Badminton Vereniging Almere

Prima prestatie van gehavend AviAir Almere

AviAir Almere heeft een prima resultaat behaald tegen Duinwijck. Met invallers Judith van Cruchten, Rosalie Teuben en Dennis Koppen werd de landskampioen op 4-4 gehouden. Dennis versloeg in zijn debuut voor team 1 Jerry Natenstedt met 21-16 en 21-7. Hierdoor heeft het team van Erik Staats wederom laten zien dat er ook zonder een aantal basisspelers met hen rekening moet worden gehouden. De link naar het fotoalbum staat onderaan dit bericht.

AviAir
Dennis en Dave

Zonder Sebastiaan Li, Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Cheryl Seinen ging de eerste partij van start. Dave Khodabux en Dennis Koppen traden aan tegen Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Dat viel niet mee. Na een 11-5 achterstand bij de rust liepen de Haarlemmers verder uit en pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game ging het wat beter lopen. Weer 11-5 bij de rust maar dan voor onze mannen. Die voorsprong bleef in tact en met 21-16 dus op naar de derde game. Daarin bleken Jorrit en Ties een maatje te groot. Met 21-8 hadden Dave en Dennis weinig in te brengen.

Geen bestandsnaam opgegeven

Rosalie en Judith
Beround

Ondertussen was de dames dubbelpartij al afgelopen. Rosalie Teuben en Judith van Cruchten kwamen duidelijk tekort tegen het duo Debora Jille en Akvile Stapusaityte. De gamestanden 21-9 en 21-6 spreken voor zich. Een 0-2 achterstand en dat is niet lekker om mee te beginnen.

De eerste enkelpartij ging tussen Aram Mahmoud en Jordy Hilbink. Voor Aram eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. Hoewel Aram de eerste game steeds een kleine voorsprong had was het Jordy die op gamepoint kwam. Aram wist die weg te werken en benutte zijn eerste gamepoint wel en won met 22-20. In de tweede game wist Aram een wat ruimere voorsprong op te bouwen. Na de 11-8 kwam de zege niet meer in gevaar en speelde betrekkelijk eenvoudig de game uit met 21-14. Een verdiende overwinning voor Aram die eindelijk weer eens moest strijden voor de punten.

Amy

Amy Tan moest het opnemen tegen Akvile Stapusaityte die dit seizoen al haar wedstrijden nog wist te winnen. Amy begon wat moeizaam en kwam op zeven punten achterstand. Ze vocht zich toch knap terug in de game en van 13-15 werd het zelfs nog 18-19. Akvile scoorde echter drie maal achter elkaar en won de game met 21-18. In de tweede game kon Akvile na een 11-9 voorsprong uitlopen met wat hulp van Amy die wat inschattingsfouten maakte. Die schade kon ze niet meer repareren en ook de tweede game ging maar Akvile. Met 21-15 bleef zij ook nu ongeslagen.

Dennis
raggers

Dennis Koppen sierde zijn debuut in het enkelspel op met een mooie overwinning op Jerry Natenstedt. Hoewel Dennis steeds het betere van het spel had kon hij toch niet echt van Jerry weglopen. Na 11-8 bij de rust bleef Jerry wel bij maar moest er wel toch op toezien dat Dennis de game uiteindelijk vrij gemakkelijk met 21-16 won. In de tweede game liet Dennis zien waarom hij op dit niveau meekan. Na 11-3 wist Jerry nog drie keer achtereen te scoren maar toen was het toch echt wel gedaan. Dennis troefde hem op alle fronten af en gunde hem nog slechts een puntje. Met 21-7 boekte hij dan ook een mooie overwinning.

Judith

Ook een debuut voor Judith van Cruchten. Na haar dames dubbelpartij speelde zij haar partij tegen Raquel Humphris. Het begin was zeker niet onverdienstelijk en het ging gelijk op. Na 4-4 de rust in met 10-11. Raquel wist toen haar voorsprong te vergroten en de game met 21-15 te winnen.
In de tweede game bleek de Haarlemse duidelijk te sterk. Judith kwam al snel met 11-4 achter en liep Raquel vrij eenvoudig uit naar 21-9. Dat betekende een 2-4 achterstand.

Aram en Amy

Dus moesten de resterende mixpartijen gewonnen worden om er nog een gelijkspel uit te halen. Als eerste speelden Aram en Amy tegen Jorrit en Debora. Vrijwel de hele eerste game was er een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Met 21-15 was de eerste game binnen. In de tweede game een zelfde beeld al konden Jorrit en Debora aan het einde van die game hun achterstand nog wel verkleinen. In gevaar kwam de winst echter niet en met 21-17 was de eerste mixpartij in winst omgezet.

[Dave en Rosalie]( https://www.bvalmere.nl/_img/team-1/2018-2019/2018-12-02-dave-en-rosalie.jpg

De laatste partij moest dus gewonnen worden om een gelijkspel af te dwingen. Dave en Rosalie gingen tegen Ties en Raquel met 11-10 de rust in en konden daarna hun voorsprong uitbreiden en met 21-15 was de gamewinst binnen. Ook in de tweede game toonden Dave en Rosalie zich de sterkste. Mede door een sterk optreden van Rosalie werd ook de tweede game gewonnen. Met 21-17 werd er door het team een knap gelijkspel behaald tegen de regerend landskampioen.

Bij de resterende vier thuiswedstrijden wordt de jeugd in de gelegenheid gesteld om met team 1 het speelveld op te lopen. Het team J13 was als eerste aan de beurt.

[team 1 en J13] https://www.bvalmere.nl/_img/team-1/2018-2019/2018-12-02-team-1-en-j13.jpg)
J13 en team 1
Erik Staats

Erik Staats verteld aan Omroep Flevoland hoe trots hij op zijn team is.

Een fotoalbum van de wedstrijd kan je bekijken via deze link.

Volgende week zondag om 14.00 wordt er tegen DKC in Den Haag gespeeld. DKC kwam dit weekend niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen Hoornse BV. Le Credit Sportif was dit weekend vrij.

Victor

De stand in de kampioenspoule vind je hier.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 03-12-2018 om 09:38 uur

  Onze Aram Mahmoud
  speelde heel erg goed
  Dennis Kopppen zelfs magistraal
  en hij ging dan ook met de winst aan de haal
  In de mix winst voor Aram en Amy Tan
  we weten inmiddels wat hij en zij kan
  Tot slot de mix van Rosalie en Dave Khodabux
  Rosalie groots en Dave doeltreffend als 'oude buks'

Reageer op dit bericht (“Prima prestatie van gehavend AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)