Badminton Vereniging Almere

Victor Zomerweek 2019 dag 1

De Zomerweek van 2019 is weer gestart. Met in totaal 30 kids, verdeeld over de dagen, mogen we nu alweer concluderen dat het animo voor deze week goed te noemen is. Het leuke is dat een derde van de kids van buiten Almere en de BVA/BTF komt. Veel bekende gezichten (sommige kids hebben alle zomerweken meegedaan) en dus ook wat nieuwe gezichten. Ook bij de trainers zijn een aantal nieuwe gezichten aanwezig. Hartstikke leuk dat oud-spelers van de zomerweek zich aansluiten bij de trainersstaf. Het ideale platform om te kijken of training geven iets voor je is

We begonnen de dag zoals gebruikelijk met een woord van welkom richting de spelers en de trainers. De regels zijn uitgelegd en de planning van de week is doorgenomen. Het enthousiasme straalt eraf bij de spelers. Iedereen heeft er onwijs veel zin in!

Roald Otten van VeelBeter fysiotherapie was aanwezig om te starten met de kids. Roald heeft verteld wat het belang van een warming-up is en hoe blessures voorkomen kunnen worden. Daarna nam Roald de kids onder handen in een kleine, maar pittige bootcamp. Al snel werd duidelijk welke kids doorgetraind hadden in de vakantie, en wie er lekker de hele vakantie heeft zitten 'netflixen'.

Ook heeft Roald nog twee kids geholpen met een paar kleine pijntjes (Henk Folmer trouwens ook, bedankt Henk!). We zijn nog met de groep op de foto geweest met Roald, waarna hij naar zijn werk snelde.

Het badmintongedeelte begonnen we met wat rustige oefeningen op de baan. Om weer het slaan van de shuttle onder de knie te krijgen. Sommigen hadden hun racket toch al gauw 6 weken niet meer aangeraakt, dus het was hier en daar even wennen. Zeker omdat sommige kinderen een paar centimeters gegroeid waren. Dan is de timing van slaan ineens heel anders. De ochtend stond in het teken van vastheid, fijn om de week mee te beginnen, na zo een periode geen racket vastgehouden te hebben.

Als lunch hadden we nasi goreng met kip van Riama Haase, moeder van Jordy. Het was heerlijk, bedankt nog Ria! Nadat we het eten hadden laten zakken en de kantine weer helemaal netjes was gemaakt door de corveeploeg (nieuw dit jaar!) en Erik en Rita Witsel (ouders van Alexander),werd het tijd voor het middagprogramma. Dave Khodabux gaf een clinic over multifeeden, net als vorig jaar. De kids worden steeds handiger in het vasthouden van de shuttles en het daar aangeven van de shuttles, waar ze willen. Door middel van hoepels was het de bedoeling om geplaatst aan te geven, shuttle na shuttle, multifeeden dus.

Dave wees twee kids aan die hij het meest vooruit vond gaan op de training, en deze kregen een zuurstok kado. Dit keer waren dat Paul en Nicole. Gefeliciteerd!

In de middag hebben we nog wat dubbelpartijen gespeeld met elkaar en daaraan deden ook een aantal trainers mee. Tegen een uurtje of 16.30 uur merkte je dat de kinderen moe werden en dat ze blij waren dat het bijna tijd was. Na een gezamenlijke cooling-down zat dag 1 erop. De trainers hebben weer geëvalueerd en na een nachtje rust is iedereen weer klaar voor dag 2. Tot morgen!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Stephan op 20-08-2019 om 13:25 uur

    Iedereen veel plezier deze week! Goede voorbereiding op het nieuwe seizoen!

Reageer op dit bericht (“Victor Zomerweek 2019 dag 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)