Badminton Vereniging Almere

Aram Mahmoud wint YONEX Latvia International

Aram Mahmoud heeft dit weekend het internationale toernooi YONEX Latvia op zijn naam geschreven. Aram moest daarvoor in de kwartfinale wel eerst afrekenen met de als eerste geplaatste Fransman Leo Rossi.

Bees-Sport

In de eerst ronde won Aram met 2x 21-17 van de Pool Mateusz Dubowski waarna ook de Deen Jeppe Bruun werd verslagen na een wel heel matige eerste game (7-21, 21-15 en 21-17). De tweede partij op zaterdag was die tegen de als eerste geplaatste Fransman Leo Rossi. Een spannende eerste game die gelijk op ging. Aram kreeg 2 gamepoints maar kon ze niet verzilveren (20-22). In de tweede game nam Aram snel afstand. Hoewel de voorsprong van 7 punten nog bijna door Leo Rossi ongedaan werd gemaakt was de game met 21-17 voor Aram. Bij 16-14 in de derde game scoorde Aram 5 punten op rij (21-14) en plaatste zich daarmee voor de halve finale. De partij duurde overigens 1 uur en 5 minuten.

Aram Mahmoud

In de halve finale wachtte de Oekraïner Danylo Bosniuk. Na 13-3 bij de rust pakte Aram de eerste game met 21-12. Na 14-14 in de tweede game moest Aram toezien dat Danylo snel een voorsprong opbouwde en moest de game met 21-16 aan de Oekraïner laten. In de derde game kwam de finaleplaats niet meer in gevaar en met 21-14 was die finale daar. De finale tegen de als 2e geplaatste Deen Magnus Johannesen was ogenschijnlijk de makkelijkste partij van het weekend. Met een winst van 21-9 was de eerste game binnen. Maar de tweede game verliep toch een stuk moeizamer voor Aram. De Deen kwam beter in zijn spel en nam een 17-14 en 18-16 voorsprong. Op dat moment nam Aram het initiatief over en dwong Magnus met 21-19 op de knieën. Dat betekende toernooiwinst voor Aram in Letland. Aram gefeliciteerd!

Aram M

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Johan Claessens op 04-06-2019 om 11:52 uur

    Goed gedaan Aram, proficiat! Op naar de Challengers!

Reageer op dit bericht (“Aram Mahmoud wint YONEX Latvia International ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)