Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

We mogen ons als vereniging toch wel gelukkig prijzen met de spelers van team 20, Niezing Almere. Want dit team bruist van de energie, al komt dat wellicht niet allemaal tot uiting in klinkende overwinningen, maar dat hoeft ook niet. Gezelligheid is een grote troefkaart van dit team. En dat blijkt ondermeer uit de organisatie van het Sinterklaasspel, het bakken van de oliebollen (en dit jaar ook overheerlijke appelflappen) op Oudjaarsdag en het verzorgen van de Nieuwjaarsreceptie. En dan is Cock van Puffelen ook nog penningmeester (met helicopterview) van de Beheerstichting van ons sportcomplex en treedt Ronald Blok toe tot het bestuur van de Beheerstichting, Een grandioos team derhalve en een groot voorbeeld voor onze leden die zich nog willen aanmelden als vrijwilliger voor ons conglomeraat van vereniging en stichtingen.

Reuze blij zijn we met de start van Anton Doorman die de coördinatie van de barvrijwilligers op zich neemt, Maren Lanzl deed dit de afgelopen twee jaar en die zeggen we daarvoor dank en Anton wensen we veel succes.
Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om Jasper Koppen te complimenteren met de wijze waarop hij in dit seizoen de organisatie van de competitie van de jeugdteams vorm geeft. Alsof hij het al jaren doet. Een aanwinst voor de jeugdcommissie!

Ank en Ed Oosterling zijn met ingang van het seizoen 2018/2019 gestopt met het draaien van bardiensten. Zij hebben dit 25 jaar gedaan, sinds de ingebruikname van ons sportcomplex in april 1994. Chapeau zou ik willen zeggen.

En inderdaad ons sportcomplex staat er al weer 25 jaar! Je zou het wellicht niet zeggen, maar het is wel zo. En ook het komend jaar zullen er weer groot-onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, zoals het vernieuwen van de daken van de hoogbouw en hoog op het technische prioriteitenlijstje staat ook het verbeteren van de akoestiek in de badmintonzaal.
En ik breng nog even in herinnering dat we een jaar of zes terug voor circa een half miljoen euro aan isolatiewerkzaamheden en een warmte-terugwin-installatie hebben uitgegeven en in 2018 hebben we een nieuw dak aan laten brengen op de laagbouw en een nieuwe vloer gelegd in de turnzaal. Dat komt allemaal voor onze eigen rekening.

Maar we doen het allemaal wel. De succesformule achter dit alles is de onderlinge kruisbestuiving van de vereniging en de stichtingen. Openheid van cijfers tussen de vereniging, de eigenaarstichting de SSF, de beheerstichting BSAO en de Stichting BadminTop is daarbij van het grootste belang. En dat werkt al 25 jaar in ons voordeel.

Ik wil nog wel even kwijt dat we al een half jaar wachten op antwoord van de gemeente Almere of we een uitbouw mogen plegen. Waarschijnlijk heeft de gemeente het te druk met de Floriade.

Komend weekend komt AviAir in actie. Twee pittige wedstrijden, zaterdagavond thuis tegen het Wateringse Le Credit Sportif Velo en zondagmiddag uit in Haarlem tegen Duinwijck. Een zware opgave voor het team dat al wedstrijdenlang gemankeerd speelt door een groot aantal blessures. Toch staat AviAIr Almere nog derde in de kampioenspoule en dat is toch een knappe prestatie.

Onze jongste kleindochter Sara wordt deze maand al weer negen jaar. Ze is niet alleen serieus met badmintonnen, maar ook op school doet zij haar uiterste best. Dat resulteert in een rapport met vele tienen en negens. Klasse van die kleine meid.

En laat ik niet vergeten u allen een zeer voorspoedig 2019 toe te wensen.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)