Badminton Vereniging Almere

FZ Forza NK 2019 gestart: de kwalificaties

Van 1 t/m 3 februari worden in het Topsportcentrum in Almere de Nederlandse kampioenschappen badminton gehouden. De resultaten van de BV Almere deelnemers zijn op onze site en via Visual Livescore zijn alle wedstrijden van de kwalificaties te volgen.

Sabine de Wit en Diede Odijk kwamen meteen in actie. Sabine (deze week nog ziek geweest) kon het niet bolwerken tegen Chloë Li. Ze verloor met 21-14 en 21-18. Datzelfde gold voor Diede Odijk die tegen Demi Lensselink met 21-12 en 21-16 ten onder ging. Ook Kirsten de Wit overleefde de eerste kwalificatieronde niet. Kiona van der Werf was met 21-16, 16-21 en 21-5 te sterk. Noah Haase had een walk over.

Sabine

Sabine de Wit

Ook Timo Stoffelen en Noah Haase sneuvelden in de eerste ronde. Timo moest in drie games zijn meerdere erkennen in Lars Kros (16-21, 21-16 en 16-21) en Noah verloor met 21-10 en 21-18 van Finn Achthoven.

Noah

Noah Haase

Het lukte Robin Mesman wel zijn eerste wedstrijd te winnen. Hij was met 21-18 en 21-13 Max Wieland de baas. Zijn tweede partij, tegen Rehmat Zulfiqar, ging verloren in drie games (17-21, 23-21 en 14-21) en was de tweede ronde het eindstation.

In het damesdubbel plaatsten de zusjes Sabine en Kirsten de Wit zich voor tweede ronde. Zij waren met 21-11 en 21-13 veel te sterk voor Sharena Verbrugge en Elcke Vievermans. Ook Diede Odijk plaatste zich voor de tweede ronde met haar dubbelpartner Iris van Leijssen door het Almeerse koppel Deborah van de Wal en Nadie Vastenhout met 2x 21-17 te verslaan.

Diede, Iris

Diede Odijk en Iris van Leijssen

Daar waren Marije Bloem en Mandy Lenderink de volgende tegenstanders. Diede en Iris wonnen de eerste game met 21-15 maar verloren de tweede kansloos met 21-8. Zo leek het ook te gaan in derde game. Na een grote achterstand kwamen ze sterk terug maar het was niet voldoende om de wedstrijd in winst om te zetten. Met 21-16 waren hun opponenten toch te sterk. Dat gold niet voor de zusjes De Wit. Ook drie games maar wonnen uiteindelijk toch relatief eenvoudig van Lisa Bomers en Sanne Schra met 21-12, 19-21 en 21-16 en plaatsten zich daarmee knap voor het hoofdtoernooi. Ook een mooie prestatie van Jasper Koppen en Rosalie Teuben. Zij verloren weliswaar de eerste game met 21-16 maar dwongen met 21-18 een derde game af. Daarin schakelden Jasper en Rosalie met 21-13 Joey Muns en Feng Groothuijse uit. Amy Tan en haar dubbelpartner Finn Achthoven wonnen knap van Nick Smaling en Thirza Latupeirissa met 21-18 en 21-17. Sabine de Wit en Dion Rovers kwamen met 19-21, 21-8 en 21-19 tekort tegen Elano Nijkamp en Lotte Manenschijn.

Rosalie, Jasper

Rosalie Teuben en Jasper Koppen

Amy Tan en Finn Achthoven overleefden de tweede ronde van de kwalificatie niet. Brian Wassing en Charissa Kuiper bleken met 21-17 en 21-15 te sterk. Ook Jasper Koppen en Rosalie Teuben haalden het hoofdtoernooi niet. Niels Veenstra en Jasmine Joy Paap versloegen het Almeerse koppel met 18-21, 21-14 en 21-17. Deborah van de Wal en Bart Gerrits werden eveneens uitgeschakeld. Zij verloren met 21-15 en 21-16 van Elano Nijkamp en Lotte Manenschijn. Timo Stoffelen haalde met Chloë Mayer wel het hoofdtoernooi na een mooie overwinning op Lars Kros en Jaymie Laurens (21-17, 21-19).

Amy en Finn

Amy Tan en Finn Achthoven

Het schema voor het hoofdtoernooi op zaterdag vind je op toernooi.nl. Hier zijn ook de Almeerse deelnemers te vinden.

Reageer op dit bericht (“FZ Forza NK 2019 gestart: de kwalificaties ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)