Badminton Vereniging Almere

FZ Forza NK 2019 dag 2

Ook in het hoofdtoernooi komen spelers van BV Almere in actie. De verrichtingen van onze spelers van deze dag zijn via deze site te volgen. Alle wedstrijden zijn te volgen op het YouTubekanaal van Badminton Nederland.

Timo Stoffelen en zijn dubbelpartner Chloë Mayer zijn in het gemengd dubbel uitgeschakeld. Niet minder dan het als eerste geplaatste koppel Robin Tabeling en Selena Piek waren hun tegenstanders. Met 21-10 en 21-13 gingen zijn eervol ten onder.

Timi Chloe

Chloë Mayer en Timo Stoffelen

Dennis Koppen speelde in een spannende partij tegen Thomas Sibbald. In de eerste twee games ging het gelijk op. Dennis won de eerste met 23-21 en Thomas de tweede met 21-19. In de beslissende derde game name Dennis een 11-4 voorsprong maar Thomas wist dat om te buigen in 13-11 in zijn voordeel en na een spannend slot moest Dennis nipt het onderspit delven met opnieuw 21-19 na een 19-15 voorsprong.

Dennis

Dennis Koppen

Rosalie Teuben dubbelde met voormalig Almere-speelster Tamara van der Hoeven. De eerste game ging met 20-22 naar Rosalie en Tamara maar de tweede moesten ze met 21-17 laten aan hun tegenstanders Renske Kwakkenbos en Anouk Molenkamp. De derde game ging met 21-18 weer naar Rosalie en Tamara en plaatsten zich hiermee voor de kwartfinale.

Amy Tan had geen moeite met Demi Lensselink. In een eenzijdige partij plaatste Amy zich met 21-6 en 21-11 voor de kwartfinale. Aram had een zware dobber aan Niels Veenstra. Althans in de eerste game want die ging met 22-20 verloren. Maar in de loop van de tweede game ging het lopen en pakte hij die met 21-11. Ook de derde game won Aram afgetekend met 21-8 en is ook hij door naar de kwartfinale.

Aram

Aram Mahmoud

Cheryl Seinen en Selena Piek hadden weinig te duchten van Miriam Rommers en Betty Timmerman. Na 19 minuten plaatsten zij zich met 21-3 en 21-11 voor de kwartfinale. Dat deden Amy Tan en Nadia Choukri eveneens. Na 2 gamepoints te hebben weggewerkt tegen Corine Breukers en Stephanie Pieterz pakten ze de eerste game met 22-20 en de tweede simpel met 21-13. Voor Sabine en Kirsten de Wit de zware opgave zich voor de volgende ronde te plaatsen tegen Dorien Lups en Myke Halkema. De eerste game was met 21-7 snel gedaan maar in een prima tweede game dwongen ze Dorien en Myke tot het uiterste maar op het vijfde matchpoint moesten ze de winst toch aan Dorien en Myke laten. Ook Timo Stoffelen en Lars Kros wisten zich niet voor de kwartfinale te plaatsen. Ze gingen onderuit tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands met 18-21, 21-12 en 21-16.

Timo en Lars

In wat je een matte partij mag noemen wonnen Léon Nottelman en Michiel Kruijt van Dion Rovers en Max Wieland met 21-13 en 21-12. Ze kunnen zich in de kwartfinale opmaken tegen de als eerste geplaatsten Jelle Maas en Robin Tabeling.

Aram was in 20 minuten klaar en plaatste zich vlotjes met 21-9 en 21-5 voor de halve finale. Ruud Nagel bleek geen partij voor Aram. Amy won de eerste game van Marlies Baan met 21-16 en kwam nimmer in de problemen. In de eerste game moest Marlies zich laten behandelen aan een blessure en later moest ze bij 10-5 in de tweede game opgeven. Aram treft in de halve finale Michiel Kruijt en Amy regerend Nederlands kampioene Gayle Mahulette.

Amy

Amy Tan

Cheryl en Rosalie spelen bij AviAir regelmatig samen maar stonden nu tegenover elkaar. Cheryl en Selena, als eerste geplaatst, bleken in de partij een maatje te groot. Met Tamara van der Hoeven kwam voor Rosalie met 6-21 en 10-21 een einde aan de kwartfinale. Dat was ook het geval voor Léon en Michiel. Ook zij kruisten de degens met een als eerste geplaatst duo. Jelle Maas en Robin Tabeling waren met 21-14 en 21-10 duidelijk te sterk. In het dames dubbel gingen Amy Tan en Nadia Choukri met 21-11 en 21-12 ten onder tegen het ervaren koppel Samantha Cuntapay en Iris Tabeling.

Michiel en Leon

Michiel Kruijt en Léon Nottelman

Reageer op dit bericht (“FZ Forza NK 2019 dag 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)