Badminton Vereniging Almere

Nieuws over AviAir Almere seizoen 2019/2020

Komende zaterdag, 7 september om 16.00 uur, begint het seizoen voor alle eredivisieteams. In DEGIRO-hal van BC Duinwijck in Haarlem zullen alle teams een wedstrijd spelen. AviAir Almere start de competitie tegen Le Credit Sportif VELO. Een introductie van team 1.

aviair

Team 1 van BV Almere speelt sinds 2003/2004 onafgebroken in de eredivisie. In Sporthal Raggers zijn de wedstrijden goed bezocht en daar heerst dan ook altijd een prima sfeer. Met een gemiddelde van ca. 150 bezoekers per wedstrijd, is ons eerste team, AviAir Almere, populair te noemen in de regio. AviAir is inmiddels voor het vierde seizoen hoofdsponsor en daar zijn we trots op!

AviAir Almere heeft voor seizoen 2019/2020 de nodige wijzigingen ondergaan.
Zo is Dave Khodabux gestopt als speler en heeft hij de rol van trainer/coach van Erik Staats overgenomen. Dave is bij BV Almere komen spelen in de tijd dat Erik ongeveer stopte als speler en trainer/coach werd. Daar waar Dave de teamcaptainband overnam van Erik, neemt hij nu het stokje over van Erik. Een nieuw tijdperk breekt dus aan.

beround

Nieuw in het team is o.a. Alex Vlaar. Alex keert terug bij BV Almere na vier seizoenen te hebben gespeeld voor VELO in Wateringen. Hij won met VELO maar liefst twee landstitels. Deze ervaring neemt hij mee naar ons jonge team. Alex is ook international, onder de Bulgaarse vlag. Hij speelt momenteel alleen een mannendubbel, maar Alex behaalde eerder dit jaar twee kwartfinales op het EK, in zowel het mannendubbel als het gemengddubbel. Ook zal hij m.i.v. van dit seizoen fungeren als teamcaptain.

Ook Tamara van der Hoeven keert terug naar Almere. Een uitstapje van één seizoen naar (wederom) VELO deed haar beseffen dat ze onze club op verschillende vlakken gemist heeft. Een belangrijke rol heeft Dave hierin gespeeld, hij is altijd haar mentor geweest in het team. BV Almere voelt toch weer als thuis want daar speelt ze toch al sinds haar 15e jaar.

Madouc Linders was voor één seizoen verhuurd aan Hoornse BV. Helaas heeft Madouc, door een vervelende blessure, niet meer dan vier wedstrijden in het eerste van Hoornse BV kunnen spelen. Madouc is inmiddels geopereerd en ze maakt het goed, al kost revalideren altijd meer tijd dan een topsporter wil. We hopen dat Madouc inzetbaar gaat zijn dit seizoen, maar dat bekijken we van week tot week.

Aram Mahmoud is ook dit seizoen weer van de partij. Aram timmert internationaal ook steeds meer aan de weg en staat inmiddels op plaats 183 in de wereldranglijst. Aram, die onder de Nederlandse vlag als vluchteling op het internationale badmintoncircuit speelt, is één van 37 vluchtelingatleet-beurshouders die deel uit te maken van het IOC Olympisch vluchtelingenteam voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Als alles mee zit, staat Aram volgende zomer in Japan op de Spelen!

Team 1

Sebastiaan Li is terug van een langdurige achillespeesblessure die hij opliep in oktober vorig jaar. Na een langdurige revalidatie is Sebastiaan weer klaar voor de eredivisie. Hij speelt sinds het seizoen 2016/2017 voor Almere. Sebastiaan heeft in overleg met Dave een plan opgesteld hoe hij zo snel mogelijk weer mee kan draaien op het hoogste niveau. We zijn blij om hem weer in het eerste te zien spelen dit seizoen, want het blijft een mooie speler om naar te kijken die vol explosiviteit zit.

Amy Tan, wilde ooit op haar 7e jaar voor tennis kiezen, maar maakt nu voor het tweede jaar deel uit van ons vlaggenschip. Dit doet ze niet onverdienstelijk, want in haar debuutjaar won ze maar liefst 12 van haar 16 enkelpartijen in de eredivisie. Ook speelt Amy diverse internationale toernooien, met als toppunt het WJK over een maand in Kazan, Rusland. Amy staat 26e op de wereld junioren ranglijst.

Ook Dennis Koppen maakt voor het tweede seizoen deel uit voor team 1. Eerst als vervanging voor Sebastiaan Li, maar is nu definitief speler van team 1. Evenals Amy kende hij een uitstekend debuutjaar. Van de 13 wedstrijden won hij er maar liefst 12.

SCB

Manon Sibbald, uit de eigen jeugdopleiding, kwam door een blessure niet verder dan 2 enkel- en 4 dubbelpartijen in het afgelopen seizoen. Manon heeft hard aan haar herstel gewerkt en we gaan haar zeker terug zien op de baan. Ze is niet alleen van vaste waarde voor het team, maar levert ook een heel positieve bijdrage aan de teamspirit. Manon heeft bijna elke wedstrijd haar teamgenoten aangemoedigd afgelopen seizoen, en daar was de rest dan ook heel blij mee. Dit seizoen zal ze dat zeker ook weer doen, maar waarschijnlijk tussen haar partijen door. We hopen dat Manon fit het seizoen beleeft.

Ook Ilse Vaessen is terug van een blessure. Ilse heeft het hele seizoen verstek moeten laten gaan. Ilse, werkzaam op Papendal voor Badminton Nederland, zal komend seizoen een dubbelrol op zich nemen want ze zal ook assistent-coach van Dave Khodabux zijn. Ze heeft inmiddels weer de nodige uurtjes op de baan gestaan en de verwachting is dan ook dat zij ook een succesvoller seizoen tegemoet gaat.

Een nieuw gezicht in het team is Irina Amalie Andersen. Deze Deense traint bij het Centre of Excellence in Denemarken, maar zal voorlopig de sterke Mia Blichfeldt en Line Kjaersfeldt boven zich houden, waardoor werken naar EK’s, WK’s en Olympische Spelen een enorme opgave zijn. Irina wordt volgende maand 21, is gespecialiseerd in het enkelspel en staat momenteel 81ste op de wereldranglijst. We kijken er erg naar uit om haar in het gele shirt in actie te zien.

Terug op het nest, maar zeker niet nieuw is Adam Hall. Adam heeft al eerder voor BV Almere gespeeld en heeft indruk gemaakt. De Schot is met 23 jaar nog jong en gespecialiseerd in het mannendubbel en het gemengddubbel. De Schot ligt goed in de groep en is altijd in voor een lolletje. Dat is ook te zien op de baan. Met zijn ervaring op internationaal niveau, kan hij het team verder brengen.

En ‘last but not least’ Cheryl Seinen. Het komende seizoen zal voor Cheryl vooral in het teken staan de de Olympische Spelen in Tokio. Cheryl probeert zich daarvoor met haar dubbelpartner Selena Piek te plaatsen. Een plaats in de top 16 van de wereldranglijst, na opgeschoonde lijst, is noodzakelijk. Onlangs werden Cheryl en Selena Europees kampioen damesdubbel, wat absoluut een topprestatie genoemd kan worden. We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat wij een Europees Kampioene in onze gelederen hebben!

Met dit gevarieerde team zal trainer/coach Khodabux proberen de play-offs te halen. Afhankelijk van hoe veel de internationals van ons team, maar ook van de concurrenten, inzetbaar zijn, zullen we dit doel bereiken. We hebben veel in eigen hand, maar zijn ook afhankelijk van de tegenstanders. Dave zal met zijn nieuwe staf alles proberen om dit doel te behalen. Ingrid Schrijer en Remco Holstege nemen de taken van teammanager waar en ‘good old’ Henk Folmer zal zoals al jaren het geval is, wederom de sportmasseur zijn van ons eerste team.

Meer informatie vind je op de AviAir Almere pagina.

Raggers

Reageer op dit bericht (“Nieuws over AviAir Almere seizoen 2019/2020 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)