Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Maandag 13 mei werd de voorjaars-ALV gehouden. Er waren deze ALV zo maar 12 leden aanwezig en dat is een record. Dat record werd mede bereikt door de aanwezigheid van vier ereleden, te weten Conny Cashoek, Vincent Festen, Stephan Melein en Henk Smit. Bij elkaar meer dan 100 jaar bestuurservaring en dat is niet niets. De ereleden waren naar deze ALV gekomen omdat het mijn laatste ALV was die ik als voorzitter van de vereniging voorzat. Als blijk van waardering kreeg ik van de ereleden een fraai boeket bloemen en dat was een volkomen verrassing voor mij en ik was er dan ook stil van.

Lida, mijn vrouw, heeft op haar facebookpagina een foto geplaatst van de bloemen en daar zijn heel veel leuke reacties opgekomen die mij echt wat deden. Zo kwam er eergisteren nog een bericht binnen van ons in Thailand wonende erelid Bob Mersie. Bob was ooit in de beginjaren van de vereniging de man van de technische commissie en hij heeft tevens een groot aandeel gehad in de zelfwerkzaamheid van de vereniging bij het tot stand komen van ons sportcomplex. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het maken van de tribunes en regelde daarvoor de vrijwilligers. Ik heb zelf ook nog een tribune gelakt, maar al snel had Bob door dat met mijn twee linkerhanden ik daar bepaald niet geschikt voor was en ik kwam dan ook bij de zelfwerkzaamheid op een windstil plekje terecht. Had ik totaal geen moeite mee, ik ken mijn beperkingen. Het zou een zegen zijn als een ieder binnen ons conglomeraat van vereniging en stichtingen zijn of haar eigen beperkingen kent.

Terug naar de ALV, die ook deze keer maar 20 minuten duurde, ondanks de 'grote' opkomst. Onze secretaris Shanice van Stenus zal één dezer dagen op onze site ongetwijfeld verslag doen van het verloop van de vergadering.

Formeel ben ik nog voorzitter van de vereniging tot en met 31 juli, maar aangezien het geen tot weinig zin heeft om als een lamb duck de AB-vergaderingen bij te wonen, zal ik dat ook niet doen. Zoals al eerder gezegd blijf ik voorzitter van de Beheerstichting (BSAO) en secretaris van de Eigenaarstichting (SSF).

Ik acht het verder bijzonder spijtig dat Stephan Melein is afgetreden als voorzitter van de Sporttechnische Commissie. Onze drs ing is 28 jaar vrijwilliger geweest bij BVA , is een autonome denker en is op de hoogte van het essentiële samenspel van vereniging en stichtingen in ons conglomeraat
Stephan is een gelouterd bestuurslid en dat mag blijken uit het feit dat hij voorzitter is geworden van de gemeentelijke Stichting Partnersteden Almere (SPA). Het voorzitterschap was altijd voorbehouden aan een gemeentelijke ambtenaar.

Ik heb Stephan Melein na zijn vertrek als bestuurslid bij BVA, verzocht of hij wil toetreden tot de BSAO/SSF en daar heeft hij ja opgezegd. Een waardevolle aanwinst derhalve voor de BSAO/SSF.

Mijn jongste kleinzoon Jayden Henkie zit op de voetbalschool van Arno Splinter. De vader van Arno heeft ooit bij ons gebadmintond en dat zijn leuke verbindingen. Jayden speelt bij de kleuters van FC Almere, een club zeer nabij ons huis. Ik heb inmiddels al tweemaal de wind pal in het gezicht gekregen. Dan is de sporthal een stuk comfortabeler. Vier van onze zes kleinkinderen zijn sportief bezig. Iris en Sara badmintonnen en Kingston en Jayden voetballen.

U begrijpt het al, minder druk als voorzitter, maar met tweemaal in de week langs de lijn en tweemaal in de week in de sporthal, zal ik mij niet vervelen.

Het is mijn laatste van de voorzitter, maar ik spreek een aantal van u ongetwijfeld nog regelmatig in de hal.

Henk Staats

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Frank op 18-05-2019 om 20:06 uur

  Henk, het zou je sieren als je de nieuwe voorzitter succes zou wensen en zou introduceren.

 2. Ronald H. op 18-05-2019 om 21:42 uur

  Van harte Bas met deze uitdagende functie, ik wens je veel succes. Maar met jouw gedrevenheid en kennis moet dit lukken!

 3. Greco op 18-05-2019 om 22:07 uur

  Bas, ik ben ervan overtuigd dat jij een goede opvolger bent als voorzitter en ik wens je veel succes en wijsheid toe. Ik sluit me verder aan bij Ronald H.

 4. Guus Wiesemann op 19-05-2019 om 08:30 uur

  Beste Henk,

  Natuurlijk vol lof over de afgelopen 31 jaar voor jou bijdrage aan de vereniging.
  Eigenlijk geldt dat voor de hele familie Staats, een ieder lid uit deze dynastie heeft wel iets te maken of gedaan voor de vereniging.
  Dus nogmaals veel dank voor het vele werk en vooral de vele uren.
  Ik weet maar al te best hoe het is om de bestuurshamer over te dragen aan de "jonkies".
  Het is daarom zinvol om de nieuwe bestuursleden met al ons elan te steunen, ondersteunen en natuurlijk letterlijk (en figuurlijk) achter hun te gaan staan.
  Daarom wil ik de wens uitspreken dat er op de volgende ALV een 0 achter het aantal bezoekende leden komt te staan.
  Bas ik hoop (eigenlijk weet ik het wel zeker) dat je de zaken zal aanpakken zoals jij het eens in een ver verleden ook voor BV Gaasperdam hebt gedaan, wij profiteren hier nog steeds van.

  Met toegewijde groeten,

  Guus Wiesemann

 5. Stephan op 19-05-2019 om 10:52 uur

  Beste Guus,

  ik zou het aantal bezoekers bij een ALV nooit op 0 willen zien staan. Leden die de ALV bezoeken tonen betrokkenheid. We zijn een vereniging wat betekend dat je het samen moet doen.

  Gr
  Stephan

 6. Guus Wiesemann op 19-05-2019 om 11:28 uur

  Beste Stephan,

  Als je mijn bericht goed leest hoop ik dat er op de volgende ALV in plaats van 12 leden, zoals Henk schrijft, aanwezig zijn, Stephan nu even je aandacht erbij houden, ik vraag om een 0 achter deze 12 dus kom ik uit op 120 leden.

  Groeten
  Guus Wiesemann

 7. Stephan op 19-05-2019 om 12:43 uur

  Oh het was nog vroeg :+
  Dan delen we elkaars mening :D

 8. Gijs op 20-05-2019 om 20:36 uur

  Allereerst zou ik henk graag willen bedanken voor alle jaren die hij zich heeft ingezet om onze vereniging groot te maken. Ook wil ik bas heel veel succes wensen bij het overnemen van het voorzitterschap. Ik ben ervan overtuigd dat jij onze club nog verder vooruit zal helpen in deze rol, natuurlijk te samen met de hulp van alle andere vrijwilligers binnen en buiten het bestuur.

  Groeten gijs

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)