Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 hebben we als AviAir Almere de play-offs, waarvan zelfs driemaal de finale in Den Bosch, niet gehaald. En toch verdienen de spelers en de technische staf alle lof! Want tot de laatste wedstrijd waren ze in de race om de play-offfs alsnog te halen, maar de winst met 5-3 in de laatste uitwedstrijd tegen Velo, had 6-2 moeten zijn.

En waarom verdient AviAir toch alle credits, wel omdat we nog nimmer een seizoen met zoveel blessureleed hebben meegemaakt. We hebben 16 spelers gebruikt uit andere teams om AviAir te vullen en het publiek heeft zijn ogen uitgekeken bij de prestaties van de talenten die zich als invallers hebben laten zien in AviAir. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Dat alles is met name ten koste gegaan van de teams 2 en 3, Victor-2 en Victor-3 die veel spelers hebben moeten afstaan aan AviAir, en des te opmerkelijker is het dat Victor-3 zich desondanks heeft gehandhaafd als middenmoter in de eerste divisie afdeling 2. Victor Almere-2 deed het zelfs nog beter en werd desondanks kampioen in de eerste divisie afdeling 1 met 96 punten uit 16 wedstrijden, gemiddeld dus zes punten per wedstrijd. Een knappe prestatie!

Wat mij opvalt is het feit dat we de afgelopen negen seizoenen behoorlijk verwend zijn met de prachtige resultaten van AviAir Almere. Wellicht is dat ook de aanleiding dat we voor de sportverkiezingen 2018 als AviAir genomineerd zijn als sportploeg en dat coach Erik Staats als sportcoach is genomineerd. Lees er over op de site en stem mee Sportverkiezing Almere.

Ook van het sponsorfront goed nieuws. Van de Kolk hypotheken-financieringen-verzekeringen is een nieuwe sponsor met twee reclameborden en daarmede wordt een oude relatie hersteld en dat is leuk. U leest er eerdaags op de site meer over. En wellicht komt er nog een sponsor bij en dat zou mooi zijn. Ik kan echter niet alleen voor sponsors zorgen, daarvoor heb ik de medewerking nodig van de leden die of daadwerkelijk willen helpen met het zoeken naar sponsors, dan wel met tips komen.

Elders op de site heeft u kunnen lezen dat Aram Mahmoud ook in het seizoen 2019/2020 voor AviAir Almere uitkomt. En met vele andere spelers worden gesprekken gevoerd.
Persoonlijk vind ik het feit dat Timo Stoffelen zich de komende vijf jaar aan onze vereniging heeft verbonden fijn om te lezen. Het is immers een kind van de vereniging. Andere verenigingen hoeven niet meer met aanbiedingen te komen want hij heeft de beste keuze al gemaakt

De OpendDagen waren goed bezocht en met name bij de recreanten hebben zich veel nieuwe leden aangemeld en daar kunnen we meer dan tevreden over zijn.

Op 16 en 17 februari worden in onze Sporthal Raggers de Regionale Jeugdkampioenschappen van Noord Holland georganiseerd. We zoeken nog een viertal barvrijwilligers,dus meldt u aan en help de vereniging. Aanmelden kan via Arjan Rodenburg arjan.rodenburg@bvalmere.nl

En dan iets heel anders dan badminton. Denk aan ons Fifa toernooi dat op 8 maart wordt gehouden in de kantine. Zie verder Fifa

Bijna tot slot, maar ik vind dat Geert Berghuis een groot compliment verdient voor het prachtige proza en de fraaie foto's van de AviAir Almere wedstrijden.

Onze jongste kleinzoon vroeg ik laatst of hij de liefste van zijn groep was op school. Nee, dat was hij niet. Ben je dan te stoutste vroeg ik vervolgens. Nee, dat ook niet. Hij was de tusseninste, zei hij. Toch een prachtig verzonnen woord van deze vijfjarige Jayden Henkie.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)