Badminton Vereniging Almere

FZ Forza NK 2019 dag 3 halve finales en finales

Vandaag worden de halve finales en finales gespeeld. Voor BV Almere spelend komen Amy Tan, Aram Mahmoud en Cheryl Seinen in actie. Alle wedstrijden zijn te volgen via het YouTubekanaal van Badminton Nederland. Amy speelt in de halve finale tegen huidig landskampioene Gayle Mahulette, Aram tegen Michiel Kruijt en Cheryl met Selena Piek tegen Samantha Cuntapay en Iris Tabeling. Het gehele speelschema is te vinden op toernooi.nl.

Aram ging als een speer van start tegen Michiel Kruijt. Met 21-8 was de game afgetekend voor Aram. De tweede game verliep heel anders en kwam Aram zelfs op een 5-2 achterstand. Maar na de break nam Aram toch weer het heft in handen en plaatste zich met 21-17 voor de finale.

Aram

Aram

Amy dwong Gayle Mahulette tot het uiterste in de eerste game. Ze nam brutaal een voorsprong en het ging het gelijk op. Met 18-17 in haar voordeel leek de gamewinst mogelijk. Maar Gayle schakelde nog even bij en benutte met een gelukje haar eerste gamepoint: 21-18. In de tweede game had Gayle een beter antwoord op het spel van Amy. Met 21-9 plaatste zij zich wederom voor de finale.

Gayle, Amy

Gayle Mahulette en Amy

Cheryl en Selena plaatsten zich zoals verwacht ook voor de finale. Zij versloegen met 21-14 en 21-15 Samantha Cuntapay en Iris Tabeling. Zij treffen in de finale Alyssa Tirtosentona en Debora Jille die Myke Halkema en Dorien Lups uitschakelden. Aram speelt in de finale tegen de huidige Nederlands kampioen Mark Caljouw.

Cheryl, Selena

Cheryl en Selena

Het is Aram Mahmoud niet gelukt de Nederlandse titel over te nemen van Mark Caljouw. Na een knappe eerste game (21-18) waar toch kansen lagen voor Aram ging de tweede vrij kansloos (21-8) naar Mark die daarmee zijn derde titel binnen haalde.

Aram 2e prijs

Aram

Cheryl Seinen heeft met Selena Piek de nationale titel gewonnen. Zij waren in de finale met 21-8 en 21-13 veel te sterk voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille.

Cheryl en Selena

Cheryl en Selena Nederlands kampioen dames dubbel

Voor alle uitslagen en de winnaars kijk je op toernooi.nl

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 03-02-2019 om 22:18 uur

    Geert, dank voor de leuke verslagen en de mooie foto's!

  2. Geert op 04-02-2019 om 01:37 uur

    Altijd weer leuk om te doen.

Reageer op dit bericht (“FZ Forza NK 2019 dag 3 halve finales en finales ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)