Badminton Vereniging Almere

Victor Zomerweek 2019 dag 3

Vandaag begonnen we met het gebruikelijke ritueel in de ochtend. Iedereen was weer welkom vanaf 9:00 en om 9:30 begon het programma. De warming-up bestond uit trefbal, schaaktrefbal om precies te zijn.

Elke speler was een schaakstuk en had bepaalde restricties tijdens het spel. Echter merkten we al snel dat de spelers de normale regels veel leuker vonden en daar gingen de trainers natuurlijk mooi in mee.

Na lekker ingeslagen te hebben was het tijd om te beginnen aan het doel van de dag: Het verbeteren van positiespel in het enkelspel. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Dat is een vraag die de kinderen jullie nu allemaal feilloos kunnen beantwoorden. Afijn, al snel gingen de kinderen aan de slag en het werd over het algemeen redelijk lastig gevonden. Na wat aanpassingen ging het stukken beter en ging iedereen met (letterlijke) sprongen vooruit!

Pfff na het harde werken tijd voor een lekker tussendoortje en wat pauze.

Na de pauze weer verder met het positiespel. Wat vonden de kinderen het een opluchting toen ze hoorden dat ze even een potje mochten tienen. Er werd gelachen en gegierd en natuurlijk deden de trainers ook mee! Ondertussen waren de ouders van Alexander druk bezig om de kantine op orde te krijgen voor de warme lunch. En wat een lunch was het…

Maar liefst 152 pannenkoeken zijn er gebakken door de ouders van Suus. Vijf uur zijn ze er mee bezig geweest en dan te bedenken dat de pannenkoeken binnen 45 minuten op acht na allemaal op waren. Echt heel erg bedankt voor de lekkere pannenkoeken!

Wij (de trainers) snappen nog steeds niet dat de meeste kids in de vrije tijd vrijwillig gaan voetballen en badmintonnen. Waar halen ze al die energie vandaan?? Wel super om te zien natuurlijk.
Na het middageten en de “pauze” stond op de planning een theorieblok: de voorbereiding van de splitstep. Het lijkt z’n simpel concept, maar bij het uitvoeren van de oefeningen bleek al snel dat het toch iets lastiger was dan verwacht. De tijd ging supersnel en het blok werd afgewisseld met partijtjes tegen de trainers. Iets wat de trainers de komende dagen nog wel zal bijblijven. Zeker in de vorm van spierpijn!
Het eindspel bestond vandaag uit "mexicanen" in twee teams. En we sloten de dag af met gezamenlijk rekken en strekken. Nu lekker naar huis en klaarmaken voor dag vier.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Wim Douven op 24-08-2019 om 19:56 uur

    Erg leuk om te zien wat ze gedaan hebben, ook de filmpjes (naast de verhalen van Jacky). Dank!

Reageer op dit bericht (“Victor Zomerweek 2019 dag 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)