Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere wint op kick-off van VELO

Bij de start van de eredivisie is AviAir Almere gestart met een 5-3 overwinning op Le Credit Sportif VELO. In DEGIRO-hal bij BC Duinwijck speelden alle eredivisieteams hun eerste wedstrijd van het seizoen. Bekijk de wedstrijdfoto's van AviAir Almere Le Credit Sportif VELO hier.

aviair
Team 1
raggers

Zoals elk jaar organiseert een badmintonvereniging uit de landelijke eredivisie de eerste competitiedag. Dit jaar vond de start plaats in Haarlem waar ook twee gepromoveerde teams werden verwelkomt: Amor GS BC uit Groningen en Drop Shot BC uit Den Haag.
AviAir Almere speelde zijn eerste wedstrijd tegen Le Credit Sportif VELO. Voor Alex Vlaar en Tamara van der Hoeven betekende dit meteen een weerzien met het team waar zij het afgelopen seizoen voor speelden.

Denis, Alex

De spits werd afgebeten door Alex Vlaar en Dennis Koppen die het op moesten nemen tegen Jim Middelburg en Russell Muns. Die begonnen prima door de eerste game met 21-14 te winnen. Ook in de tweede game een voorsprong bij de break (11-10) maar langzaam maar zeker begon het tij te keren. Bij de mannen uit Wateringen ging het steeds beter lopen en pakten de tweede game met 21-16. Dat betere spel hielden Jim en Russell ook in de derde vast waardoor Alex en Dennis met 21-15 moesten buigen. Een 1-0 voorsprong voor VELO.

Tamara, Ilse

De dames dubbel was ook een prooi voor VELO. Tamara van der Hoeven en Rosalie Teuben konden het niet bolwerken tegen Myke Halkema en Milou Lugters. De dames van VELO wisten de Almeersen goed te bespelen en dat leverde opnieuw winst op voor VELO. De eerste game ging dan ook met 21-15 naar Myke en Milou en dat gold met 21-12 ook voor de tweede game en dus leidde VELO met 2-0.

Aram
Beround

Aram Mahmoud mocht proberen het eerste punt binnen te halen. Tegen Tom Spanbroek begon hij dan ook voortvarend en nam een 5-0 voorsprong. Maar even zo snel stond het al weer 5-5 maar vanaf dat moment was Aram superieur. Met 21-10 won hij de eerste game. De tweede game ging zonder overmatige inspanning ook naar Aram. Aan de 21-5 valt dan ook weinig toe te voegen en het eerste punt van de competitie was daar.

Amy

Ook Amy Tan had geen moeite met haar tegenstandster Veda Diemel. Hoewel Veda nog knap op 11-11 wist te komen boorde Amy al haar hoop op een goed resultaat snel de grond in. Ze liep vlotjes uit naar een 21-12 en in de tweede game was het verzet van Veda echt gebroken. Met 21-4 was het verschil duidelijk gemaakt en trok Amy de stand weer gelijk naar 2-2.

Dennis

In zijn enkelpartij wist ook Dennis Koppen te overtuigen. Tegen Ruben Kweekel begon hij dan wel niet goed en kwam op een 5-1 achterstand maar even zo snel boog Dennis dat om naar een 11-6 voorsprong. Hij bouwde zijn voorsprong verder uit en met 21-12 was de eerste game binnen. Ook in de tweede game gaf Dennis Ruben geen enkele kans op een resultaat. Met 21-9 bracht hij Almere op een 3-2 voorsprong.

Dennis
Haje

Ook de vierde enkelpartij werd in winst omgezet. Tamara van der Hoeven stond op de baan voor haar partij tegen de Zweedse Fredrika Lagerstedt. Fredrika kwam nog gevaarlijk terug in de eerste game maar Tamara toonde zich daarin met 21-19 toch de sterkste. In de tweede game kwam ze op 11-6 achter, kwam nog knap terug maar de Zweedse nam daarna toch weer afstand. Met 21-15 wist ze er toch een derde game uit te slepen. In die derde game liet Tamara zien dat ze ijzersterk terug kan komen en stond in een mum van tijd op een 11-3 voorsprong. Dat bleek voor Fredrika onoverbrugbaar en met 21-11 bracht Tamara de 4-2 op het scorebord.

Ilse, Alex

De beide mixen boden VELO de gelegenheid de stand nog gelijk te trekken. Dan zou het sterke koppel Myke Halkema en Jim Middelburg in ieder geval Ilse Vaessen en Alex Vlaar moeten zien te verslaan. Dat leek ook te gaan gebeuren want de eerste game was snel gespeeld. Met 21-8 zag het er dan ook niet goed uit voor AviAir Almere. Ook in de tweede game een achterstand maar gedurende deze game werden de krachtsverhoudingen steeds kleiner en namen Ilse en Alex zelfs de voorsprong. Bij het tweede matchpoint was het raak en met 21-19 nog een derde game te gaan. Daarin namen ze direct het initiatief. Ze namen een voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Met 21-17 was de overwinning toch een verrassing en dus een puik resultaat voor het Almeerse koppel: 5-2.

Amy, Aram

De laatste partij was de mix van Amy Tan en Aram Mahmoud die het op moesten nemen tegen Milou Lugters en Russell Muns. De koppels bleken aardig aan elkaar gewaagd. Na de 11-6 bij de break ging het gelijk op van 12-12 en kregen Milou en Russell bij 19-20 het eerste gamepoint maar wisten die niet te benutten. Ook het eerste gamepoint voor Amy en Aram op 21-20 werd niet verzilverd maar het tweede was raak. Het spannende slot eindigde uiteindelijk met 24-22 in Almeers voordeel. Zo leek ook de tweede game naar Almere te gaan. Maar na een 5-0 en 11-8 voorsprong kwam het VELO-duo toch langszij. Er slopen wat meer foutjes in het spel van Amy en Aram en het Wateringse duo trok daar hun voordeel uit. Een nipte winst van 21-19 betekende dat er voor de vierde keer in de wedstrijd een derde game de beslissing moest brengen. Daarin bleken Milou en Russell uiteindelijk met 21-17 te sterk.

Manon, Sebastiaan

Nog niet spelend, wel aanwezig en op de weg terug.

Madouc

Natuurlijk hopen we ook dat Madouc weer van de partij is

Toch kan coach Dave Khodabux tevreden terug kijken op het resultaat. Een 5-3 zege op de 12-voudig landskampioen Le Credit Sportif VELO. Zaterdag 14 september staat de volgende wedstrijd op het programma in en tegen Amersfoort.

Victor

Voor alle uitslagen van de eerste speeldag in de eredivisie badminton kijk je op toernooi.nl

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-09-2019 om 11:49 uur

    Een mooi debuut van Dave als trainer-coach. En een fraaie comeback van Ilse na langdurig blessureleed. Nu nog Manon en Sebastiaan.

  2. Geert op 08-09-2019 om 14:05 uur

    En we hopen ook weer op een snelle terugkeer van Madouc Linders niet te vergeten.

  3. voorzitter op 08-09-2019 om 17:46 uur

    Wat ik erg fraai vond is dat tijdens de kick-off door BV Almere gelet werd op de details. Tijdens het voorstellen van het team "AviAir Almere" bijvoorbeeld kwam het team in volgorde van lengte op. Een klein maar saillant detail :)

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere wint op kick-off van VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)