Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere laat DKC ontsnappen

AviAir Almere heeft in een enigszins enerverende wedstrijd het DKC moeilijk gemaakt in de strijd voor een finaleplaats om het landskampioenschap. Na vier partijen gingen de Almeerders aan de leiding met een mooie 3-1 voorsprong. Helaas gingen de resterende vier partijen allemaal verloren. Concurrent Le Credit Sportif VELO ging met de maximale score van 8-0 aan de haal tegen Hoornse BV die morgen de tegenstander van is Almere. De ploeg van coach Erik Staats zal alles in het werk moet stellen om de 5 punten achterstand op VELO goed te maken en zodoende nog een kans op een finaleplaats te maken. De fotoreportage is nu te zien via de link onderaan dit bericht.

AviAir
Team 1 en jeugd
Haje

DKC moest het stellen zonder Robin Tabeling die met Selena Piek vandaag nog de halve finale op de Malaysia Masters speelde en Mark Caljouw ook terug van de Azië-trip maar niet fit genoeg. AviAir kon wel beschikken over Cheryl Seinen die ook op tijd terug was uit Azië maar nog steeds zonder de geblesseerden Ilse Vaessen, Manon Sibbald en Sebastiaan Li en ook teamcaptain Dave Khodabux was niet van de partij.
Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk begeleidde de jeugd team 1 naar de line up.

Rosalie, Cheryl

De dames dubbel ging van start met Cheryl Seinen en Rosalie Teuben die de degens kruisten met Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Alyssa speelde overigens vrijdag nog met Debora Jille op de Swedish Open. Het Almeerse duo was niet opgewassen tegen de Haagsen. Zeker niet weggespeeld maar Marlies en Alyssa hadden de juiste manier om Cheryl en Rosalie in twee games op de knieën te krijgen. In beide games werd het verschil aan het eind gemaakt. De eerste game was met 21-16 en de tweede met 21-17 voor Marlies en Alyssa.

Dennis, Léon

Vanwege de afwezigheid van Dave Khodabux was good old Léon Nottelman terug in de ploeg en speelde met Dennis Koppen een prima partij tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Het Almeerse duo bouwde een mooie 14-8 voorsprong op maar lieten Michiel en Thomas langszij komen bij 18-19. Léon en Dennis herpakten zich en kwamen op gamepoint: 20-19. Toch konden ze het niet afmaken en kregen op 21-22 zelfs een gamepoint tegen. Bij het vijfde was het alsnog raak en werd de game met 26-24 binnengesleept. Ook in de tweede game bouwden Léon en Dennis een mooie 18-12 voorsprong op maar ook nu vochten Michiel en Thomas zich terug in de game naar 18-16. Vanaf dat moment kwam de winst niet meer in gevaar en met 21-17 konden ze uiterst tevreden zijn met de winst die de stand met DKC weer gelijk trok.

Aram
Beround

Aram Mahmoud (die deze week nog speelde op het Swedish Open) speelde een degelijke partij tegen Dennis van Daalen de Jel. Aram kwam geen moment in de problemen en won de eerste game met 21-13. In de tweede game hetzelfde beeld. Dennis kwam tegen Aram gewoon tekort om het hem echt moeilijk te maken. Ook deze game werd met 21-13 door Aram gewonnen en bracht Almere op een 2-1 voorsprong.

Dennis

Inmiddels was Dennis Koppen begonnen aan zijn partij tegen Walter Janssen. Ook hier kon de Haagse tegenstander geen vuist maken en legde Dennis geen strobreed in de weg om het ene na het andere punt te maken. Zonder zich overmatig hoeven in te spannen overklaste Dennis zijn opponent met twee keer 21-8. Een 3-1 voorsprong voor AviAir!

Amy

Amy Tan behaalde dit seizoen goede resultaten tegen Marlies Baan. Zij won beide ontmoetingen. Maar resultaten uit verleden etc. Dat bleek tijdens deze partij. Amy kwam al snel op een 7-2 en 11-5 achterstand, kwam nog wel terug tot op vier punten, maar de prima spelende Marlies gaf Amy met 21-14 toch het nakijken. In de tweede game een gelijk opgaande partij. Na 10-11 en 15-16 sloeg Marlies een gaatje van drie punten dat Amy met 17-18 nog bijna wist te dichten. Marlies zette nog even aan en sloeg op haar eerste matchpoint de winst met 21-18 binnen.

Rosalie

In de andere dames enkelpartij speelde Rosalie Teuben tegen Charissa Kuiper. De dames maakten er een mooie strijd van en Rosalie ging met een 11-10 voorsprong de rust in. Charissa kon de minimale achterstand omzetten in een voorsprong en de game met 21-16 winnen. Een prima tweede game van Rosalie. Daarin gaf ze Charissa regelmatig het nakijken en bouwde een mooie 11-6 voorsprong die ze verder vergrootte. Roos pakte de game met duidelijke cijfers: 21-12. In de beslissende game was het toch weer Charissa die op een 11-6 voorsprong kwam. Rosalie kwam nog wel knap terug tot 11-12 maar toen was het toch echt gedaan. Charissa stoomde door naar 21-14 en bracht DKC terug naar een 3-3 tussenstand.

Aram, Cheryl
raggers

De beslissing moest dus komen uit de mixpartijen. Cheryl nam het met Aram op tegen Michiel en Alyssa die vorige week nog knap Myke Halkema en Jim Middelburg van VELO op een nederlaag trakteerden. Een eerste game waar de beide koppels weinig voor elkaar onder deden. Meest wel een nipte voorsprong voor Michiel en Alyssa en dat hielden ze ook vast. Met 21-19 was de eerste game dan ook voor hun. In de tweede game waren Aram en Cheryl vaak oppermachtig en drukten dat uit in de score. Na 11-7 kwamen Michiel en Alyssa er amper aan te pas en scoorden Aram en Cheryl er vrolijk op los. Met 21-12 kwam er dus een derde game. Die leek zo te gaan als de tweede. Het Almeerse koppel nam een 10-5 voorsprong en leek op weg naar de winst. Maar niets was minder waar. De ruime voorsprong werd uit handen gegeven en de DKC-ers gingen met een 11-10 de rust in. Dat was toch wel een klap die ze niet meer te boven kwamen. Michiel en Alyssa liepen verder uit naar 20-16. Aram en Cheryl kwamen nog wel in de buurt maar op hun derde matchpoint sloeg het Haagse koppel alsnog toe: 21-18.

Amy, Léon

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten Léon en Amy Daisy Bommeleyn en Thomas Wijers zien te verslaan. Maar dat zat er eigenlijk de hele partij niet in. Na een 11-7 achterstand maakten de koppels ze er nog wel een mooi slot van maar met 21-19 ging de game naar DKC. Ook in de tweede game was er ook geen winst te behalen. Na 6-11 was het gat geslagen en gaven Thomas en Daisy de voorsprong niet meer uit handen. Met 21-15 stelden ze de 5-3 winst voor DKC veilig.

Victor

Om DKC vandaag te kunnen verslaan had het team een hoger niveau nodig maar dat was niet het geval. Hoornse BV is in dit dubbel weekend de volgende tegenstander en moet AviAir Almere een heel goede score neerzetten om nog uitzicht te hebben op een finaleplaats. Le Credit Sportif VELO heeft goede zaken gedaan en speelt zondag nu tegen landskampioen BC Duinwijck.
Volgende week is de laatste competitieronde en dan speelt AviAir uit tegen VELO.

Ilse en Manon

Ilse en Manon

Alle uitslagen vind je natuurlijk weer op toernooi.nl en een fotoreportage later hier.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere laat DKC ontsnappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)