Badminton Vereniging Almere

Niezing Amere: stand van zaken

De competitie vordert gestaag, voor Niezing Almere zit 1/3 deel er alweer op. Met dit verslagje breng ik u op de hoogte hoe we ervoor staan.

Dit seizoen zijn we voor het eerst actief in regio Centrum. We hebben al zo vaak tegen de 4de klasse teams uit Noord Holland gespeeld, dat we bij het begin van de competitie al voor 90% wisten tegen welke spelers we moesten spelen. Wat dat betreft is een nieuwe regio en dus compleet andere teams erg verfrissend.
We zijn dus wat zuidelijker gaan spelen, maar gezien onze eerste drie wedstrijden speelden we nog niet zuidelijk genoeg. We behaalden in al deze wedstrijden 3 punten, een Eindhovens gemiddelde dus.
En toen kwam ons jaarlijks trainingskamp. We zijn dit jaar met het team naar Mauritius geweest. Erg mooi eiland in de Indische Oceaan. We hebben het trainingskamp vooral gebruikt om de fijne motoriek te trainen.
De eerste wedstrijd na het trainingskamp was het resultaat direct zichtbaar. Tegen studentenclub Helios behaalden we een klinkende 8-0 overwinning.
Vol goede moed gingen we de volgende week naar Badso. Daar aangekomen bleek het licht in de zaal niet goed, de shuttles waren te langzaam, de hal was stroef, kortom, 6-2 op den broek gekregen. De genoemde excuses zijn natuurlijk niet waar, de tegenstander was gewoon beter.
Al met al zijn we momenteel op de vijfde plaats beland (met een wedstrijd minder dan de anderen). Wellicht komt het doordat we een jaartje ouder worden, maar we hebben zeker het idee dat de regio Centrum toch wat sterkere teams herbergt dan we gewend waren in Noord Holland. Dat is niet erg, tot nu toe zijn we allemaal zeer sportieve en gezellige teams tegengekomen, en hebben we prima potjes gespeeld. En daar gaat het toch om.

Reageer op dit bericht (“Niezing Amere: stand van zaken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)