Badminton Vereniging Almere

Van het bestuur

De afgelopen maanden zijn de bestuursleden heel druk in de weer geweest om ervoor te zorgen dat we komend jaar weer een prachtig badmintonseizoen hebben. Zoals reeds op de site te lezen viel is Henk Staats na 31 jaar trouwe dienst gestopt als voorzitter. Henk heeft eigenhandig BV Almere groot gemaakt en dat zal niet worden vergeten.

Ook bedanken we Stephan Melein voor zijn vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Na jaren trouwe dienst geeft hij het stokje over. Beide heren worden bedankt voor hun steun aan de vereniging in de afgelopen decennia. Aan de nieuwe bestuursleden de lastige klus om een volwassen BV Almere te laten bloeien.

Wie zijn dan deze nieuwe bezems die het Almeerse straatje moeten gaan vegen? Als eerste neemt oud Topsport bestuurslid Bas van Os de voorzittershamer over van Henk Staats. Een zware taak om het net zo goed te doen als zijn voorganger, maar we wensen hem het beste.
De STC taken van Stephan Melein worden overgenomen door Jeffrey de Jonker. We gaan er vanuit dat hij zichzelf binnenkort wel zal voorstellen via het ondertussen bekende "zeven vragen interview" van Cock van Puffelen.

De opengevallen Topsport bestuursplek wordt opgevuld door Deborah van de Wal. Wil je meer over haar weten, lees dan haar "zeven vragen interview" voor de link klik. hier

Met deze verjonging van het bestuur zijn er ook meteen veranderingen gekomen in de aanpak van de ledenadministratie en boekhouding. Deze is nu online via "e-boekhouden.nl" te benaderen, wat veel tijdwinst oplevert voor onze nieuwe ledenadministrateur Andrea Kamp en penningmeester Richard Schrijer. Hierbij ook weer een compliment aan onze vorige ledenadministrateur Josina Wu. Die heeft het toch maar voor elkaar gekregen om in een korte tijd de ledenadministratie te ontvlechten van de boekhouding en dit procesmatig te beschrijven. Dit maakte het omzetten en het inwerken van onze nieuwe ledenadministrateur een stuk makkelijker.

Ook een bekend gezicht op een nieuwe plaats is de nieuwe voorzitter van de sponsorcommissie Gijs Berkelmans. Samen met twee super ervaren krachten gaat Gijs ervoor zorgen dat op een nieuwe manier sponsors worden binnengehaald. Een zware taak die hem zeker gaat liggen. We verwachten er veel van, maar onder druk presteert Gijs het best.

Maar de vernieuwingsbeker is nog niet leeg. We hebben nog één persoon die we graag willen voorstellen. Binnenkort is er in Almere de Dutch Open en onze club heeft in een brainstormsessie met Badminton Nederland bekeken wat er van beide kanten mogelijk is om dit toernooi nog aantrekkelijker te maken. Een idee dat naar voren kwam was het organiseren op de vrijdagavond van een "tienen-toernooi". En wie anders dan onze eigen Nadie Vastenhout, onze nieuwe voorzitter van de toernooicommissie, heeft een hoop spelers bij elkaar getrommeld en is gaan testen wat het beste format is. Zie de Facebook pagina voor meer informatie (klik hier). Volgens mij is het een prachtig initiatief en zeer leuk om eens te spelen!

Over spelen gesproken. Tijdens het testen van het tienen-toernooi viel het spelers op dat het in de sporthal een stuk aangenamer vertoeven is. De in de vakantie aangebrachte geluidsisolatie doet het beter dan menigeen had verwacht. Je kan elkaar en de trainer veel beter verstaan, want de galm is nagenoeg weg. Een goede investering van de BSAO richting de BVA.

Komende zaterdag is in Haarlem, bij gastvereniging Duinwijck de jaarlijkse "kick-off" van de eredivisie. Meer informatie hierover en over team 1 volgt spoedig, maar u bent van harte uitgenodigd om AviAir Almere aan te moedigen bij de eerste wedstrijd van het seizoen.

Dan als laatste, we zouden natuurlijk nog kunnen beginnen over onze toppers Cheryl en Georgy met hun puike prestaties, want het is als club toch wel uniek dat spelers van dit kaliber lid willen zijn van BV Almere.
Zij krijgen nog zeker hun "moment of Fame", echter willen we nadrukkelijk ook alle nooit genoemde top-vrijwilligers bedanken die het mogelijk maken dat onze topclub zo vlekkeloos draait. Namens het bestuur, BEDANKT en veel succes!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald op 03-09-2019 om 17:09 uur

  Bedankt voor dit bericht. Fijn om te zien dat de opvolging in de startblokken staat. Veel succes gewenst en denk dat dat dik voor elkaar komt.

 2. John op 07-09-2019 om 17:52 uur

  Bas
  Veel sec6 met je nieuwe team en uitdaging als voorzitter.
  Ik heb er alle vertrouwen in.

 3. Rob Deriga op 12-09-2019 om 10:01 uur

  Pffffft Henk, Is het al weer 31 jaar geleden, dat je van mij en Max, voorzitters van de oude verenigingen en voorlopers van de BVA, het stokje hebt overgenomen?

  Stephan, Hoe lang jij inmiddels al vrijwilligerswerk bij de BVA doet, weet ik niet, maar voor m'n gevoel is dat ook sinds mensenheugenis.

  Jullie verdienen het nu wel eindelijk eens om op jullie lauweren te rusten. Voor jullie allebei veel respect.

 4. Rob Deriga op 12-09-2019 om 10:05 uur

  ....en, dat zou ik bijna vergeten, 'het geht oe goe!'

 5. Henk Staats op 12-09-2019 om 11:44 uur

  Ja, Rob dat is 31 jaar terug. De tijd vliegt. We rusten overigens niet op onze lauweren. We zijn nog altijd zeer actief in de beheerstichting en eigenaarstichting, evenals Henk Smit, Henk van Hulst, Conny Cashoek, Lida Staats en Jos Wu. En dat allemaal met veel plezier en voor de goede zaak.

Reageer op dit bericht (“Van het bestuur ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)