst aan de haal moest gaan. Hoewel Madouc enkele mooie punten scoorde ging de game met 21-10 afgetekend naar Amy die daarmee het vijfde punt voor AviAir binnenhaalde.

Amy

De eerste mix was die tussen Aram Mahmoud met Rosalie Teuben en Dave Veerman met Jessica Ottenhoff. Een gelijk opgaande eerste game waarbij Hoornse bij de break met 11-10 aan de leiding ging. Maar het gelegenheidsduo raakte wat beter op elkaar ingespeeld en kwamen langszij. De eerste game ging dan ook met 21-18 naar Almere. In de tweede game was er constant de voorsprong voor Aram en Rosalie. Gedegen speelden zij de game met 21-15 uit.

Aram, Rosalie
Haje

Een heel lastig partij hadden Dave Khodabux en Amy Tan tegen Dennis Lens Chloë Mayer. In de eerste game ontliepen ze elkaar nagenoeg niets een kwamen Dave en Amy na een kleine achterstand terug tot 21-21. Toch moesten ze met 23-21 de game aan Dennis en Chloë laten. In de tweede game moesten de Almeerders toch duidelijke hun meerdere erkennen in het duo uit Hoorn. Aan de hand van Dennis speelde met name Chloë een sterke partij en met 21-15 nam Hoornse BV uiteindelijk toch 2 punten mee naar huis.

Dave, Amy

Zaterdag 27 oktober om 19.00 uur gaat AviAir Almere op bezoek bij regerend landskampioen Duinwijck in Haarlem dat tweede staat in de competitie met 1 punt meer dan Almere. Kortom, dat moet een mooie strijd worden en dus is uw steun meer dan welkom.

Voor alle uitslagen van dit weekenden de stand kijk je op toernooi.nl. en voor het fotoalbum hier.

Victor

Reageer op dit bericht (“Gehavend AviAir Almere verslaat Hoornse BV ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)