Badminton Vereniging Almere

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief uit november 2018 heeft het goed gedaan en er bleek vraag te zijn naar meer nieuwsbrieven. Hier geven wij als vereniging graag gehoor aan! Lees verder en blijf op de hoogte van alles wat zich binnen jouw top vereniging afspeelt.

VERENIGING ALGEMEEN

Wij doen mee met OnzeClubwinkel!
Steun onze club gratis! Dit is een superleuke en simpele manier om onze club te sponsoren en er zelf ook voordeel uit te halen. Doe voortaan je internetaankopen zoals je gewend bent, maar dan met één klik extra via www.onzeclubwinkel.nl en je sponsort met iedere internetaankoop automatisch en ongemerkt onze club. En bovendien ontvang je zelf ook een bedrag terug! Er komt niks bovenop het aankoopbedrag en het verplicht je tot niks. Bekende webshops die meedoen zijn onder andere Bol.com, Coolblue, Booking.com, Wehkamp & Media Markt. Meld je dus snel aan op <www.onzeclubwinkel.nl> en begin direct met sparen!
Alvast bedankt voor je steun!

02 maart 2019: Apres-ski party
Jodelahiti!! Het competitieseizoen is (helaas) bijna afgelopen, maar dat neemt niet weg dat de zaterdagavonden in de sporthal tot in de vroege uurtjes blijven duren.
Op zaterdagavond 2 maart staat weer een mooi feestje gepland. Die avond wordt de badmintonvereniging namelijk omgetoverd tot een echt Après Ski Paleis. De hele avond worden winterse hits gedraaid en uiteraard zorgen wij ervoor dat ook de bekende winterse versnaperingen beschikbaar zijn. Ook worden tijdens het feest de teams gehuldigd die in de competitie kampioen zijn geworden! Zowel jeugd als senioren. Dus.. ben je kampioen geworden met je team? Dan verwachten wij jou te zien in sporthal Raggers!
Dus blok deze datum alvast in de agenda! Want.... waar is het feestje? Hier is het feestje!!

VAN DE VOORZITTER

Verbeteren akoestiek in de badmintonzaal
De Beheerstichting van ons sportcomplex, de BSAO, onderzoekt de mogelijkheid om de akoestiek in de badmintonzaal te verbeteren. De slechte akoestiek is al jaren een doorn in het oog van de Beheerstichting. Als het financieel allemaal past in de meerjarenplanning, het gaat immers om tienduizenden euro's, zal wellicht nog dit jaar met de werkzaamheden worden begonnen.

Magnetron krijgt pootjes
Er stond altijd een magnetron in een kast in de fysioruimte. Bestemd voor de trainers om eventueel hun maaltijden op te warmen. Sinds enkele weken is de magnetron foetsie. Wie oh wie kan ons meer informatie verschaffen over de raadselachtige verdwijning van de magnetron?

Van de Kolk hypotheken nieuwe sponsor
Van de Kolk hypotheken-financieringen-verzekeringen is een nieuwe sponsor van de vereniging. Eén dezer dagen leest u er meer van op onze website en hangt er een mooi reclamebord in de badmintonzaal. Van de Kolk sponsort meer badmintonverenigingen en is onder meer hoofdsponsor van Drop Shot dat volgend seizoen, 2019/2020, uitkomt in de eredivisie.

Dit bestand bestaat niet

Graag maak ik u er op attent dat ook u de sponsorpet past. Wilt u meer informatie of heeft u een suggestie, mail of bel dan met Henk Staats, g.staats1@chello.nl of 06-23302922.

Glaswerk in de badmintonzaal
Er staan weliswaar verbodsborden op de toegangsdeuren naar de badmintonzaal, maar nog altijd wordt er glaswerk in de zaal meegenomen. Dat is beslist niet toegestaan, want de scholen maken ook gebruik van de badmintonzaal en we willen toch niet dat de schoolkinderen met glassplinters worden geconfronteerd. Niet meer doen dus!

JEUGD

Nederlandse kampioenschappen teams
De J4 (team kwarktaart) is kampioen in de regio geworden en heeft zich dus gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen teams op 22 en 23 juni in Zutphen. Hier zullen ze het opnemen tegen de winnaars van de andere regio’s om te strijden voor de landstitel in de U19. De laatste keer dat we jeugdteams in Zutphen hadden staan was in 2016/2017. Toen pakten twee Almere teams de U17- en de U19 beker. Tieme, Sam, Stephanie, Gwyneth en Alya, heel veel succes!

Ouder – kind toernooi
10 maart is het weer zover. Het altijd gezellige ouder – kind toernooi!! Wil je met je vader of moeder, broer of zus, oom of tante of wie dan ook een keertje de baan op om wedstrijden te spelen. Dan kan dat nu! Schrijf je nog in voor het ouder – kind toernooi! Inschrijfformulieren worden op de trainingen uitgedeeld. Je kan dit natuurlijk ook als kans gebruiken om aan je ouders te laten zien wat jij allemaal hebt geleerd de afgelopen tijd.

Toernooien
Het competitieseizoen is voorbij, maar dat betekent niet dat badmintonnen in de weekenden voorbij hoeft te zijn. Veel verenigingen door heel Nederland organiseren toernooien waar je met een groepje heen kan om wedstrijden te spelen. Je kan zowel met elkaar in de dubbel en mix of alleen in het enkelspel spelen. Interesse? Stuur dan een mailtje naar alexander.witsel@bvalmere.nl Dan krijg je een handleiding toegestuurd waar staat uitgelegd hoe je overweg kan met toernooi.nl. Dat is de website waarop alle toernooien staan en waar je je kan inschrijven.

WEDSTRIJDSPELERS

Kampioenen senioren competitie 2018/2019
De reguliere competitie 2018/2019 is afgelopen en dit seizoen zijn er een flink aantal van onze seniorenteams kampioen geworden in hun poule. Hieronder een overzicht van alle kampioenen.

Victor Almere 2
Met een bijna recordaantal punten (96) is Victor Almere 2 kampioen geworden in de Eerste divisie, afdeling 1. Dat is zeer knap te noemen aangezien veel spelers vaak moesten invallen bij AviAir Almere in de Eredivisie. Zelfs onze voormalige team 1 speelster Yvonne Sie heeft voor het team haar racket uit de kast gehaald en een paar wedstrijd meegespeeld. Leon, Stephan, Dennis, Gita en Sabine van harte gefeliciteerd!

Almere 5
Met een straatlengte voorsprong heeft het team het kampioenschap behaald in de Tweede divisie, afdeling 4. Zonder een wedstrijd te verliezen werden 79 punten behaald in 14 wedstrijden.
Kirsten, Chloë, Georgy, Denzell en Joost (van Gelder) gefeliciteerd met het kampioenschap!

Almere 7
In de Derde divisie, afdeling 3, hebben Suus, Merel, Shanice, Bas, Gijs en Joost (Berkelmans) een mooi kampioenschap behaald. Vooraf werd geen rekening gehouden met een titel en daarom des te leuker dat zij deze prestatie hebben neergezet. Leuk detail is dat onze coach van AviAir Almere, Erik Staats, ook nog een single heeft meegespeeld. Deze partij won hij in 2 sets.

Almere 9
Met een voorsprong van 5 punten op Huizen 2, zijn Sharon, Laura, Mijntje, Noah en Davey kampioen geworden in de Vierde divisie, afdeling 9. Tot aan het laatste speelweekend stonden deze teams nog gelijk. Echter won Almere 9 hun laatste wedstrijd met 8-0 en verloor Huizen 2 met 5-3. We feliciteren dit team met deze mooie prestatie!

Almere 11
Na een spannende strijd met het team van BAN 2, zijn uiteindelijk Yu Mei, Sam, Dominique, Daniel en Nick kampioen geworden in de Vijfde divisie, afdeling 7. In totaal behaalden zijn 88 punten in 14 wedstrijden. 5 punten meer dan het team van BAN. Tijdens de laatste wedstrijd was nog maar 1 punt nodig om de titel veilig te stellen. Dat punt werd behaald tegen de directe concurrent.

Almere 13
In de Vijfde divisie, afdeling 11, is ons team Almere 13 kampioen geworden met 92 punten in 14 wedstrijden. Ook dit team heeft geen wedstrijd verloren, maar had alle punten hard nodig om directe concurrent Castellum 2 voor te blijven. Het verschil van 4 punten genoeg voor de winst in de poule. Marit, Ingrid, Nienke, Jos en Arjan zijn de vast spelers in het team. Echter gaat er grote dank uit naar Maren, Nick, Sam en Andrew voor het regelmatig invallen tijdens het seizoen.

Almere 18
Met slechts 1 verloren wedstrijd en een totaal van 87 punten zijn de youngsters May, Sofie, Elody, Joost (Gijsen) en Victor kampioen geworden in de Zesde divisie, afdeling 7. Ze waren heer en meester in deze poule. De nummer 2 in de poule werd op een achterstand van maar liefst 22 punten gezet. Tijd voor een stapje hoger in volgende seizoen. Gefeliciteerd met dit kampioenschap!

Tijdens het après ski feest op 2 maart zullen alle kampioenen gehuldigd worden.

De uitslagen van alle competitieteams zijn te vinden via https://www.toernooi.nl/sport/clubstandings.aspx?id=F3C6D619-32F6-4C2A-8506-798D7493D668&cid=6

Almere 13 regiokampioen 5e divisie Noord-Holland
Zaterdag 16 februari mocht team 13 deelnemen aan het kampioenentoernooi Noord-Holland. Het team was in de reguliere competitie kampioen geworden van de 5e Divisie afdeling 11. Met 92 punten uit 14 wedstrijden hielden ze Castellum BC 2 met 4 punten achter zich. Door het kampioenschap had het team zich gekwalificeerd voor het kampioenentoernooi Noord-Holland, gespeeld in ons eigen Sportcomplex Raggers.

Vooraf was al bekend dat een aantal teams zich hadden teruggetrokken uit het toernooi omdat ze geen representatief team konden sturen. Daarom hoefde team 13 in hun poule maar 1 wedstrijd te spelen tegen Hercules USV 1. Begonnen werd met de heren- en dames singles. De herensingle werd verloren, maar niet veel later bracht Marit de stand gelukkig weer op 1-1. Daarna mochten Jos en Ingrid de mix spelen. In 3 sets won Hercules de mix en werd de stand 2-1. De herendubbel van Arjan en Jos zou uitmaken of er nog een 5e partij zou komen. In 2 spannende sets wisten ze de winst binnen te halen en team 13 weer gelijk te brengen naar 2-2. De 5e en laatste partij werd door Marit en Ingrid gespeeld. Het bleek een koud kunstje te worden voor de Almeerse dames, want in no-time ging de winst naar team 13 en was de einduitslag 2-3!

Direct was kwalificatie voor de finalewedstrijd van de dag veiliggesteld. Daarin mocht team 13 opkomen tegen Upsilon BC 1. In dezelfde opstelling werd gespeeld. Arjan begon aan de heren single. Na een aantal pittige rally’s moest hij helaas de winst in 18-21 en 17-21 aan de tegenstander laten. Marit trok daarna gelukkig weer de stand naar 1-1 na een eenvoudige overwinning. De mix bleek een zeer spannende wedstrijd. Na 3 sets kwamen Jos en Ingrid als winnaars van het veld. Een mooie 2-1 voorsprong in de finale! Jos en Arjan hadden de taak om de klus af te ronden in de herendubbel. Helaas lukte dat niet, want in 2 spannende sets werd de herendubbel verloren.

In de damesdubbel hadden Marit en Ingrid meer tegenstand dan de 1e wedstrijd, maar wonnen toch relatief eenvoudig de 1e set. In de we set stonden de dames ook flink voor, maar de Upsilon dames gooiden er nog een eindsprint in. Bij 19-19 konden Marit en Ingrid het tij keren en wonnen ze met 21-19 de partij. Weer een 3-2 overwinning voor team 13 en nu ook de beker als regiokampioen van de 5e divisie!

RECREANTEN

Recreantenzondagen 14 april en 19 mei 2019
Op zondag 14 april en zondag 19 mei heeft de Recreantencommissie de badmintonhal ter beschikking voor vrijspelen voor Recreantleden van 13:00 – 17:00 uur. Kom spelen en neem familie en/of vrienden mee die ook graag willen badmintonnen. Op deze middagen wordt er geen gebruik gemaakt van het afhangsysteem. Wel vragen wij – bij drukte – dat er rekening gehouden wordt dat iedereen kan spelen.

Spelen op de vrijdagavond

Vanaf vrijdagavond 1 maart kunnen de recreanten weer beschikken over de gehele hal vanaf 20:00 uur. De toptrainingen zijn voorlopig gestopt. Dit houdt in dat vanaf maart de recreanten meer banen beschikbaar hebben vanaf 20:00 uur. Let op: onze recreantentraining van 20:00 tot 22:00 uur gaat gewoon door!

Toernooien 2019
Voor de recreanten die graag toernooien willen spelen zijn hier enkele mogelijkheden:
09 maart 2019 Landelijk Recreanten Team Toernooi LRTT http://www.lrtt.nl
17 maart 2019 BV Gaasperdam MDB toernooi http://www.bvgaasperdam.nl
07 april 2019 RBT (Nieuwegein) http://www.rbtnieuwegein.nl
07 april 2019 BVD invitatietoernooi 2019 http://www.bvdiemen.nl
22 april 2019 BC Castricum Paastoernooi http://www.bccastricum.nl/wordpress/paastoernooi
25 mei 2019 ABC’14 Invitatietoernooi http://www.abc14.nl

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos K. op 28-02-2019 om 19:36 uur

    Leuke nieuwsbrief, fijn om alles even op een rij te hebben. Kleine toevoeging/opmerking: Het paastoernooi van BC Castricum is niet alleen voor recreanten. Spelers tot en met de vierde divisie kunnen en mogen meedoen!

  2. Arjan op 01-03-2019 om 11:08 uur

    Zeker een leuke nieuwsbrief! :)

Reageer op dit bericht (“Nieuwsbrief ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)