Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere koploper in eredivisie

Na het dubbelweekend is AviAir Almere de koploper in de eredivisie badminton. Na de 6-2 zege op Hoornse BV gisteravond werd vandaag ook Roosterse BC verslagen. Het werd 7-1 voor voor het team uit Almere. Cheryl Seinen speelde, na haar Azië-trip, haar eerste wedstrijden voor AviAir dit seizoen. De link naar het fotoverslag van de wedstrijd vind je op de fotoalbumwebsite

aviair
Cheryl en Tamara

Haar eerste wedstrijd in het vertrouwde geel/zwart was de dames dubbel met Tamara van der Hoeven tegen Wendy Hoeve en Dorien Lups. Wel steeds de voorsprong maar uiteindelijke een ietwat moeizame 21-16 gamewinst zonder dat overigens die winst in gevaar kwam. Dat ging in de tweede game wat eenvoudiger. Cheryl en Tamara hadden nu weinig te duchten van Wendy en Dorien en waren op alle fronten beter. De 21-12 gaf dan ook de verhoudingen aan.

Dennis en Alex

Dennis en Alex moesten eerst even op stoom komen in de eerste game. Tegen Rick Steuten en Noah Jongen kwamen zijn op een 7-16 achterstand. De mannen van Roosterse waren uiterst effectief en gaven de Almeerders regelmatig het nakijken. Maar wat een come back. Via 12-17 en 15-18 kwamen ze tot op 1 punten maar kregen Rick en Noah het eerste gamepoint. Dat overleefden onze mannen door een miraculeuze redding van Alex. Op hun tweede game point pakten Dennis en Alex toch nog knap de game met 23-21. Dat bleek voor Rick en Noah een dreun die ze niet meer te boven kwamen. Met 21-9 stond de 2-0 op het scorebord.

Aram
Beround

Een wat onwennig begin van Aram tegen Frank Vermeesch. Maar op 5-7 achter ging Aram toch met een voorsprong van 11-7 de rust in. Daarna stoomde hij in een keer door naar 19-8. Frank speelde dan wel een prima partij maar Aram gaf geen krimp. Met 21-10 was de eerste game voor hem. Ook in de tweede game een goed spelende Frank en die bleef met 11-10 dicht in de buurt. Maar in het tweede deel was het toch weer Aram die het verschil wist te maken. Probleemloos was met 21-15 ook deze game voor Aram.

Amy

Ook de vierde wedstrijd van Amy Tan werd in winst omgezet. Dorien Lups kon nog tot de break bij blijven met 11-8 maar toen ging het snel. Met 21-11 was het verschil gemaakt en ook in de tweede game ging het aanvankelijk snel. Amy ging met een ruime 11-4 de rust in maar halverwege het tweede deel kwam Dorien nog sterk terug. Maar Amy nam het initiatief tijdig weer in handen en met 21-16 bleef Amy ook nu ongeslagen in haar enkelspel.

Dennis

Dennis Koppen kende in Rick Steuten een taaie tegenstander. Pas na de break lukte het hem afstand van Rick te nemen en met 21-13 was de eerste game binnen. Maar de tweede game verliep een stuk moeilijker. Voorsprong was er om en om voor de mannen en Rick dwong Dennis alles uit de kast te halen. En dat was genoeg want met 21-18 won ook Dennis zijn partij maar daar heeft hij dus hard voor moeten werken. Inmiddels 5-0 voor Almere.

Diede
Haje

Door de afwezigheid van Manon werd er weer een beroep gedaan op Diede Odijk die vorige week nog tot winst kwam in haar partij voor team 1. Wendy Hoeve was nu haar tegenstandster en met uitstekend spel pakte ze de eerste game met 21-18. Ook in de tweede game een voorsprong na 11-10. Op 15-12 een cruciaal moment. Naar ieders mening werd de shuttle op de lijn geslagen en werd ook in gegeven. Maar het overrulen door de scheidsrechter bracht geen comfortabele 16-12 als voorsprong op het bord maar een 15-13 en dat toch even wat anders. Het werkte niet in Diedes voordeel, kwam Wendy langszij en pakte vervolgens met 21-17 de game. In de derde game keek Diede steeds tegen een kleine achterstand aan en ondanks haar goede speel kwam ze met 21-17 net tekort. Niettemin kan ze terugkijken op een prima partij.

Aram en Cheryl

Cheryl en Aram kenden een eenvoudige partij tegen Elcke Vievermans en Noah Jongen. In de eerste game liepen ze na de break snel uit en met 21-13 was het snel gedaan. Ook in de tweede game was het krachtsverschil te groot. Na de 11-5 ging weer erg snel. Met vooral een aan het net een scherp spelende Cheryl kwamen Elcke en Noah er niet aan te pas. Met een eenvoudige 21-11 bleken Cheryl en Aram veel te sterk.

Tamara en Alex

Tamara en Alex begonnen wat stroefjes aan de partij tegen Novi Wieland en Frank Vermeesch. Een achterstand bij de rust maar dat kon worden recht gezet. Met 21-16 werd orde op zaken gesteld. De tweede game werd een mooie 17-11 voorsprong opgebouwd. Novi en Frank verkleinden het nog wel tot 17-14 maar de winst werd niet meer weggegeven. Vier scores achtereen betekende een 21-14 winst en een 7-1 overwinning voor AviAir Almere.

Als koploper uit het dubbelweekend gekomen. Die positie zal moeten worden verdedigd tegen Drop Shot BC komende wedstrijd op 5 oktober in Den Haag.

Alle uitslagen en de stand bekijk je op toernooi.nl.

De link naar het fotoverslag van deze wedstrijd vind je op de website van badmintonenzo.

Victor

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland Branderhorst op 30-09-2019 om 12:02 uur

  Beste Geert,

  Weer een mooi wedstrijdverslag zoals we inmiddels van jou gewend zijn.
  1 klein detail: het cruciale moment was gelegen in het feit dat Wendy de shuttle uitsloeg: de lijnrechter de shuttle uitgaf en de scheidsrechter de shuttle na een rommelige communicatie toch ingaf.
  Hierdoor stopte de positieve flow waarin Diede aan het spelen was.
  3 punten op rij verloor zij en WEG PARTIJ; WEG WINST!!
  Ik had met haar moeder gewed dat ze zou winnen.
  Jammer om zo te verliezen.

  Volgende keer beter!!!

 2. Geert op 30-09-2019 om 12:46 uur

  Beste Roland,

  Zelf had ik het moment gemist (ik was bij de andere baan) maar na de partij werd ik er op attent gemaakt.
  Het blijkt net iets anders te zijn geweest maar met hetzelfde gevolg.
  Bedankt voor je correctie.

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere koploper in eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)