Badminton Vereniging Almere

Medailles op Nederlandse Veteranen Kampioenschappen

Dit weekend werd de jaarlijkse Veteranen Kampioenschappen verspeeld. Er werd uitgemaakt wie er met de verschillende titels in de vele leeftijdsklassen vandoor ging. Vanaf 35 jaar kan men meespelen en de oudste leeftijdsklasse was 70+.

Op de zaterdag werd begonnen met het gemengddubbel in alle leeftijdsklassen. Georgy met partner Gerben Bruijstens en Erik en Suzanne pakten hier het brons. Léon met partner Rachel Geertsen pakten in dit onderdeel het zilver. Rikkert Suijkerland en Pascalle van Nielen waren te sterk voor het tweetal (en eerder voor Erik en Suzanne). Dennis kwam met partner Ilja Bakker helaas niet de poule door. Ze speelden allen in de 35+ klasse.

In de middag werden de singles gespeeld. Dennis, Georgy, Léon en Robert speelden namens BVA de singles. Hierin werd Robert tweede in de poule wat helaas net niet genoeg was voor het afvalschema. Dennis werd tweede in de 40+ klasse en Georgy werd eerste in dezelfde klasse. Léon mocht zichzelf kampioen noemen in de 35+ klasse.

Foto: René Lagerwaard

Op de zondag was het tijd voor de mannen- en vrouwendubbels. Erik mocht weer in de eerste partij van de dag aantreden, maar dit keer met Dennis aan zijn zijde, in de 35+ klasse. Er werd een relatief makkelijke overwinning geboekt (met een onnodige derde game) en twee nederlagen. Het brons was het resultaat. Edwin en Robert speelden samen in de 45+ klasse en hadden ook zware partijen. Helaas werd er niet gewonnen, maar naar hun zin hebben ze het zeker gehad.

Suzanne en Merel speelden samen in de 35+ klasse en moesten het opnemen tegen Ilja Bakker en Xandra Stelling in de eerste ronde. Ze werden meteen met de neus op de feiten gedrukt, want de dames speelden een erg aanvallend spel en met de langzame shuttles was het lastig om deze smashes goed uit te verdedigen. In twee games werd er verloren. De andere wedstrijd van de poule hadden ze zichzelf dezelfde techniek aangemeten als de tegenstanders uit de eerste ronde: aanvallen en niks omhoog. Dit werkte erg goed en de tweede prijs was een feit! Zilver voor Suzanne en Merel.

Georgy mocht uitslapen op de zondag. De eerste wedstrijd was pas om 14.00 uur. Met partner Mariëlle van der Woerdt werden drie goede resultaten geboekt en was ook in dit onderdeel de gouden medaille een feit. Weer kampioen! Georgy mocht ook de Wim Top Trofee in ontvangst nemen, omdat ze al heel veel nationale en internationale titels op haar naam heeft staan als veteraan. Ze was hier erg door verrast, maar het is dubbel en dwars verdiend!

Naderhand hebben we met een deel van de BVA spelers nog een drankje gedaan en nog wat nagepraat. Het was een leuk en gezellig weekend en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. Op naar de spierpijn...

Reageer op dit bericht (“Medailles op Nederlandse Veteranen Kampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)