Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview: Deborah van de Wal

De 7 vragen rubriek is weer terug. Door zakelijke drukte heb ik even geen tijd gehad om interviews af te nemen, maar nu de rust weer enigszins is teruggekeerd gaan we weer van start. We pakken de draad weer op met een echte (BV) Almeerse. Als jong meisje lid geworden van onze mooie vereniging, het hele kleurenschema doorlopen en nu dus als volwassen dame spelen in de eerste divisie. Tijd dus om nader kennis te maken met Deborah.

1) Stel je eens voor

Cock, Deborah

Ik ben geboren in het Flevoziekenhuis, dus ik ben een echte Almeerse. Ik woon nu al 4 jaar in Amsterdam.
Eigenlijk wilde ik helemaal niet gaan badmintonnen, Ik vond dansen (ballet) veel leuker. Dit heb ik ook eerst gedaan, maar toen ik 10 jaar oud was ben ik toch gaan badmintonnen. Ik ben begonnen in de Champions League, die ik met veel plezier heb gespeeld. Ik kreeg toen al veel support van mijn ouders, en ze komen trouwens nog steeds naar mijn wedstrijden kijken.
Ik heb geneeskunde gestudeerd, en ik werk nu als ANIOS (Arts, Niet In Opleiding) in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Ik wil graag verder in de Interne Geneeskunde, en ik wil dus Internist worden. Momenteel zit in midden in de sollicitatieprocedure voor een opleidingsplek, dus dit is een erg spannende tijd.
Naast badmintonnen is skiën een grote hobby van me. We gingen altijd met de hele familie (vader, moeder, zus oom, opa en ikzelf) naar de wintersport. Mijn oom heeft me veel begeleid tijdens het skiën, dus ik heb dit van hem geleerd.
Ook kook ik erg graag. Vooral Kerst is voor mij heel bijzonder. Ik vind het een feestje om voor de hele familie het kerstdiner te maken.
Een andere hobby is reizen, dat is me met de paplepel ingegoten, want ik heb met m’n ouders Amerika en Azië ontdekt. Ik heb alleen als backpacker 8 weken gereisd door Peru, Bolivia en Chili, dat was erg mooi, heel veel aardige en interessante mensen ontmoet.
Er staat nu weer een geweldige reis op de planning, want ik ga met m’n ouders en m’n zus 3 weken naar Mexico. Ik verheug me hier enorm op, veel Maya tempels bekijken, naar de mooie Mexicaanse stranden en natuurlijk het heerlijke Mexicaanse eten.

2) Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald

Ik hou erg van gezelligheid, dus als je me wakker maakt om iets gezelligs te gaan doen met m’n vrienden (lekker iets eten en borrelen) heb ik daar geen enkel bezwaar tegen.

3) Je hebt al heel wat wedstrijden gespeeld, welke staat je nog het meest bij

Dat was de eerste ronde en de kwartfinale van het vrouwendubbel op het NK. Ik speelde deze wedstrijden met Georgy van Soerland. Het was zo bijzonder omdat dit de laatste wedstrijden zijn geweest die m’n opa heeft gezien. Hij was zo trots op me!
Er is ook nog een memorabele wedstrijd in de jeugd. Als je de regiokampioenschappen had gewonnen ging je voor het Nederlands kampioenschap. Ik speelde in deze competitie tegen Alida Chen. Zij werd getraind en gecoacht door Rick Prins. Het volgende seizoen kwam Rick als trainer naar Almere en hij herinnerde zich deze wedstrijd nog precies, want hij wist precies wat ik nog moest trainen om (nog) beter te worden.

4) Je bent al zo lang bij BVA, wordt het niet eens tijd om in een commissie plaats te nemen?

Goed dat je dit vraagt, ik loop al heel lang met de gedachte iets voor de vereniging te gaan doen. Ik ga dan ook iets doen in de bondcompetitie. Ik ga Gijs helpen met het regelen van invallers.

5) We hebben net Prinsjesdag gehad, stel jij bent Minister President, wat zou jij als eerste in Nederland willen veranderen.

Ik vind het heel erg dat mensen elkaar niet (meer) respecteren. Hieraan zou ik dan ook veel aandacht besteden. Je moet al beginnen om aandacht hieraan te geven in het onderwijs. Daarbij denk ik aan speciale programma’s, kleinere klassen, gemengde scholen. Dat zou mijn topprioriteit zijn

6) Terug naar BV Almere, wat zou jij anders willen zien binnen onze vereniging

Ik wil graag dat de kantine een wat gezelliger uitstraling krijgt

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de BVA lezers

Ik vind het vooral een erg leuke en gezellige vereniging, waar ik een heleboel vrienden hebt. Ik speel hier al 17 jaar met heel veel plezier en ik hoop dat dat nog lang zo mag blijven.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock op 12-10-2018 om 10:29 uur

    Foto's komen zsm

  2. Cindy op 30-10-2018 om 13:43 uur

    leuk stuk weer!

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview: Deborah van de Wal ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)