Badminton Vereniging Almere

Bescheiden rol BVA-ers op Yonex Dutch Open

De kwalificatiedag van de Dutch Open was ook meteen bijltjesdag voor de BVA-ers. Alleen Cheryl Seinen, Adam Hall, Irina Andersen en Sebastiaan Li stonden zonder kwalificatiewedstrijden te spelen in het hoofdtoernooi.

Timo Stoffelen en zijn mixpartner Charissa Kuiper konden het niet bolwerken tegen Ties van der Lecq en Debora Jille (21-7 en 21-9) en met Lars Kros niet tegen de Fransen Samy Corvee en William Villeger. Maar dat was krap aan en ze kunnen terug kijken op een prima partij (21-14, 17-21 en 22-24).

Timo Stoffelen

Timo Stoffelen

Aram Mahmoud moest zijn meerdere erkennen in de Indiër Kiran George (15-21 en 19-21).
Alex Vlaar, onder Bulgaarse vlag spelend, moest in het heren dubbel met Dimitar Nenchev de winst laten aan het sterke Denen Tobias Holst en Mikkel Stoffersen met 21-15 en 21-13.
Ook voor Dennis Koppen en Denzell van Soerland was de kwalificatie het eindstation. Ondanks hun goede spel was het Thaise duo Tinn Isriyanet en Kittinupong Kedren met 21-11 en 21-15 te sterk.

Dennis Koppen en Denzell van Soerland

Dennis Koppen en Denzell van Soerland

Tijdens het hoofdtoernooi moest Irina Andersen in de tweede game geblesseerd opgeven tegen regerend Nederlands kampioene Soraya De Visch Eijbergen.
Sebastiaan Li speelde samen met Niels Veenstra tegen het als 7e geplaatste Chinese duo Ou Xuan Yi en Zhang Nan. Een mooie tweede game maar dat was niet voldoende (8-21 en 16-21).
Adam Hall speelde zowel in de dubbel als in de mix. In de dubbel werd hij de eerste ronde uitgeschakeld met zijn dubbelpartner Alexander Dunn en met zijn mixpartner Julie Macpershon schakelde hij nog wel het als 5e geplaatste Russische koppel uit maar werden vervolgens verslagen door een Chinees koppel.
Sabine en Kirsten de Wit gingen in hun partij ten onder tegen de Engelsen Jenny Moore en Victoria Williams.

Cheryl en Selena

Cheryl Seinen en Selena Piek

Voor Cheryl Seinen en Selena Piek, als 4e geplaatst, was de derde ronden het eindstation. De Letse en Zweedse tegenstanders werden nog wel verslagen maar tegen de latere finalisten Rin Iwanaga en Nakanishi uit Japan moesten ze met 21-15 en 21-10 het onderspit delven.

René Wu en YunYoung Wu

René Wu en Yunyoung Wu

Een oude bekende van BV Almere coachte zijn Chinese pupillen. Yunyoung Wu trainde in het verleden een aantal senioren- en jeugdteams van BV Almere. Ook speelde hij ooit zelf op de Dutch Open. Ook was er een weerzien met een naamgenoot.

Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek

Toch een Nederlands feestje. Selena Piek en Robin Tabeling wonnen de titel in het mixed dubbel. Ze versloegen o.a., in de halve finale, het als 1e geplaatste koppel Marcus Ellis en Lauren Smith (21-17 en 21-14) en waren in de finale te sterk voor Chris en Gabrielle Adcock met 21-17 en 21-13.

Op naar de volgende Dutch Open en die staat gepland van 6 t/m 11 oktober 2020 en wordt opnieuw gespeeld in het Topsportcentrum Almere.
Hier vinden van 29 januari t/m 2 februari 2020 ook de Nederlandse kampioenschappen plaats.

Reageer op dit bericht (“Bescheiden rol BVA-ers op Yonex Dutch Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)