Badminton Vereniging Almere

Verslag NJK 2019

Met het mooie weer in het vooruitzicht was het voor de spelers van BV Almere weer een weekendje vertoeven in de sporthal. Het Nederlands Jeugd Kampioenschap stond op het programma. Dit jaar een nieuwe locatie in Wijk bij Duurstede die niet door iedereen goed gewaardeerd werd.

Voor Almere waren er iets meer dan 30 deelnemers aanwezig! Zeker een mooie opkomst voor onze club. Ieder heeft een tal van mooie wedstrijden laten zien en natuurlijk weer verbeter en leerpunten uit de wedstrijden gehaald. Onze jeugd spelers hebben laten zien dat we er als club staan!

Na een paar uurtjes gespeeld te hebben werd het erg warm in de sporthal en menig speler zocht dan ook de "verkoeling" buiten op.

Aan het eind van de dag na veel wedstrijden tijd voor een balans opmaak.
Vele spelers hebben de kwartfinales bereikt. Waaronder Sam Lange, Joely Cornet, Ilse Stoffelen, Tieme en Mijntje Holstege en Robin Mesman. Proficiat met de top 8 van Nederland!

Met z'n allen lekker naar huis, vroeg slapen en naar de zondag. Op deze dag werden de halve finales en finales gespeeld.

Uitkomend voor Almere waren nog: Nora Sacranie, Sam Cuntapay, Noah Haase, Kirsten de Wit, Sabine de Wit, Amy Tan, Dennis Koppen, Denzell van Soerland, Diede Odijk, Timo Stoffelen, Stephanie Snel, Gwyneth Tan. Al deze spelers hebben minimaal met 1 onderdeel de halve finale gespeeld. 12 Almere spelers die een halve finale spelen, dat is zeker niet niks!

Rond 1 uur begonnen de finales met als eerste de mixen. In elke leeftijdscategorie speelde een BVA speler. De U13, U15, U17 en de U19 mix finales waren echt een prooi voor onze spelers. Maar liefst 4 uit 4 mixen werden gewonnen door onze jeugd en partners! Zometeen de namen op een rijtje.

Volgende finale ronde waren alle enkelspelen. Met een mooi opkomstlied werd de sfeer binnen sporthal omhoog getild. In 4 van de 8 onderdelen kwamen wij in actie. Zowel de mannen- als vrouwenenkel U15 (Noah en Kirsten), damesenkel U17 (Amy) en herenenkel U19 (Dennis).
3 van de 4 spelers wisten de finale om te zetten in een winstpartij!

Als laatste de dubbels, maar dit waren ook zeker niet de minste partijen. Ook in deze onderdelen was de BVA weer goed vertegenwoordigd. U13 (Sam met partner Mats Duwel, Stephanie en Gwyneth), U15 (Noah met partner Rens Lagrouw, Kirsten met partner Iris van Leijsen) en U17 (Amy met partner Nadia Choukri). Ook hier ging BV Almere weer met de prijzen aan de haal. Alleen Stephanie en Gwyneth konden hun finale plaats niet verzilveren.

Als wij de statistieken mogen laten spreken kunnen wij concluderen dat dit jaar weer een mooie afsluiting heeft gekregen. Van de 20 gespeelde onderdelen zijn er met de eerste prijs maar liefst 11 titels mee terug genomen naar Almere en ook nog eens 2 tweede plaatsen. Meer dan de helft van de titels richting Flevoland is een prestatie. Te danken aan spelers, gefeliciteerd!!

Speciaal gefeliciteerd voor Noah en Amy die beide alle 3 de titels in hun leeftijdsklasse mee naar huis hebben genomen!

Natuurlijk hadden deze titels nooit waarheid geworden zonder de aanmoediging en support van de ouders. Ook jullie bedankt voor het weekend, om nooit te vergeten!

Dan nu alle finale plaatsen op een rijtje:

Bedankt allen voor weer een onvergetelijk sportweekend!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Floor op 03-06-2019 om 19:21 uur

  Leuk verslag en mooie prestaties!

 2. Paul op 03-06-2019 om 22:07 uur

  Jasper bedankt voor alle coaching die je hebt gedaan, bijna 2 fulltime dagen lang. Gelukkig konden een paar anderen als Leon, Alexander en spelers helpen als hij het echt te druk had.
  Met zoveel spelers, hopelijk volgens jaar nog een Almere coach erbij. :D

 3. Henk Staats op 03-06-2019 om 22:59 uur

  De toppers worden gefeliciteerd!

 4. Erik Staats op 05-06-2019 om 09:32 uur

  Iedereen van harte gefeliciteerd! Geweldige prestaties. Hopelijk mogen we als BV Almere volgend jaar nog wel mee doen :P

Reageer op dit bericht (“Verslag NJK 2019 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)