Badminton Vereniging Almere

Komend weekend; Trofea Junior Master Almere 2019

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer de Trofea Junior Master. Het aantal deelnemers is met 116 deelnemers minder dan enkele jaren geleden. Het is duidelijk dat de toernooien in het Junior Master circuit het lastig hebben. Verheugd zijn we dat na twee jaar afwezigheid er vanuit België weer een beperkte selectie komt. Zaterdag en zondag worden er 280 partijen afgewikkeld en alle wedstrijden worden in onze eigen sporthal Raggers gespeeld.

Het Trofea Junior Masters toernooi is onderdeel van het Junior Mastercircuit van Badminton Nederland en jaarlijks vinden er 10 Junior Mastertoernooien plaats, waarbij Almere niet meer weg te denken is uit het rijtje verenigingen dat een Junior Master toernooi mag organiseren

Het toernooi zal worden gespeeld in:

De speeltijden zijn:

Zaterdag 9.00-20.00
Zondag 9.00-16.30, de finales staan gepland vanaf 14.00 uur

Voorbeschouwing

Het aantal deelnemers in de <11 is heel beperkt. Zowel het enkelspel als gemengd dubbel worden in een poule gespeeld. Bij zowel de jongens als meisjes dubbels waren er maar twee koppels, deze zijn dan ook doorgeschoven naar de <13. Er is wel besloten dat deze twee koppels op zondag gewoon een finale spelen voor de <11. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat de dubbel winnaar in de <11 ook de winnaar in de <13 is!

Bij de <13 zijn er zeker bij de meisjes geen uitgesproken favorieten op alle onderdelen. Bij de jongens komen een twee namen naar voren als kanshebbers: Dion Hoegen en Sam Cuntapay. Alle onderdelen worden in poule gespeeld dus genoeg wedstrijden te gaan!

Traditiegetrouw is het aantal inschrijvingen bij <15 het hoogst. Bij de jongens is Jessy Molier als eerste geplaatst in zowel het enkelspel als dubbel en is Mats Duwel als 2de geplaatst. In het gemengd dubbel is Mats echter als 1ste geplaatst en is Jessy als ongeplaatste de eerste tegenstander. Dit kan een interessante wedstrijd worden! Bij de meisjes is minder duidelijk een favoriet aan te wijzen. In het enkelspel zijn Flora Wang en Stefanie Nijse als 1ste en 2de geplaats en worden Eline Eversdijk en Andrea Brahimi als 3de en 4de geplaatst. In het dubbelspel zijn Eline met Leonie Rovers en Andrea met Elody Webbers echter 1ste en 2de geplaatst en in het gemengd dubbel zijn weer andere meisjes die bovenaan de plaatsingslijst staan. Hier wordt een finale verwacht tussen Chloe Li met Mats en Meerte Loos met Noah Haase.

Het aantal jongens in het enkelspel <17 is met 23 deelnemers goed bezet. In de oudste leeftijdsgroep is Calvin van Stenus in alle onderdelen als eerste geplaatst, hij is dus de te kloppen man. In het enkelspel is zijn dubbelpartner, Tommy Liu, de grootste concurrent. Bij de meisjes zijn het Anouk van Wijk en Susan Li waar veel van wordt verwacht. Ze zijn 1ste en 2de geplaatst in het enkelspel, samen 1ste geplaatst in het dubbelspel en in het gemengd dubbel is Susan, samen spelend met Calvin, 1ste geplaatst en wordt Anouk het met Finn Lavalette als 2de geplaatst in de finale verwacht.

De volledige loting en speeltijden zijn te vinden op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“Komend weekend; Trofea Junior Master Almere 2019 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)