Badminton Vereniging Almere

Terugblik RSK door Diede Odijk

In het weekend van 24 en 25 november 2018 werd het RSK in onze eigen Sporthal Raggers georganiseerd. Dit leuke en gezellige toernooi deelt normaal het weekend met het RJK, maar deze werd dit jaar gescheiden van het RSK. Vanwege het aantal inschrijvingen konden de meeste partijen in poules worden gespeeld wat betekende dat de spelers lekker aan de bak konden!

Voor dit verslag hebben we aan één van onze talenten gevraagd om haar weekend vast te leggen voor ons. Diede Odijk vertelt in het onderstaande verslag hoe zij regiokampioen in de dames single is geworden en dit in de hoogste categorie welteverstaan. Natuurlijk zijn wij als vereniging trots op alle spelers die hebben meegedaan en een prijs hebben gewonnen en deze staan hieronder vermeld.

Categorie Naam Plaats
HE1 Aram Mahmoud 1e plaats
DE1 Diede Odijk 1e plaats
GD1 Aram Mahmoud & Rosalie Teuben 1e plaats
HD1 Aram Mahmoud & Thomas Sibbald 1e plaats
HE4 Noah Haase 1e plaats
DE4 Mijntje Holstege 2e plaats
HD4 Pjotr Odijk & Mathijs Janz 2e plaats
DD4 Mijntje Holstege & Natasja van den Bergh 2e plaats
GD4 Noah Haase & Natasja van den Bergh 1e plaats
DE6 Elody Webbers 2e plaats
DD6 Fay Cornet & Lianne van Os 2e plaats

TOTAAL ONVERWACHTE REGIOKAMPIOEN

Afgelopen weekend waren de Regionale Senioren Kampioenschappen in Almere en ook nog eens in onze eigen sporthal.
Mijn eerste wedstrijd was zaterdagochtend om 09:30 in de GD1 samen met Jasper. We speelden een spannende wedstrijd maar het was niet bepaald onze beste wedstrijd ooit en we verloren met 23-25 in de derde set.

De DD1 speelde ik samen met Rosalie Teuben, het was de eerste keer dat wij samen speelden. We speelden in een poule van vier dubbels, maar we wisten jammer genoeg maar één wedstrijd hiervan te winnen. De andere twee dubbels verloren we helaas, maar hierbij merkte we op dat die dubbels veel meer op elkaar ingespeeld waren dan wij. Helaas dat we niet verder kwamen, maar we hebben wel hele leuke partijen gespeeld.

In de VE1 waren er twee poules van vier vrouwendubbels, waarbij de beste twee uit één poule door gingen die uiteindelijk in een kruisfinale tegen elkaar moesten spelen. In mijn poule had ik het ‘’geluk’’ dat de als nummer 1 geplaatste speelster uitviel. Daarom hoefde ik maar één wedstrijd te winnen om in een kruisfinale te komen. Ik eindigde als tweede in mijn poule, ook al had ik zaterdag niet mijn beste spel laten zien. Zondag kwam ik uit tegen de winnaar van de andere poule: Stephanie Pietersz. Ik had niet verwacht te winnen, maar ik zat die wedstrijd goed in mijn vel en wist toch in twee sets te winnen! Dit betekende dat ik onverwachts in de finale terecht kwam tegenover Susan Li. Voordat ik de wedstrijd begon had ik de tactiek al goed in mijn hoofd zitten want ik had al eerder tegen haar gespeeld. Zeker in de eerste set lukte het mij om goed spel te laten zien, waardoor ik won met 21-6. In de tweede set had ik het tot de rust wat lastiger waardoor ik 7-11 achter kwam. Na de pauze wist ik mijn spel goed te herpakken en won ik de tweede set met 21-14.
Opeens werd ik een totaal onverwachte regiokampioen! Maar ik ben er best wel blij mee.

De winnaar van de mannen enkel was Aram en hij moest net als vorig jaar speechen…
Helaas was hij zo lief om mij ook het woord te geven. Heel leuk, maar niet heus. Bedankt Aram ;)

Het toernooi verliep volgens mij verder heel soepel, alle wedstrijden werden op tijd gespeeld. Wat het weekend extra leuk maakte was dat het toernooi in mijn thuishal werd gehouden en dit was natuurlijk supergezellig met iedereen van mijn vrienden en andere leden van BVA!
Ook feliciteer ik alle andere BVA-spelers die de finale wisten te halen, het waren er namelijk best veel!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Fred op 30-11-2018 om 23:09 uur

    Kleine correctie, Elody werd 2de.

  2. Geert op 01-12-2018 om 10:46 uur

    Aangepast.

Reageer op dit bericht (“Terugblik RSK door Diede Odijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)