Badminton Vereniging Almere

Winst J4 op NK teams in Zutphen!

Na twee jaar stond er dit jaar weer een jeugdteam van BVA in Zutphen om te strijden voor de landstitel. Dit jaar was het aan Sam, Gwyneth, Tieme en Stephanie om alles uit de kast te halen.

Het begon goed met weer een mooie overwinning in de mix, en vervolgens waren de overige wedstrijden een makkie. Het team won met 5-0! Iedereen was super blij met hun finale plek, maar daar stond de zeer op de titel gebrande ploeg van Astrix weer te wachten. Het team waar onze jeugdige spelers hun eerste wedstrijd van hadden verloren.

De 'jongen' met baard maakte aardig wat indruk (er zat namelijk een aardig leeftijdsverschilletje tussen de twee teams). Sam en Qwyneth wisten met super slim spel de mix zowaar in twee sets te winnen. Zoals inmiddels bekend was, kon dit wel eens beslissend zijn. In hun eerste ontmoeting was de mix namelijk de beslissende wedstrijd die Astrix had gewonnen! Na de winst van Stephanie en verlies van Tieme, stond het op een 2-1 tussenstand voor onze toppers. Met nog twee dubbels in het vooruitzicht, waren het de dames (Stephanie en Gwyneth) die de winst in hun dubbel overtuigend met 21-9 binnenhaalden! Daarmee konden de kids zichzelf Nederlands kampioen noemen!

Het duurde even voordat het werkelijk tot ze doordrong, maar het is ze echt gelukt! Een team met een gemiddelde leeftijd van elf en een half die Nederlands kampioen in de U19 competitie wordt. Gefeliciteerd!!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-06-2019 om 12:32 uur

    Heel knap. Van harte gefeliciteerd!

  2. Alya op 08-07-2019 om 17:23 uur

    Sorry dat ik er niet bij kom zijn maar gefeliciteerd

Reageer op dit bericht (“Winst J4 op NK teams in Zutphen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)