Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

In het weekend van 23 en 24 maart werden in onze eigen Sporthal Raggers de Trofea Junior Master gehouden. We zijn gewend dat we altijd veel deelnemers hebben, maar deze editie kende slechts 115 deelnemers. Toch kon er van een geslaagd toernooi worden gesproken met mooie winnaars.

Het AviAir Mastertoernooi dat op 6 en 7 april werd gehouden, was juist weer heel erg goed bezet met bijna 200 deelnemers. In de singles was er toernooiwinst voor Aram Mahmoud en Amy Tan. Deze BVA-ers hebben het uitstekend gedaan.

Op maandag 13 mei vindt de voorjaars-ALV plaats en het bestuur presenteert dan onder meer de begroting voor het seizoen 2019/2020. Ook vindt dan de (her)verkiezing van bestuursleden plaats. Zelf treed ik tussentijds af als voorzitter. Gezondheidsproblemen spelen niet alleen mij parten, maar eveneens mijn vrouw en zij is mijn steun en toeverlaat. Bovendien is het na 31 jaar ook wel mooi geweest. Ik blijf nog wel actief in de eigenaarstichting van ons complex, de SSF (Stichting Sportaccommodaties Flevoland) en de BSAO (Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost). Beide stichtingen liggen mij na aan het hart en bestaan inmiddels ook al weer 25 jaar.

En beide stichtingen doen het goed al hoeden wij ons voor gemakzucht. Zo zullen in de eerste week van de zomervakantie maatregelen worden getroffen om de akoestiek in de badmintonzaal te verbeteren. En met het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn tienduizenden euro's gemoeid.

Ik wil graag nog de aandacht vestigen op enige nonchalance die ik bespeur bij het gebruik van de badmintonzaal. De leden zijn niet attent op het uitschakelen van de zaalverlichting met als gevolg dat de verlichting volop brandt, terwijl er niet meer gespeeld wordt. En hoe je het wendt of keert, dat is geldverspilling. Laat de klimaatpaus Ed Nijpels het maar niet horen of beter gezegd zien.

De BSAO heeft een bord laten maken met de tekst ingang. Toen de maker Van der Wee Beletteringen het bord kwam brengen kon de beste man aanvankelijk de ingang niet vinden. Bijna komisch. Eén van onze onderhoudsvrijwilligers, Bertus Stoeltjes, zal het bord volgende week dinsdag ophangen. De kleur van het bord is geel met blauwe letters. Hoe kan het ook anders.

Onze jongste kleindochter Sara, negen jaar, deed afgelopen zaterdag mee aan het Marikentoernooi in Lent (vlakbij Nijmegen). Opvallend aan dit toernooi het aantal deelnemers in de jongste leeftijdsklassen. Dat waren er verhoudingsgewijs veel. Sara deed mee met haar teamgenootje Brechtje Spijksma. Zij werden respectievelijk nummer één en twee in de single onder de elf jaar. Knap gedaan van de meisjes. Opvallend vond ik dat op de facebookpagina van de BTF er wel kont van werd gedaan maar niet op de facebookpagina van de vereniging en onze website. Als er al resultaten op een facebookpagina moet worden vermeld, zou het toch de BVA pagina moeten zijn. Zal ik toch nog even navragen in de komende BVA-vergadering. Kan nog net, zal ik maar zeggen.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)