Badminton Vereniging Almere

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief stamt alweer uit maart ’18, dus daar moest wat verandering in komen! Als vereniging zijn wij erg benieuwd of de nieuwsbrief nog voldoende wordt gewaardeerd door de leden, daarom vragen wij jullie aan te geven of de nieuwsbrief gehandhaafd moet worden of dat ‘’het laatste nieuws’’ rubriek op de website voldoende is. Wees dus vooral interactief zodat wij weten wat jullie willen!

Algemene Leden Vergadering
Op 10 december 2018 om 19:00 uur zal de Algemene Leden Vergadering worden georganiseerd in Sporthal Raggers. Deze ALV is openbaar voor alle leden die geïnteresseerd zijn in hun vereniging! Met name het jaarverslag van seizoen 2017/2018 zullen centraal staan tijdens deze vergadering.
Mocht je interesse hebben in de agendastukken en/of het jaarverslag dan kan je deze opvragen bij de secretaris: Shanice van Stenus, secretaris@bvalmere.nl.

VERENIGING ALGEMEEN

Wij doen mee met OnzeClubwinkel!
Steun onze club gratis! Dit is een superleuke en simpele manier om onze club te sponsoren en er zelf ook voordeel uit te halen. Doe voortaan je internetaankopen zoals je gewend bent, maar dan met één klik extra via www.onzeclubwinkel.nl en je sponsort met iedere internetaankoop automatisch en ongemerkt onze club. En bovendien ontvang je zelf ook een bedrag terug! Er komt niks bovenop het aankoopbedrag en het verplicht je tot niks. Bekende webshops die meedoen zijn onder andere Bol.com, Coolblue, Booking.com, Wehkamp & Media Markt. Meld je dus snel aan op www.onzeclubwinkel.nl en begin direct met sparen!
Alvast bedankt voor je steun!

Sinterklaasspel
Na een paar jaar te zijn weggeweest gaan K&B dit jaar het Grote Sinterklaasspel weer organiseren. De reacties op vorig edities waren erg enthousiast en we hopen dat de deelnemers weer een hele leuke avond zullen hebben.
Op vrijdagavond 30 november gaan we het Grote Sinterklaasspel met zoveel mogelijk van jullie spelen. Vanaf 20.00 uur zijn jullie welkom in de kantine van de sporthal. We gaan dan het spel uitleggen en we hopen dat we om 20.30 uur kunnen beginnen. Het spel gaat zeker 2 a 2 ½ uur duren, dus we zijn wel de hele avond bezig.
Meedoen is vanaf 14 jaar en is geheel gratis. Wel moet je twee ingepakte cadeautjes meenemen van elk 5 Euro per stuk. Het is extra leuk als je het cadeau onherkenbaar inpakt (d.w.z. chocolade reep inpakken als … Ik zou zeggen leef je uit).
Nogmaals, vorig keren waren echt superleuke avonden … doe jezelf (en je clubgenoten) een plezier en speel met ons mee.

VAN DE VOORZITTER

Eigen Sporthal BC Harderwijk
Ik heb de afgelopen maanden een viertal gesprekken gevoerd met de enthousiaste voorzitter, Ernst Eikelenboom van BC Harderwijk. Ernst wilde graag weten hoe wij destijds, al weer 25 jaar terug, de bouw en financiering van onze eigen sporthal hadden aangepakt. Die informatie heb ik Ernst volgaarne verschaft en daarnaast heb ik een aantal adviezen gegeven inzake het beheer van de sporthal.
Op 19 oktober 2018 heeft de ALV zich bijna unaniem uitgesproken voor de bouw van een eigen sporthal. De gemeente Harderwijk werkt mee en de Harderwijkse badmintonners hebben al een stuk grond toegewezen gekregen en bovendien wil de gemeente garant staan voor de financiering van de badmintonhal.
Ik laat u dit weten omdat het realiseren van een eigen sporthal van groot belang is voor onze badmintonsport. Immers zonder eigen sporthal hadden wij als BV Almere nimmer de toonaangevende badmintonvereniging geworden die we nu in badmintonland zijn.
Ik wens de Harderwijkers veel succes de komende maanden, want ik weet uit ervaring dat het geen sinecure is om een eigen sportcomplex te realiseren.

Een dorp in de kop van Noord Holland
Onze jongste kleindochter Sara is 8 jaar en speelt voor het eerst competitie in een poule van kinderen onder de 13 jaar. In een prachtig team van 8-, 9- en 10-jarigen doen zij met heel veel plezier hun stinkende best en de ouders van deze kinderen genieten er van en de kinderen zelf ook.
Een paar weken terug speelden onze youngsters tegen een team uit een dorp in de kop van Noord Holland. Ik raakte in gesprek met de vrijwilliger die het team begeleidde en de man vertelde mij dat ze maar liefst 60 kinderen als jeugdlid hadden en dat in een dorp van nog geen 8.000 inwoners. Dat is in absolute zin veel, maar procentueel gewoonweg gigantisch veel. Als we hetzelfde percentage zouden loslaten op onze vereniging zouden we 1.500 jeugdleden hebben. Onze jeugdcommissie heeft dus nog heel wat linnen voor de schaar :)
Terug naar de Noordhollanders. Ik ben bepaald geen trainer, maar zelfs ik zag dat de dorpskinderen nog heel veel moeten leren, laat ik het eufemistisch omschrijven. En mij spookt maar steeds door het hoofd, waarom Badminton Nederland deze verenigingen nou niet proactief benadert met de vraag of BNL iets voor zo'n club zou kunnen betekenen met bijvoorbeeld een jeugdplan. En wellicht zijn er wel meer clubs die benaderd kunnen worden. En ik denk eerlijk gezegd dat we daar de badmintonsport met proactief benaderen meer mee dienen dan met het in de lucht houden van het peperdure Papendal.

JEUGD

Werving nieuwe jeugdleden
Het seizoen is al weer wel onderweg en tijdens de trainingen zijn de kinderen in volle gang bezig om hun badmintonvaardigheden te ontwikkelen. We staan uiteraard altijd open voor nog meer leden bij onze vereniging. Dus heb je een buurjongen/meisje, broer of zus, neef(je) of nicht(je), vriend of vriendin die nog niet aan een sport doet of iets nieuws wil proberen? Nodig ze dan uit! Ze zijn van harte welkom!

Pepernotentoernooi
Zie https://www.bvalmere.nl/nieuws/2018/11/pepernotentoernooi-2018

Jeugd en team 1 zij aan zij
De tweede helft van de eredivisie gaat bijna van start! Ons vlaggenschip Aviair Almere speelt 4 thuiswedstrijden en hier willen we graag onze jeugd bij betrekken. Tijdens elk van deze 4 thuiswedstrijden willen we graag een jeugdteam uitnodigen om tijdens het opkomen van team 1 met de spelers mee te lopen. Uiteraard gaan de twee teams samen op de foto en kunnen de kids blijven om van een paar mooie wedstrijden te genieten.

Jeugdcompetitie
We zijn nu halverwege de competitie en ik zie onze jeugd veel leuke wedstijden spelen. Het is vooral leuk om te zien hoe de kinderen groeien gedurende het seizoen door hun trainingen.
Momenteel staan er acht van de veertien teams in de top 3 van hun poule. Twee daarvan staan zelfs eerste. Ik ben benieuwd of er dit seizoen weer één of eerdere teams het tot de regio- of zelfs landskampioenschappen gaan schoppen!

Championsleague
Elk jaar organiseert BVA na de competitie de Championsleague. De Championsleague is een opstartcompetitie voor kinderen die nog geen competitie spelen en beetje willen meemaken hoe dat nou eigenlijk is. Er worden uiteraard ook kinderen van andere verenigingen uitgenodigd en je speelt in totaal 3 zondagen hier thuis in de BVA-hal.
Houd de website in de gaten om je in te schrijven!

WEDSTRIJDSPELERS

Badminton Voorjaars /Na-Competities 2019
Zoals jullie wellicht weten heeft Badmintonvereniging Slotermeer al jaren de organisatie op zich genomen van de Open Team Kampioenschappen en de Recreanten Team Wedstrijden. Badminton Nederland gaat dit nu overnemen. De nieuwe voorjaarscompetitie begint in februari 2019 en loopt tot begin mei 2019. Deze competitie wordt gratis aangeboden voor teams/spelers die al in de reguliere competitie (september ’18 - januari ’19) gespeeld hebben. Let op: onze vereniging zal geen shuttles leveren aan deelnemende teams. De teams moeten zelf zorgdragen voor de shuttles.

Er wordt gespeeld in de volgende klassen

Senioren Klasse A: spelers toegestaan 5e divisie (veren)
Senioren Klasse B: spelers toegestaan 6e en 7e divisie (veren)
Senioren Klasse C: spelers toegestaan 8e en 9e divisie (nylon)
Senioren Klasse D: spelers met maximaal 4 jaar recreatieve speelervaring (nylon)
Senioren Klasse E: spelers met maximaal 2 jaar recreatieve speelervaring (nylon)
Senioren Klasse F: herencompetitie niveau 2e en 3e klasse regio (veren)
Senioren Klasse G: DUO team 8e en 9e divisie (nylon)

Hoger inschrijven mag altijd!

Er zitten wat verschillen in de opzet t.o.v. de reguliere competitie

In alle klassen (m.u.v. klasse A en G) zullen alleen dubbels gespeeld worden1x HD, 1x DD en 2x GD. Een team bestaat dus uit minimaal 2 dames en 2 heren.

In de klasse A spelen de teams 5 partijen: ME, VE, GD, MD en VD.

In de klasse F, zullen wedstrijden van 6 partijen gespeeld worden: 6x MD. Een team bestaan dus uit minimaal 4 heren (steeds andere partner).

In klasse G kan er ingeschreven worden door 2 mannen, twee vrouwen of man/vrouw. Deze spelen 2 singles en 1 dubbel. Er komen hier dus 3 afzonderlijke poules voor.

De wedstrijden zullen in principe alleen gespeeld worden op doordeweekse dagen. Dit om deelname aan toernooien in de weekeinden niet in de weg te staan. De aanvangstijd is 19:30 uur.

Afhankelijk van het aantal deelnemende teams zal er een indeling worden gemaakt op basis van beschikbare ruimte in de zaal op de doordeweekse avonden. Aangezien de reguliere trainingen nog plaatsvinden in deze periode kunnen slechts een beperkt aantal teams zich inschrijven. Dus wees er snel bij!

Aanmelden van je team kan per mail via onze CCP’er Nienke Berkelmans nienke.berkelmans@bvalmere.nl Uiterste inschrijfdatum is 24 december 2018!

RECREANTEN

Sinterkersttoernooi
Op vrijdag 14 december is er weer een Sinterkersttoernooi. Vanaf 20:30 uur zal de recreantencommissie er een leuk toernooi van proberen te maken. De gezelligheid staat natuurlijk weer voorop. Iedereen die mee wil doen wordt verzocht om zich voor 10 december in te schrijven. Alle informatie kan je vinden op de website.

Let op: er is deze avond geen vrij spelen en er zijn geen trainingen!

Sluiting hal Kerstperiode
De sporthal is gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar. De laatste speelavond/training voor de recreanten in 2018 is vrijdag 21 december. Op woensdag 2 januari 2019 kunnen we weer beginnen. We onderzoeken nog de mogelijkheid om op maandagavond 24 december open te zijn voor vrijspelen. Dit wordt nog t.z.t. gecommuniceerd

Fysio
Laura Burgess houdt met ingang van 10 september 2018 spreekuur op:
Maandagavond 18:45 – 20:15 uur
Dinsdagavond 18:30 – 19:15 uur

Het spreekuur is helemaal gratis en voor iedereen: van jong tot oud, van wedstrijdspeler tot recreant, van ouders tot trainers. Het spreekuur is bedoeld voor het beoordelen van (sport)blessures, maar ook voor vragen en adviezen kun je terecht. Daar waar behandeling nodig is wordt dit besproken en dit zal dan via de zorgverzekering gaan als iemand aanvullend verzekerd is, of bij geen aanvullende verzekering is dit voor eigen rekening. Voor meer informatie over Veel Beter zie https://www.veelbeter.nl

Barbezetting
Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe barcoördinator, Anton Doorman. Anton gaat het stokje van Maren overnemen. Tot die tijd zullen zij samen verantwoordelijk zijn voor de bardiensten. Het nieuwe emailadres, waar vragen/problemen inzake bardiensten, ruilen van diensten, login problemen etc. naar toe kunnen sturen, is vanaf nu: anton.doorman@bvalmere.nl
Ook als je een bardienst wil ruilen kan je contact opnemen met Anton.

Voor de recreanten die graag toernooien willen spelen zijn hier enkele mogelijkheden

Voor overige informatie etc. kan je altijd terecht op onze website via deze link

Reageer op dit bericht (“Nieuwsbrief ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)