Badminton Vereniging Almere

Carolina Marin komt naar Almere voor Dutch Open

Van 8 t/m 13 oktober vind de 71e editie plaats van de Yonex Dutch Open en maakt onderdeel uit van het Olympisch kwalificatietraject Tokyo 2020. Ook nu wordt er weer gespeeld in het Topsportcentrum Almere. Na de huidige nummer 1 Kento Momota in 2017 komt nu ook regerend Olympisch kampioene Carolina Marin naar Almere. Zij zal in haar eerste wedstrijd spelen tegen huidig Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen.

Dutch Open

In het mannenenkel is Sameer Verma uit India met een zestiende plaats op de wereldranglijst de hoogste geplaatste speler. Voor Nederland doet natuurlijk nationaal kampioen Mark Caljouw mee. Aram Mahmoud moet zich zien te plaatsen via het kwalificatietoernooi.
Ook Timo Stoffelen zal op die manier moeten proberen door te dringen tot het hoofdtoernooi. Hij zal dat zowel in het mannen dubbel als in de mix doen.

In het mannendubbel doen de winnaars van de Yonex Dutch Open 2017 Lia Min Chun en Su Ching Heng (WRL-12) uit Taiwan mee en ook de Chinees Zhang Nan zich heeft ingeschreven. Zhang is tweevoudig Olympisch kampioen (gemengddubel 2012, mannendubbel 2016) en viervoudig wereldkampioen (gemengddubbel 2011, 12014, 2015, mannendubbel 2017). De Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (WRL-10) hun titel (ook winnaar in 2015) in het vrouwendubbel verdedigen. Ook runner-up 2018 Cheryl Seinen en Selena Piek zijn weer van de partij.

Selena Piek en Cheryl Seinen

Europees kampioen dames dubbel Selena Piek en Cheryl Seinen

Met diverse medaillewinnaars tijdens de Europese Kampioenschappen 2019 is Europa goed vertegenwoordigd. Vanuit Azië komen China, Indonesië, Japan, Maleisië, India, Taiwan en Thailand met veel sterke spelers.

Dinsdag 8 oktober is tijdens het kwalificatietoernooi de toegang gratis. Voor de jeugd t/m 17 jaar is het hele toernooi vrij toegankelijk. De gratis kaarten moeten wel besteld worden via het ticketsysteem.
Alle informatie en het bestellen van overige toegangskaarten vind je op de website van Dutch Open.

Piek, Seinen, Stoeva

Runner-up Selena Piek en Cheryl Seinen en winnaars 2018 Gabriela en Stefani Stoeva

Badminton Nederland

Reageer op dit bericht (“Carolina Marin komt naar Almere voor Dutch Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)