Badminton Vereniging Almere

Victor zomerweek 2019 dag 2

Om 9:00 uur kwamen de eerste kinderen alweer binnenlopen. Vandaag deden er 15 toppers mee aan het programma! We begonnen de dag om 9:30 met een warming-up onder leiding van Dennis Koppen.

De kinderen moesten eerst een paar keer heen en weer lopen in de hal om de benen op te warmen voor het warming-up spel, memory. Voor dit spel werden 4 teams gevormd van 4 of 5 mensen. Een aantal trainers deden ook mee. Elk team stond in een hoek van de zaal. Tussen de banen in lagen memory-kaartjes. Om de beurt renden 2 kinderen uit elk team hiernaartoe om 2 kaartjes om te draaien. Het team met de meeste setjes aan het eind had gewonnen en mocht een straf bedenken voor de 3 verliezende teams.

Vandaag stond het badmintongedeelte in het teken van het rouleren in de dubbel. Er stonden 5 hulptrainers klaar om 3 kinderen aan te geven! Twee uit het groepje kregen shuttles overal op de baan aangespeeld door de hulptrainer. Er werd vooral gelet op de speler die niet aan slag was. De trainers zagen dat veel kinderen het gauw oppakte en al snel het rouleren onder de knie kregen.

Om 11:00 uur hadden we even een kwartiertje pauze, met een koekje en verse limonade voor de spelers! Hierna gingen we nog aan de slag met een andere oefening waarbij het aandachtspunt lag op het rouleren in de dubbel. We stonden met 4 spelers op de baan, en de oefening was eigenlijk heel simpel: kort, kort, omhoog. Door deze oefening rouleerden de koppels steeds op de baan.
Om 12:30 uur gingen we lunchen. Ditmaal was de lunch verzorgd door Ilonja, de moeder van Paul en Janneke. De broodjes kipburger waren heerlijk!
Het middagprogramma begon met een uurtje boulderen bij de buren in de hal. Dit bevalt al een aantal jaar goed, en ook dit jaar konden de kinderen zich heerlijk uitleven in de boulderhal!

Na het boulderen gingen we weer verder met het rouleren in de dubbel. Aan het eind van het ochtendblok zagen we dat veel spelers de oefeningen onder de knie te krijgen, dus besloten we wat lastigere varianten aan de spelers voor te leggen. Het was nu niet meer: kort,kort,omhoog, maar de spelers mochten ook clearen en smashen.
Om 16:00 uur gingen we een heel leuk spel doen met behulp van spelkaarten! Er werden 2 teams gemaakt: team zwart (schoppen en klaveren) en team rood (ruiten en harten). In beiden teams zaten ook een aantal hulptrainers die gezellig meededen. Binnen de teams werden de kaarten blind verdeeld, zodat elk partijtje met andere koppels en tegenstanders werden gespeeld. Bij elke winst mochten de spelers een shuttle neerzetten. Team rood had gewonnen.

Na het eindspel deden we een cooling down waarna de spelers gingen rekken en strekken in duo’s. Ook vandaag hadden we weer 2 toppers van de dag. Ditmaal waren dat Milou en Colin. Gefeliciteerd toppers! Het was een hele gezellige en geslaagde dag! Tot morgen iedereen!

Reageer op dit bericht (“Victor zomerweek 2019 dag 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)